Skip to content

Wat is een ACB-bestand?

11 de augustus de 2021
acb files 5a6a5c1f642dca00364a9633

Een bestand met de ACB-bestandsextensie is een Adobe Photoshop Color Book-bestand. Ze worden gebruikt om een ​​gemakkelijke manier te bieden om aan bepaalde kleurnormen te voldoen, bijvoorbeeld wanneer u een afbeelding afdrukt of deze gebruikt voor doeleinden op het scherm. AutoCAD Color Book-bestanden gebruiken ook de ACB-extensie. Bestanden van dit type slaan verzamelingen van kleuren op die de AutoCAD computerondersteunde ontwerpsoftware kan gebruiken om vlakken en lijnen in te vullen. Ze zijn handig voor het maken van een sjabloon met kleuren die een bedrijf voor al hun ontwerpen kan gebruiken. ACB is ook de extensie die wordt gebruikt voor een archiefbestandsformaat dat door AOL wordt gebruikt voor software-installaties. ACB staat in dit geval voor AOL Cab Launcher.

Hoe een ACB-bestand te openen

Adobe Photoshop Color Book ACB-bestanden worden gebruikt met Adobe Photoshop, evenals Adobe’s InDesign- en Illustrator-softwareprogramma’s. Photoshop slaat verschillende ACB-bestanden op in de standaardinstallatiemap onder de map VoorinstellingenKleurenboeken. Sommige van de kleurencatalogi die bij Photoshop worden geleverd, zijn FOCOLTONE, HKS, TRUMATCH, TOYO en PANTONE. Om een ​​van deze ACB-bestanden te gebruiken, of een ander in de bovengenoemde map, opent u Photoshop’s Kleur kiezer gereedschap (van de voorgrond of het achtergrondkleurstaal op de Hulpmiddelen paneel; het is het gereedschap met de twee overlappende kleuren). Kies de knop genaamd Kleurenbibliotheken en selecteer vervolgens het ACB-bestand uit de Boek: drop-down menu. Autodesk AutoCAD opent de AutoCAD Color Book ACB-bestanden die door dat programma worden gebruikt. U kunt uw eigen ACB-bestand voor AutoCAD maken met behulp van de AutoCAD Color Book Editor. Plaats de ACB-bestanden gewoon in de OndersteuningKleur map van de installatiemap van AutoCAD. AutoCAD Color Book-bestanden worden opgeslagen in de XML-indeling, wat betekent dat u elke teksteditor kunt gebruiken om de RGB-waarden voor elke kleur te zien. Wat betreft AOL Cab Launcher-bestanden, het is waarschijnlijk dat het gewoon een archiefformaat is, zoals ZIP of RAR, dat AOL-software gebruikt tijdens de installatiefase van een programma. Als u denkt dat uw ACB-bestand voor dit doel wordt gebruikt, kunt u proberen het te openen met een hulpprogramma voor het extraheren van bestanden, zoals 7-Zip. Aangezien er verschillende relatief veel voorkomende indelingen zijn die de ACB-extensie gebruiken, is het mogelijk dat het programma dat Windows is geconfigureerd om te openen wanneer u dubbelklikt of dubbeltikt op dit soort bestanden is niet degene die je wilt. Als dit het geval is, is het mogelijk om de bestandskoppelingen in Windows te wijzigen om het te wijzigen in het programma dat u wilt.

Hoe een ACB-bestand te converteren

De gratis opdrachtregeltool ACB2XML voor Windows kan een XML-bestand genereren uit een Adobe Photoshop Color Book-bestand, zodat u de lichtheids- en chrominantiewaarden van elk kleurenboek kunt zien. Om dit te doen, nadat u ACB2XML hebt gedownload en uitgepakt naar zijn eigen map, voert u deze opdracht op deze manier uit vanuit dezelfde map: acb2xml.exe file.acb > file.xml

Wissel zeker de bestand.acb bestandsnaam met de juiste naam voor uw ACB-bestand. U kunt het XML-bestand een naam geven die u maar wilt.