Skip to content

Wat is delen in de buurt in Windows 10?

9 de juli de 2021
001 windows 10 near share 4160493 fc0f59b350c0419a9a2b74f16d177324

Met de functie Delen in de buurt voor Windows 10 kunt u draadloos bestanden zoals documenten, afbeeldingen en URL’s delen met pc’s in de buurt via Bluetooth en Wi-Fi. Delen in de buurt werkt met alle apps die een optie voor delen hebben, waaronder Microsoft Edge, Verkenner en de Foto’s-app, zodat u niet langer hoeft te vertrouwen op platforms voor het delen van bestanden van derden, zoals DropBox. De informatie in dit artikel is uitsluitend van toepassing op computers en tablets met Windows 10.

Hoe Windows Dichtbij delen in te schakelen

Delen in de buurt is alleen inbegrepen bij de nieuwste versies van Windows 10. Als u de optie niet op uw pc ziet, moet u Windows-updates installeren. Om Delen in de buurt in te schakelen, selecteert u de ramen Actiecentrum (het tekstballonpictogram) op de Windows-taakbalk en klik vervolgens op Dichtbij delen. Als u de niet ziet Dichtbij delen optie, selecteer Uitbreiden om meer opties te zien.

Hoe te delen vanuit Microsoft Edge

Om te delen met anderen die Delen in de buurt gebruiken in Microsoft Edge, moeten ze een compatibele Windows 10-pc hebben en Delen in de buurt ingeschakeld hebben. Ze moeten ook fysiek dicht bij je zijn en toegankelijk zijn via Bluetooth of Wi-Fi. Een URL delen in Microsoft Edge met Near Share:

  1. Open de website en selecteer de Delen knop in de rechterbovenhoek van de Microsoft Edge-menubalk. Het ziet eruit als een doos met een pijl die eruit komt.

    De Share-knop in Edge

  2. Wacht terwijl Edge naar apparaten in de buurt zoekt en selecteer vervolgens een apparaat in de lijst om mee te delen. De gebruiker ontvangt een melding in zijn Windows Action Center, waarop hij kan klikken om toegang te krijgen tot de gedeelde inhoud. Als er geen apparaten in de buurt worden gedetecteerd, zorg er dan voor dat op beide apparaten Delen in de buurt is ingeschakeld.

    Wacht terwijl Edge naar apparaten in de buurt zoekt en selecteer vervolgens een apparaat in de lijst om mee te delen.

Hoe te delen in Verkenner

Om te delen met anderen die Delen in de buurt gebruiken via Verkenner, moeten ze een compatibele pc hebben en Delen in de buurt ingeschakeld hebben. Ze moeten ook in de buurt zijn en toegankelijk zijn via Bluetooth of Wi-Fi. Om een ​​bestand te delen, Selecteer Delen (het icoon met de groene pijl) op de Delen tabblad van Verkenner. Wacht terwijl de lijst met beschikbare apparaten wordt ingevuld en selecteer vervolgens het doelapparaat. De gebruiker ontvangt een melding, waarop hij kan klikken om toegang te krijgen tot het gedeelde bestand.

De Share-knop in Verkenner

Hoe te delen in de Windows Photos-app

Om te delen met anderen die Delen in de buurt gebruiken via de Foto’s-app, moeten ze een compatibele pc hebben en Delen in de buurt ingeschakeld hebben. Ze moeten ook in de buurt zijn en toegankelijk zijn via Bluetooth of Wi-Fi. Open de foto om te delen in de Foto’s-app en selecteer Delen. Wacht terwijl de app naar apparaten in de buurt zoekt en selecteer vervolgens een apparaat uit de lijst om mee te delen. De gebruiker krijgt een melding waarop hij kan klikken om de foto te zien.

De Share-knop in Foto's voor Windows 10