Skip to content

Wat is e-mail, ook wel elektronische post genoemd?

10 de juli de 2021
emailSEND Glowimages Getty e5711d1d8f21491b9f0e5b9b848e683c

Elektronische post, algemeen bekend als e-mail, is een digitaal bericht tussen twee of meer mensen. Om een ​​e-mail op te stellen, gebruikt de afzender een toetsenbord (of soms spraak) om een ​​bericht te typen op een smartphone, tablet of computer. E-mailberichten worden digitaal naar de ontvanger gestuurd via de programma’s Sturen knop of pictogram.

Wat heb ik nodig om een ​​e-mail te sturen?

Voor het verzenden of ontvangen van een e-mailbericht is een e-mailadres vereist. Het adres is uniek voor elke gebruiker. Om e-mails te openen en op te slaan, hebt u een internettoepassing of een speciaal programma op uw computer nodig. Het eerste e-mailbericht werd eind 1971 verzonden door Ray Tomlinson. Hoewel de exacte woorden verloren zijn gegaan, zou deze e-mail instructies bevatten over het gebruik van het @-teken in e-mailadressen. Alle e-mails bevatten dezelfde kernelementen:

  • EEN Naar sectie om ontvangers aan te geven.
  • EEN Sturen knop.
  • Een onderwerpregel.
  • Typisch, CC, BCC, en Alles verzenden behoren tot de extra opties.

Wat is een e-mailadres?

E-mails worden vanaf een ander e-mailadres naar een e-mailadres gestuurd. E-mailadressen worden aan het begin geschreven met een aangepaste gebruikersnaam, gevolgd door de domeinnaam van de e-mailserviceprovider, met een @-teken dat de twee scheidt. Hier is een voorbeeld: [email protected]. Als u niet zeker weet wat uw e-mailadres is, zijn er manieren om erachter te komen.

Wat betekent ‘een e-mail verzenden’?

Wanneer u klaar bent met het opstellen van een e-mailbericht en het hebt geadresseerd aan een ander e-mailadres, kunt u het bericht verzenden om de beoogde ontvanger te bereiken. EEN Sturen knop of pictogram is onderdeel van elk e-mailprogramma. Vervolgens verzenden servers het bericht van uw adres naar de ontvangers. SMTP is het protocol dat wordt gebruikt om e-mailberichten te verzenden, en POP- of IMAP-servers zijn nodig om e-mail naar de e-mailclient te downloaden.

Wat is een e-mailclient?

Een e-mailclient is een computerprogramma dat wordt gebruikt om elektronische berichten te lezen en te verzenden. Gewoonlijk downloadt de client berichten van de server voor lokaal gebruik (of voor gebruik binnen een browser) en uploadt hij berichten naar de server voor bezorging aan de ontvangers.

Hoe open ik nieuwe e-mail?

Tik op de nieuwe e-mail (op een telefoon) of klik erop (op een computer) om het bericht te openen en te lezen. Elk e-mailprogramma werkt een beetje anders. Gmail laat je bijvoorbeeld een nieuwe e-mail openen in hetzelfde venster als je inbox, of je kunt ervoor kiezen om het bericht in een eigen venster te openen.

Wat zijn bestandsbijlagen?

U kunt een afbeelding of ander bestandstype bijvoegen om naar de ontvanger te verzenden. Deze add-ons worden bestandsbijlagen genoemd.

Waarom is e-mail populair?

De snelheid waarmee een e-mail kan worden verzonden en ontvangen, is voor de meeste mensen een voordeel. De meesten van ons kunnen nu overal in minuten of seconden communiceren, of het nu in hetzelfde gebouw is of over de hele wereld. E-mails zijn meestal sneller en gemakkelijker dan een telefoontje. Bovendien is er geen gevaar om in de wacht te worden gezet of gedwongen om lange gesprekken aan te gaan. Heb je een korte vraag voor iemand, stuur diegene dan een e-mail. Het is eenvoudig om een ​​bestand aan een e-mailbericht toe te voegen. E-mailaccounts zijn als grote mappen voor privéberichten, bestanden en andere belangrijke informatie. Goede e-mailclients maken het gemakkelijk om uw berichten te ordenen, te archiveren en te doorzoeken, zodat alle informatie in een e-mail gemakkelijk toegankelijk is. E-mail biedt een verslag van een gesprek, dat u niet krijgt met verbale communicatie. Het is gemakkelijk om e-mails af te drukken of uw e-mails op te slaan in de cloud (ruimte die uw serviceprovider u heeft toegewezen). In tegenstelling tot sms’en, kunt u zoveel schrijven als u wilt in de onbeperkte ruimte van een e-mail. E-maildiensten zijn meestal ook gratis. De meeste e-mailproviders geven u gratis een e-mailaccount. Selecteer uw eigen e-mailadres, verzend en ontvang alle elektronische post die u wilt, en sla alles online op zonder ooit een cent te betalen. Sommige e-mailservices zijn speciaal gebouwd voor privacy en veiligheid, dus u kunt erop vertrouwen dat berichten en bestanden voor iedereen verborgen zijn, behalve voor de beoogde ontvangers. De meest populaire webgebaseerde e-mailclient is Gmail, gevolgd door Microsoft Outlook en Yahoo Mail. Andere populaire e-mailclients zijn Mozilla Thunderbird, macOS Mail, IncrediMail, Mailbox en iOS Mail.

Het probleem van spam

Het grootste probleem van e-mail is ongevraagde e-mail, beter bekend als spam. Met honderden van deze ongewenste e-mails in uw inbox, kan af en toe een goede e-mail verloren gaan. Er bestaan ​​echter geavanceerde filters om de advertenties en ander ongewenst materiaal automatisch te verwijderen. U kunt het probleem met ongewenste e-mail helpen verminderen door spam correct te melden. Identificeer eerst de echte bron van het bericht en zoek vervolgens de ISP die is gebruikt om het bericht te verzenden. Bepaal de juiste persoon om contact op te nemen en breng deze op de hoogte van de spam.