Skip to content

Wat is een cv-bestand?

23 de juli de 2021
computer file search 155016432 5b89ee17c9e77c00821cedbc

Een CV-bestand heeft een CV-bestandsextensie en kan gerelateerd zijn aan Corel-versies, als archiefbestandstype, of Microsoft CodeView, waardoor een toepassing voor meerdere schermen mogelijk is die het bewerken en debuggen van broncode ondersteunt. Sommige CV-bestanden kunnen in plaats daarvan Cvip-bestanden zijn, maar we hebben geen informatie over wat een Cvip-bestand eigenlijk is. Het algemene gebruik van “cv” verwijst naar een curriculum vitae dat lijkt op een langere en meer gedetailleerde versie van een cv. Dus in dit geval kan een “CV-bestand” gewoon verwijzen naar een bestand van elk type (zoals een PDF-, DOCX- of RTF-document) dat wordt gebruikt om een ​​curriculum vitae op te slaan.

Hoe een cv-bestand te openen

CV-bestanden die Versions-bestanden zijn, worden geopend met Corel Versions, een add-on-programma dat alleen bestond met Corel WordPerfect 8 en 9. Als u het programma op uw computer hebt, wordt het openen van het CV-bestand meer dan waarschijnlijk gedaan via een importmenu van een soort van en niet alleen door te dubbelklikken op het CV-bestand. Aangezien het archiefbestanden zijn, kunt u, macht in staat zijn om bruikbare gegevens uit dit soort CV-bestanden te extraheren met behulp van een gratis tool voor het extraheren van bestanden zoals 7-Zip, maar hierdoor kun je de bestanden niet als een add-on gebruiken zoals ze eigenlijk bedoeld zijn. Een CV-bestand dat een CodeView-bestand is, kan worden geopend met Microsoft Visual Studio, aangezien het CodeView-programma een IDE is geworden en is geïntegreerd als onderdeel van de foutopsporingstools van die softwaresuite, maar we hebben dit niet kunnen testen. Zie Hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie kunt wijzigen voor een uitleg over het wijzigen van het programma dat een bestand opent wanneer u erop dubbelklikt, iets wat u moet doen als Windows één programma heeft dat is geconfigureerd om CV-bestanden te openen maar het is niet degene die je voor hen wilt gebruiken.

Hoe een CV-bestand te converteren

We kennen geen enkele bestandsconverter of CV-opener die een CV-bestand naar een ander formaat kan converteren. De hierboven uitgelegde CV-formaten lijken alleen nuttig te zijn in de programma’s waarvoor ze bedoeld zijn, dus het converteren van een naar een nieuw formaat zou hoe dan ook geen zin hebben. Het converteren van bestanden naar een ander formaat vereist een daadwerkelijk conversieproces. Dit betekent dat je niet zomaar een bestand (zoals .CV) kunt hernoemen naar een ander formaat (bijv. .ZIP) en verwachten dat het nieuwe bestand zich op gegevensniveau anders gedraagt. Het enige voordeel van het hernoemen van een bestand in plaats van het te converteren, is dat een ander programma op uw computer wordt gekoppeld aan het openen ervan. Als je hier bent gestuit en niet een echt .CV-bestand maar een curriculum vitae-bestand wilt converteren naar PDF, HTML, DOCX of een ander documentformaat, kun je het beste een gratis documentconverter zoals FileZigZag gebruiken.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als je het CV-bestand hebt geprobeerd met de programma’s van hierboven, maar geen geluk hebt gehad om het bestand te openen of te converteren, controleer dan nogmaals of de bestandsextensie eigenlijk CV is en niet alleen iets dat er hetzelfde uitziet. Soms is de reden dat een bestand niet wordt geopend met een specifiek programma, omdat dat ene bestandsformaat wordt verward met een ander. Het CV-achtervoegsel lijkt bijvoorbeeld veel op CSV, CCV (Crystal Vision Report), CVX en ACV, maar in geen van die voorbeelden kan het bestand worden gebruikt met een CV-opener. Elk van die bestanden vereist verschillende programma’s om ze te bekijken of te bewerken, aangezien ze een ander formaat hebben. Als je niet echt een cv-bestand hebt en niet zeker weet wat je vervolgens moet doen, zoek dan hier op Lifewire of op Google naar de extensie voor meer informatie over het formaat, wat je waarschijnlijk naar een geschikt programma of website zal leiden om het te openen of te converteren. Een andere optie voor het openen van een bestand dat helemaal niets te maken heeft met de programma’s of bestandsindelingen die hierboven zijn besproken, is om het bestand te openen met een HEX-editor, zoals HxD, en de koptekst te inspecteren. Dit kan u helpen te bepalen welk type bestand het is. Een teksteditor zoals Notepad ++ is een ander idee, wat de oplossing zou kunnen zijn als het bestand alleen tekst wordt.