Skip to content

Wat is een AVE-bestand?

2 de augustus de 2021
ave files 598a15c522fa3a0010bc86be

Een bestand met de AVE-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een ArcView Avenue Script-bestand dat nieuwe functies toevoegt aan Esri’s ArcGIS-programma, maar er zijn nog een aantal andere formaten die uw AVE-bestand zou kunnen vertegenwoordigen. Sommige AVE-bestanden zijn Avid-gebruikersbestanden. Ze slaan gebruikersvoorkeuren op voor verschillende Avid-softwareprogramma’s en worden soms opgeslagen met een AVS-bestand (Avid Project Preferences). Een ander AVE-bestand kan een Avigilon Native Video Export-bestand zijn, een indeling die bij sommige videobewakingshardware wordt gebruikt.

AVE is ook een acroniem voor enkele andere technische termen zoals: analoge videoapparatuur, AutoCAD-visualisatie-uitbreiding, virtuele applicatieomgeving, en ​verbeterde virtuele omgeving. Geen van deze heeft echter iets te maken met de AVE-bestandsindelingen die op deze pagina worden genoemd.

Hoe een AVE-bestand te openen

AVE-bestanden die ArcView Avenue Script-bestanden zijn, worden geopend met ArcGIS Pro, voorheen ArcGIS for Desktop genoemd en oorspronkelijk bekend als ArcView. Aangezien deze AVE-bestanden gewoon tekstbestanden zijn, kunt u ze bewerken in een teksteditor, zoals het Kladblok-programma dat is ingebouwd in Windows of een van onze lijst met beste gratis teksteditors. Avid User-bestanden kunnen worden geopend met Avid’s Media Composer en met het beëindigde Xpress-programma van het bedrijf. Open een AVE-videobestand met Avigilon Control Center Player. Dit programma opent ook Avigilon Backup (AVK) videobestanden. Als een toepassing probeert het AVE-bestand te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of als u liever een ander geïnstalleerd programma AVE-bestanden laat openen, wijzigt u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie in Windows.

Hoe een AVE-bestand te converteren

Het is onwaarschijnlijk dat een ArcView Avenue Script-bestand in een andere indeling zou bestaan, hoewel het een op tekst gebaseerde indeling is, zodat u het technisch gezien als een HTML- of TXT-bestand kunt opslaan. Dit zou het bestand echter onbruikbaar maken voor waar het voor bedoeld is in de ArcGIS-toepassing. Hetzelfde concept is van toepassing op Avid User-bestanden. Deze AVE-bestanden worden uitsluitend gebruikt in de software van Avid, dus het wijzigen van het formaat naar iets anders zou het onbruikbaar maken in Media Composer en Xpress. Avigilon Control Center Player exporteert een Avigilon Native Video Export-bestand naar andere formaten. Gebruik de PNG-, JPG-, TIFF- of PDF-indeling om een ​​screenshot van de video te exporteren. AVE-video’s worden opgeslagen in het algemene AVI-videoformaat. U kunt deze applicatie ook gebruiken om alleen de audio van het AVE-bestand te exporteren, om een ​​WAV-bestand te maken.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand nog steeds niet wordt geopend, verwart u mogelijk een andere bestandsindeling met een van de bovengenoemde indelingen. Dit is gemakkelijk te doen als u de bestandsextensie verkeerd heeft gelezen. Sommige bestanden zien eruit alsof het AVE-bestanden zijn, maar gebruiken in werkelijkheid een andere bestandsextensie. AVI is bijvoorbeeld een videoformaat dat niet kan worden geopend met sommige van de hierboven genoemde programma’s. Hoewel de Avigilon-software het misschien kan gebruiken, is ArcGIS een voorbeeld waarbij het openen van het AVI-bestand in dat programma een fout zou opleveren. AVERY en AVA zijn andere gelijkaardige bestandsextensies die geen verband houden met een van deze formaten. AVERY-bestanden worden door Avery Design & Print gebruikt als labelbestanden en AVA-bestanden zijn eBook-bestanden die worden geopend met AvaaPlayer. Als je niet met een AVE-bestand te maken hebt, onderzoek dan de bestandsextensie die je aan het einde van je bestand ziet om erachter te komen welk programma je nodig hebt om het te openen, er wijzigingen in aan te brengen of het naar een ander formaat te converteren.