Skip to content

Wat is een AV-bestand?

6 de augustus de 2021
av file finaldraft 550df54bbac84e6e937ccc01f7be150b

Een bestand met de AV-bestandsextensie is een Final Draft AV (Audio-Visual) Document-bestand gemaakt door Final Draft AV versie 1. Latere edities maken in plaats daarvan documenten met de .XAV-bestandsextensie. Sjabloonbestanden gebruiken de vergelijkbare XAVT-bestandsindeling. Final Draft AV is een tekstverwerkingsprogramma dat het toevoegen van dialogen, scènes, karakterinformatie en andere dingen die nodig zijn voor een script, vereenvoudigt. AV-bestanden worden door het programma gebruikt om deze informatie op te slaan. Sommige camera’s kunnen ook de AV-bestandsextensie gebruiken voor het opslaan van videogegevens.

AV (of A/V) staat ook voor “audio/visueel” wanneer wordt verwezen naar composiet- en component-AV-kabels.

Hoe een AV-bestand te openen

Final Draft AV, een populair softwareprogramma voor het schrijven van scripts voor Windows en macOS, wordt gebruikt om XAV- en AV-bestanden te openen die documentbestanden zijn. Omdat ze gebaseerd zijn op het XML-formaat en dus platte tekstbestanden zijn, kun je XAV- en AV-bestanden ook openen met een teksteditor. Final Draft AV is niet langer beschikbaar om te downloaden en nieuwere Final Draft-producten van de Final Draft-website gebruiken FDX-bestanden als documentbestanden. Final Draft AV-versie 2 kan echter worden gedownload van Softpedia en ondersteunt het openen van AV-bestanden. We kennen geen software die videobestanden ondersteunt die de .AV-bestandsextensie gebruiken. Aangezien AV echter geen populaire bestandsextensie voor video’s is, is het mogelijk dat u het bestand gewoon kunt hernoemen naar iets dat gebruikelijker is, zoals MP4 of AVI, en het vervolgens kunt openen met VLC. Dit werkt alleen als het AV-bestand technisch gezien een MP4, AVI, enz. is, maar de AV-bestandsextensie gebruikt, zodat het uniek is voor het programma of apparaat dat de video maakt. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het AV-bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma AV-bestanden opent, kunt u die wijziging aanbrengen in Windows.

Hoe een AV-bestand te converteren

Final Draft AV kan het AV-bestand converteren naar PDF, RTF, TXT, FCV, XAV en XAVT via de Bestand > Opslaan als menu. U hoeft misschien niet eens een hulpprogramma voor bestandsconversie te gebruiken om het AV-bestand op te slaan als MP4 of een ander videoformaat. Maar zelfs als u door het hernoemen van het AV-bestand naar .MP4 de video niet daadwerkelijk kunt afspelen, kunt u het .MP4-bestand mogelijk nog steeds in een gratis videoconverter importeren en naar een ander bestandsformaat converteren.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand nog steeds niet wordt geopend, zelfs niet nadat je de bovenstaande suggesties hebt geprobeerd, heb je waarschijnlijk niet te maken met een Final Draft-bestand of een video. Mogelijk leest u de bestandsextensie verkeerd, wat opmerkelijk eenvoudig is, vooral met extensies van twee letters. AVI, AVHD (Hyper-V SnapShot), AVS (AVS Preset, Avid Project Preferences, Adobe Photoshop Variations) en AVE lijken bijvoorbeeld op AV, maar dat betekent niet noodzakelijk dat de formaten iets met elkaar te maken hebben. U kunt een foutmelding krijgen als u een van die bestanden opent met een AV-bestandsopener en omgekeerd. MAV is een andere om op te letten. Dit is een Access View-bestand dat gemakkelijk kan worden verward met een AV-bestand. U hebt Microsoft Access nodig om het te openen. FAQ

  • Hoe bekijk ik een AV-bestand op Windows Media Player?

    Windows Media Player ondersteunt geen bestanden met de AV-extensie. Verander het bestand in een compatibel formaat zoals MP4 of AVI door de bestandsextensie te wijzigen, of gebruik een online conversietool.

  • Wat is het verschil tussen een AV- en AVI-bestand?

    AVI, of Audio Video Interleave, is een bestandsindeling die door Microsoft is gemaakt voor het opslaan van video- en audiogegevens. Hoewel AV een soortgelijk doel dient, zijn de formaten compatibel met verschillende programma’s. AVI-bestanden kunnen worden gecodeerd met verschillende video- en audiocodecs, die moeten worden geïnstalleerd om het bestand te openen.