Skip to content

Wat is een ASCX-bestand?

13 de augustus de 2021
ascx files 5a552b18845b3400370de7ae

Een bestand met de ASCX-bestandsextensie is een ASP.NET Web User Control-bestand dat staat voor: Active Server Control Extensie. Kortom, ASCX-bestanden maken het gemakkelijk om dezelfde code op meerdere ASP.NET-webpagina’s te gebruiken, wat tijd en energie bespaart bij het bouwen van een website. Een aantal ASPX-bestanden op een website kan bijvoorbeeld linken naar een enkel ASCX-bestand dat code bevat voor het navigatiemenu van de site. In plaats van dezelfde code te schrijven op elke pagina van de website die het menu nodig heeft, kan elke pagina gewoon naar het ASCX-bestand verwijzen, waardoor het menu op elke pagina kan worden beheerd en bijgewerkt veel gemakkelijker. Gezien hoe effectief ASCX-bestanden zijn bij het vereenvoudigen van ASP.NET-programmering, worden deze bestanden vaak gebruikt voor andere consistente delen van een website, zoals kop- en voetteksten, enz.

Als je weet dat je ASCX-bestand niets te maken heeft met een ASP-website, bijvoorbeeld als je er per ongeluk een hebt gedownload terwijl je een bankafschrift of een ander document probeerde te krijgen, dan moet je het anders behandelen dan een echt ASP.NET-gebruikerscontrolebestand ( meer daarover hieronder).

Hoe een ASCX-bestand te openen

Microsoft’s Visual Web Developer en Visual Studio kunnen ASCX-bestanden openen en bewerken, evenals Adobe’s Dreamweaver. Als u een ASCX-bestand op een Mac moet openen, zou TextMate moeten werken. Hoewel een ASCX-bestand is gekoppeld vanuit een ASPX-bestand (dat in een browser kan worden bekeken), is het ASCX-bestand zelf niet bedoeld om door de browser te worden geopend. Als je een ASCX-bestand hebt gedownload en verwachtte dat het informatie zou bevatten (zoals een document of andere opgeslagen gegevens), is er waarschijnlijk iets mis met de website en in plaats van de bruikbare informatie te genereren die je zocht, leverde het deze server-side bestand in plaats daarvan. Als dat gebeurt, probeer dan het bestand opnieuw te downloaden of hernoem het bestand om de extensie te gebruiken die u verwachtte. Soms werkt dat. Als u bijvoorbeeld van plan was een PDF-bestand te downloaden, maar in plaats daarvan een ASCX-bestand kreeg, hernoemt u het ASCX-gedeelte van het bestand naar PDF, zoals bestand.ascx tot bestand.pdf. Het hernoemen van een bestand om een ​​andere extensie te gebruiken is niet hetzelfde als het converteren van het bestand naar een nieuwe indeling. In dit geval hernoem je het bestand gewoon naar het daadwerkelijke formaat (PDF in dit voorbeeld), iets wat de website had moeten doen, maar om de een of andere reden niet volledig heeft voltooid. Hierdoor kan het besturingssysteem herkennen welk programma moet worden gebruikt om het bestand te openen (zoals een PDF-lezer).

Hoe een ASCX-bestand te converteren

Een bestandsconverter is meestal de aanbevolen tool voor het converteren van de meeste soorten bestanden, zoals video’s, muziekbestanden, afbeeldingen, documenten, enz. Het converteren van een bestand zoals een ASCX-bestand naar iets anders zal echter de functionaliteit ervan verbreken, dus waarschijnlijk niet iets dat u wilt doen, vooral als het ASCX-bestand online wordt gehost en verder prima werkt. Als u bijvoorbeeld een werkbestand met de .ASCX-bestandsextensie naar iets anders wijzigt, betekent dit dat alle ASPX-bestanden die naar dat ASCX-bestand verwijzen, niet meer begrijpen waar het bestand voor is en daarom niet begrijpen hoe het bestand moet worden gebruikt. inhoud om menu’s, kopteksten, enz. weer te geven tegenover conversie is misschien iets waarin u geïnteresseerd bent: het converteren van een ASPX-pagina naar een ASP.NET Web User Control-bestand met de ASCX-extensie. Hiervoor zijn een aantal handmatige wijzigingen vereist, dus volg de instructies van Microsoft zeer zorgvuldig. Microsoft heeft nog een tutorial over het omzetten van een ASCX-bestand in een Redistributable Custom Control (een DLL-bestand). Als u iets weet over DLL-bestanden, heeft u zich misschien al gerealiseerd dat ASCX-bestanden zich net zo gedragen als de gedeelde DLL-bestanden op uw Windows-computer.

Meer informatie over ASCX-bestanden

ASCX-bestanden en ASPX-bestanden bestaan ​​uit zeer vergelijkbare code, maar Web User Control-bestanden bevatten geen code html, lichaam, of het formulier elementen. Microsoft’s how-to over het maken van ASP.NET-gebruikersbesturingselementen legt de stappen uit die nodig zijn om een ​​ASCX-bestand te maken, en Bean Software heeft enkele goede voorbeelden van hoe u Web User Control-bestanden aan een ASP.NET-pagina kunt toevoegen.

Kunt u uw bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand na het proberen van de bovenstaande programma’s nog steeds niet goed wordt geopend, is de kans groot dat je niet echt met een ASCX-bestand te maken hebt. Sommige bestandsindelingen gebruiken een bestandsextensie die sterk lijkt op “.ASCX”, ook al zijn de indelingen niet gerelateerd. ACX-bestanden kunnen er bijvoorbeeld uitzien alsof ze op de een of andere manier gerelateerd zijn aan ASCX-bestanden, maar dat zijn eigenlijk Atari ST-programmabestanden die kunnen worden gebruikt op een computer met een Atari ST-emulator zoals Gemulator. Ze worden niet geopend met een ASCX-bestandsopener. Hetzelfde concept geldt voor andere bestanden zoals ACSM-, ASAX- en ASX-bestanden (Microsoft ASF Redirector). Als je een van die bestanden hebt, of een ander bestand dat gewoon ziet er uit onderzoek, net als een ASCX-bestand, de echte bestandsextensie om erachter te komen welke programma’s het kunnen openen of converteren. ASHX-bestanden lijken op ASCX-bestanden, maar zijn ASP.NET Web Handler-bestanden. FAQ

  • Hoe voeg ik een CSS-bestand toe aan een ASCX-bestand?

    U kunt CSS inline toevoegen met behulp van het stijlkenmerk in HTML-elementen; intern, met behulp van een