Skip to content

Wat is een DMC-bestand?

16 de augustus de 2021
dmc files 5a86de66875db90036b8307d

Een bestand met de DMC-bestandsextensie kan een Datamartist Data Canvas-bestand zijn, een documentbestand dat wordt gebruikt voor het beheren van gegevenssets van Microsoft Excel, Microsoft SQL Server-databases en andere. Sommige bestanden die eindigen op .DMC kunnen in plaats daarvan DPCM-voorbeeldbestanden zijn. Ze bevatten audio-informatie voor een instrument dat een programma vervolgens kan gebruiken om de toonhoogte en andere instellingen te manipuleren. Ze worden vaak gebruikt in videogames. Sommige DMC-bestanden kunnen in plaats daarvan Mimic Configuration-bestanden of Medical Manager DML System Compiled Script-bestanden zijn. DMC is ook een acroniem voor een aantal technologiegerelateerde termen, maar geen van hen heeft iets te maken met deze bestandsindelingen. Enkele voorbeelden zijn: digitale microschakeling, dial modem connector, dump geheugen inhoud, digitale media codering, en direct toegewezen cache.

Hoe een DMC-bestand te openen

DMC-bestanden die Datamartist Data Canvas-bestanden zijn, kunnen worden geopend met Datamartist. Aangezien het een documentbestand is dat naar andere gegevens verwijst en is opgeslagen in een op XML gebaseerde indeling, kunt u er ook een openen met een teksteditor om het als een tekstbestand te lezen.

Als u denkt dat uw bestand gerelateerd is aan een audioformaat, kunt u het openen met FamiTracker. Dit programma verwijst naar DMC-bestanden als “delta-gemoduleerde samples”. U kunt de niet gebruiken Bestand menu om een ​​DMC-bestand in FamiTracker te openen. Hier is hoe het te doen:

  1. Ga naar de Instrument > Nieuw instrument menu om een ​​nieuw instrument te maken.

  2. Dubbelklik of dubbeltik op de 00 – Nieuw instrument ingang die net is gebouwd.

  3. Ga in de DPCM-monsters tabblad.

  4. Gebruik de Laden knop uit naar rechts om een ​​of meer DMC-bestanden te openen.

Andere DMC-bestanden kunnen 3D-beeldbestanden zijn die door het DAZ 3D Mimic-programma worden gebruikt voor het maken van gezichtsanimaties. Als het niet in een van deze formaten staat, kan het DMC-bestand een Medical Manager Script-bestand zijn dat wordt geopend met een programma met de naam Sage Medical Manager. Wees uiterst voorzichtig bij het openen van uitvoerbare bestandsindelingen die u via e-mail hebt ontvangen of die u hebt gedownload van websites die u niet kent. Zie onze lijst met uitvoerbare bestandsextensies voor een lijst met bestandsextensies die u moet vermijden en waarom. In het geval van DMC-bestanden moeten Medical Manager Script-bestanden voorzichtig worden gebruikt. DMC is ook de naam van een textielbedrijf waarvan de website DMC.com is. Bestanden die via die website zijn gedownload, zoals deze gratis borduurontwerpen en kruissteekpatronen, worden hoogstwaarschijnlijk opgeslagen in het PDF-formaat (dwz u kunt een gratis PDF-lezer gebruiken om ze te openen). Als u merkt dat een toepassing op uw pc het DMC-bestand probeert te openen, maar de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma DMC-bestanden wilt laten openen, raadpleegt u onze handleiding Hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie kunt wijzigen om die veranderen in Windows.

Hoe een DMC-bestand te converteren

Datamartist DMC-bestanden kunnen niet worden geconverteerd naar een ander bestandsformaat met behulp van het Datamartist-programma. Als u echter om de een of andere reden wilt dat het DMC-bestand een andere bestandsextensie heeft, zoals TXT, kunt u een teksteditor gebruiken om die conversie uit te voeren. Notepad++ is een goede keuze. Als een van de andere DMC-indelingen kan worden geconverteerd, is de kans groot dat het programma dat het opent, in staat is om de conversie uit te voeren. Als je bijvoorbeeld een DMC-bestand hebt dat in Mimic wordt geopend, kijk dan in dat programma’s Bestand menu voor een soort van Opslaan als keuze. Er is misschien zelfs een Exporteren of Overzetten knop ergens waarmee u het DMC-bestand in een ander formaat kunt opslaan.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand op dit moment niet wordt geopend met een van de programma’s die je hebt geprobeerd, zou je kunnen denken dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Sommige bestanden gebruiken een achtervoegsel dat sterk lijkt op DMC, ook al zijn de formaten totaal verschillend. Een DCM- of DICOM-bestand kan bijvoorbeeld gemakkelijk worden verward met een DMC-bestand, ook al worden ze gebruikt om medische beelden op te slaan – iets heel anders dan de formaten die op deze pagina worden vermeld. Een andere is het DMG-formaat dat op Mac-computers wordt gebruikt. Als u de bestandsextensie nogmaals controleert en merkt dat u echt een DMG-bestand hebt, volgt u die link voor meer informatie over dat formaat en hoe u het op uw computer kunt openen. Onderzoek anders de bestandsextensie die uw bestand gebruikt, hier op Lifewire of elders op internet. U zou het formaat moeten kunnen vinden dat betrekking heeft op die bestandsextensie en uiteindelijk in staat moeten zijn om het programma te downloaden dat u nodig hebt om het te openen of te converteren.