Skip to content

Wat is een CSR-bestand?

10 de juli de 2021
csr files 5a775a8c3de4230037e8bc3b

Een bestand met de CSR-bestandsextensie is een Certificate Signing Request-bestand dat door websites wordt gebruikt om hun identiteit te verifiëren bij een certificeringsinstantie. CSR-bestanden zijn gedeeltelijk versleuteld, waarbij het versleutelde gedeelte het domein, het e-mailadres en het land/de staat van de aanvrager beschrijft. Ook opgenomen in een CSR-bestand is de openbare sleutel. Het CSR-bestand wordt gemaakt met behulp van de openbare sleutel en de privésleutel, waarvan de laatste is voor het ondertekenen van het CSR-bestand.

CSR is ook een afkorting voor enkele andere technische termen, maar geen van deze heeft iets te maken met het CSR-bestandsformaat dat op deze pagina wordt beschreven. Enkele voorbeelden zijn: mobiele switch-router, zelfreparatie door de klant, contentserviceverzoek, en controle- en statusregister.

Hoe een CSR-bestand te openen

CSR-bestanden kunnen soms worden geopend met software zoals OpenSSL of Microsoft IIS. Je zou ook een CSR-bestand kunnen openen met een teksteditor, maar dat zou waarschijnlijk niet handig zijn. Aangezien de primaire informatie in een CSR-bestand gecodeerd is, zou een teksteditor alleen dienen om vervormde tekst weer te geven wanneer deze als een tekstbestand wordt bekeken. Als u merkt dat een toepassing op uw pc probeert het CSR-bestand te openen, maar het de verkeerde toepassing is of als u liever hebt dat een ander geïnstalleerd programma CSR-bestanden opent, kunt u het standaardprogramma wijzigen dat CSR-bestanden opent.

Hoe een CSR-bestand te converteren

De meeste bestandsformaten kunnen worden omgezet naar andere formaten met een gratis bestandsconverter. CSR-bestanden zijn een beetje anders, en daarom zijn er niet veel speciale CSR-converters beschikbaar. Een PNG-bestand is bijvoorbeeld zo populair dat veel gratis converters van afbeeldingsbestanden het in een ander formaat kunnen opslaan, maar dat is niet echt het geval met CSR-bestanden. De eenvoudigste manier om CSR naar PEM-, PFX-, P7B- of DER-certificaatbestanden te converteren is met de gratis online SSL Converter op SSLShopper.com. Upload daar uw CSR-bestand en kies vervolgens een uitvoerformaat om het in op te slaan.

 1. Ga naar SSLShopper.com.

 2. Onder Certificaatbestand om te converteren, selecteer Kies bestand.

  De SSL Shopper-website.

 3. In de Open dialoogvenster, selecteer het bestand dat u wilt converteren en selecteer Open.

  Zoeken naar een CSR-bestand.

 4. Onder Type huidig ​​certificaat, selecteer het type.

  Het huidige certificaattype selecteren.

 5. Onder Type om te converteren naar, selecteer het type dat u wilt converteren.

  Conversietype selecteren.

 6. Selecteer Certificaat converteren.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Een reden waarom u uw bestand niet kunt openen, kan zijn dat u de bestandsextensie verkeerd leest en een andere indeling verwart met de indeling Certificaatondertekeningsverzoek. Er zijn veel bestandsextensies die eruitzien alsof ze “.CSR” lezen, terwijl ze er eigenlijk gewoon hetzelfde uitzien. Enkele voorbeelden zijn te zien met CRS-, CSH-, CSV-, CSS- en CSI-bestanden. Hoewel ze misschien willen dat ze iets gemeen hebben met CSR-bestanden, zijn het, afgezien van hun bestandsextensieletters, eigenlijk totaal verschillende soorten bestanden die met verschillende programma’s worden geopend. Controleer nogmaals de bestandsextensie die uw bestand gebruikt en gebruik die vervolgens als onderzoek om erachter te komen welke softwareprogramma’s uw bestand kunnen openen of converteren.