Skip to content

Wat is een AIT-bestand?

9 de juli de 2021
ait files 5a671da37a8ca20037925843

Een bestand met de AIT-bestandsextensie is een Illustrator-sjabloonbestand dat wordt gebruikt om meerdere Adobe Illustrator-bestanden (.AI) te maken. AIT-bestanden bevatten de verschillende componenten van een Adobe Illustrator-tekening, inclusief de afbeeldingen, instellingen en lay-out, en zijn handig bij het werken met projecten die een vergelijkbaar, vooraf opgemaakt ontwerp moeten hebben, zoals brochures, visitekaartjes, enz. Een AIT maken bestand wordt gedaan via Adobe Illustrator’s het dossier > Opslaan als sjabloon menu-optie.

AIT staat ook voor een aantal termen die geen verband houden met dit bestandsformaat, zoals geavanceerde intelligente tape, geautomatiseerd informatiesysteem en kunstmatige-intelligentietechnologie.

Hoe een AIT-bestand te openen

Adobe Illustrator opent natuurlijk AIT-bestanden. Sommige mensen hebben geluk gehad met het gebruik van CorelDRAW om AIT-bestanden te openen met de Importeren functie in dat programma, maar ik heb het zelf niet geprobeerd.

Hoe een AIT-bestand op te slaan

Het voordeel van een AIT-bestand is dat wanneer het wordt geopend, Adobe Illustrator er een kopie van maakt, zodat u het origineel niet bewerkt en dus het sjabloonbestand niet overschrijft met nieuwe informatie. Met andere woorden, wanneer u een AIT-bestand opent, wijzigingen aanbrengt en het vervolgens gaat opslaan, wordt u gevraagd het ergens op te slaan als een AI-bestand, niet als een AIT-bestand. Het opslaan van het bestand in het AI-formaat is een goede zaak, want het is het hele punt van een AIT-bestand: een vergelijkbare bouwsteen bieden voor het maken van AI-bestanden. Dit betekent natuurlijk ook dat je een AIT-bestand niet zo snel kunt wijzigen als met een AI-bestand. Dat gezegd hebbende, als je Doen het sjabloonbestand wilt bewerken, kunt u het opslaan als een nieuw bestand, maar dan de AIT-bestandsextensie kiezen in plaats van AI en het bestaande AIT-bestand overschrijven. Een andere optie zou zijn om de het dossier > Opslaan als sjabloon optie in plaats van de gewone Opslaan als menu.

Hoe een AIT-bestand te converteren

Wanneer u een AIT-bestand opent in Adobe Illustrator, kunt u het bestand opslaan in een nieuwe indeling met de het dossier > Opslaan als menu. Enkele van de ondersteunde formaten zijn AI, FXG, PDF, EPS en SVG. U kunt het AIT-bestand ook exporteren naar een DWG-, DXF-, BMP-, EMF-, SWF-, JPG-, PCT-, PSD-, PNG-, TGA-, TXT-, TIF- of WMF-bestand met Adobe Illustrator’s Bestand exporteren menu.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als Adobe Illustrator uw AIT-bestand niet opent, wilt u misschien controleren of u de bestandsextensie correct leest. Veel bestandsextensies lijken ongelooflijk veel op elkaar, maar dat betekent niet dat ze met dezelfde programma’s kunnen worden geopend. AIR, ITL, AIFF/AIF/AIFC, ATI (Office Accounting Updated Company) en ALT (Dynamics AX Temporary) bestanden zijn enkele voorbeelden. Als je je AIT-bestand nog steeds niet kunt openen, probeer het dan als een tekstbestand te openen met een gratis teksteditor. De meeste indelingen, zelfs als ze niet op tekst zijn gebaseerd, hebben iets leesbaars dat kan helpen bepalen welk type bestand het is.