Skip to content

Wat is een ACSM-bestand?

8 de augustus de 2021
acsm file 4147031 926563588c4e47aa84ad6fe099ab58fc

Wat te weten

  • Een ACSM-bestand is een Adobe Content Server Message-bestand.
  • Open er een met Adobe Digital Editions.

Dit artikel beschrijft wat ACSM-bestanden zijn en hoe u er een kunt openen zodat u bepaalde eBooks kunt downloaden.

Wat is een ACSM-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie .ACSM is een Adobe Content Server Message-bestand. Het wordt gebruikt door Adobe Digital Editions om Adobe DRM-beveiligde inhoud te activeren en te downloaden. ACSM-bestanden zijn geen eBook-bestanden in de normale zin; ze kunnen niet worden geopend en gelezen zoals andere eBook-indelingen, zoals een EPUB of PDF. In feite is het ACSM-bestand zelf niets anders dan informatie die communiceert met de servers van Adobe. Er is geen eBook “opgesloten in” het ACSM-bestand en er is ook geen manier om het boek uit het ACSM-bestand te extraheren. In plaats daarvan bevatten ACSM-bestanden gegevens van de Adobe Content Server die wordt gebruikt om te autoriseren dat het boek legaal is gekocht, zodat het echte eBook-bestand via het Adobe Digital Editions-programma naar uw computer kan worden gedownload en vervolgens via dezelfde software op al uw apparaten. Met andere woorden, zodra uw apparaat correct is ingesteld, kunt u een ACSM-bestand openen om het boek te registreren onder de ID waarmee u Adobe Digital Editions hebt geconfigureerd, en het boek vervolgens lezen op elk apparaat waarop ADE wordt uitgevoerd met dezelfde gebruikers-ID , zonder deze opnieuw te hoeven kopen. Hieronder vindt u meer informatie over dat proces.

Hoe ACSM-bestanden te openen

Adobe Digital Editions opent ACSM-bestanden op Windows-, macOS-, Android- en iOS-apparaten. Wanneer het boek op het ene apparaat is gedownload, kan hetzelfde boek worden gedownload naar elk ander apparaat dat Adobe Digital Editions gebruikt onder dezelfde gebruikers-ID. Mogelijk wordt u tijdens de installatie van ADE gevraagd om Norton Security Scan of een ander niet-gerelateerd programma te installeren. U kunt zich hiervoor afmelden als u dat wilt. Gebruik de Hulp > Computer autoriseren menu-optie in Adobe Digital Editions om uw eBook-leveranciersaccount te koppelen aan Adobe Digital Editions. Deze procedure zorgt ervoor dat uw boeken uw andere apparaten zijn, dat ze opnieuw kunnen worden gedownload als uw apparaat uitvalt of het boek wordt verwijderd, en dat u het boek niet opnieuw hoeft te kopen voor uw andere apparaten. Lees Adobe DRM-beveiligde gegevens via het account dat u op dat autorisatiescherm hebt ingevoerd. U kunt de computer ook autoriseren zonder een ID door het juiste vakje aan te vinken via de Autoriseer uw computer scherm.

Hoe een ACSM-bestand te converteren

Aangezien een ACSM-bestand geen eBook is, kan het niet worden geconverteerd naar een ander eBook-formaat zoals PDF, EPUB, enz. Het ACSM-bestand is slechts een eenvoudig tekstbestand dat beschrijft hoe u het echte eBook kunt downloaden, wat in feite een pdf kan zijn, enz. Om het boek te vinden dat ADE heeft gedownload met behulp van het ACSM-bestand, klikt u met de rechtermuisknop op het boek in Adobe Digital Editions en kiest u Toon bestand in verkenner. In Windows is dit waarschijnlijk in de C:Gebruikers[username]DocumentenMijn digitale edities map.

Kunt u uw bestand nog steeds niet openen?

Aangezien het een beetje anders is dan andere bestandsindelingen, moet u zich verdiepen in de fouten die u ziet als u uw ACSM-bestand niet kunt openen. Als er een authenticatiefout optreedt wanneer je het eBook opent, is de kans groot dat je niet bent ingelogd met dezelfde ID waarmee je het boek hebt gekocht of dat je ADE niet hebt geïnstalleerd. Als je echter alles correct hebt gedaan en je bestand nog steeds niet wordt geopend met de suggesties van hierboven, controleer dan nogmaals de bestandsextensie om er zeker van te zijn dat er daadwerkelijk “ACSM” staat. Sommige bestandsindelingen gebruiken een bestandsextensie die vergelijkbaar is met ACSM, maar die in werkelijkheid anders is en daarom andere programma’s vereist.

Veel Gestelde Vragen

  • Hoe open je een ACSM-bestand op Kindle? Je kunt een ACSM-bestand niet rechtstreeks openen op een Kindle-e-readerapparaat. Je kunt echter wel een ACSM-bestand, zoals een digitaal bibliotheekboek, naar je computer downloaden en het gedownloade e-boek vervolgens naar je Kindle (of andere compatibele apparaten) overbrengen met behulp van Adobe Digital Editions-software. Nadat je de gratis software hebt geïnstalleerd en geactiveerd, sluit je je Kindle met een USB-kabel op je computer aan en autoriseer je de overdracht.
  • Hoe druk je een ACSM-bestand af? Download Adobe Digital Editions en voeg het ACSM-bestand eraan toe. Autoriseer vervolgens uw computer om het ACSM-bestand te downloaden, klik met de rechtermuisknop op het boek en selecteer Lezen > Bestand > Afdrukken.