Skip to content

Wat is een DMC-bestand?

27 de juni de 2023
dmc files 5a86de66875db90036b8307d

Wat te weten

  • Sommige DMC-bestanden zijn documenten die worden geopend met Datamartist.
  • Anderen kunnen audiobestanden zijn (gebruik FamiTracker) of tekstbestanden (gebruik een teksteditor).
  • Hoe u uw bestand opent, bewerkt of converteert, hangt af van de indeling waarin het zich bevindt.

Dit artikel beschrijft enkele indelingen die de DMC-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u elke soort kunt openen en converteren.

Wat is een DMC-bestand?

Een bestand met de DMC-bestandsextensie kan een Datamartist-datacanvasbestand zijn, een document dat wordt gebruikt om datasets van Microsoft Excel, Microsoft SQL Server-databases en andere te beheren. Sommige bestanden die eindigen op .DMC kunnen in plaats daarvan DPCM-audiofragmenten zijn. Ze worden vaak gebruikt voor videogames en bevatten audio-informatie voor een instrument dat een programma vervolgens kan gebruiken om de toonhoogte en andere instellingen te manipuleren. Andere DMC-bestanden kunnen in plaats daarvan Mimic-configuratiebestanden of door Medical Manager DML-systeem gecompileerde scripts zijn. DMC is ook een afkorting van een aantal technologiegerelateerde termen, maar geen ervan heeft iets met deze bestandsindelingen te maken. Enkele voorbeelden zijn digitale microschakeling, modemaansluiting kiezen, geheugeninhoud dumpen, digitale mediacodering, En direct toegewezen cache.

Hoe een DMC-bestand te openen

Datamartist is verantwoordelijk voor het openen van documenten in dat formaat. Aangezien het een document is dat verwijst naar andere gegevens en is opgeslagen in een op XML gebaseerd formaat, kunt u er ook een openen met een teksteditor om het als een tekstbestand te lezen.

Als u denkt dat uw bestand gerelateerd is aan een audioformaat, kunt u het openen met FamiTracker. Dit programma verwijst naar DMC-bestanden als “delta-gemoduleerde samples”. Je kunt de Bestand menu om een ​​DMC-bestand te openen in FamiTracker. Hier is hoe:

  1. Ga naar de Instrument > Nieuw instrument menu om een ​​nieuw instrument te maken.

  2. Dubbelklik of dubbeltik op het 00 – Nieuw instrument ingang die net is gebouwd.

  3. Ga in de DPCM-monsters tabblad.

  4. Gebruik de Laden knop aan de rechterkant uit om een ​​of meer DMC-bestanden te openen.

Andere DMC-bestanden kunnen 3D-beeldbestanden zijn die door het DAZ 3D Mimic-programma worden gebruikt voor het maken van gezichtsanimaties. Als het niet in een van deze indelingen is, kan uw bestand een script zijn dat wordt geopend met een programma genaamd Sage Medical Manager. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het DMC-bestand probeert te openen, maar het is het verkeerde programma, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze handleiding over het wijzigen van bestandsassociaties in Windows.

Hoe een DMC-bestand te converteren

Datamartist DMC-bestanden kunnen met dat programma niet worden geconverteerd naar een ander bestandsformaat. Als u het echter om de een of andere reden nodig heeft met een andere bestandsextensie, zoals TXT, kunt u een teksteditor gebruiken om die conversie uit te voeren. Notepad++ is een goede keuze. Als een van de andere formaten kan worden geconverteerd, is de kans groot dat het programma dat het opent, degene is die de conversie kan uitvoeren. Als u bijvoorbeeld een DMC-bestand hebt dat wordt geopend in Mimic, kijk dan in dat programma Bestand menu voor een soort van Opslaan als keuze. Misschien is er zelfs een Exporteren of Overzetten knop ergens waarmee u het in een ander formaat kunt opslaan.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand op dit moment niet wordt geopend met een van de programma’s die u hebt geprobeerd, zou u kunnen denken dat u de bestandsextensie verkeerd interpreteert. Sommige bestanden gebruiken een achtervoegsel dat sterk lijkt op DMC, ook al zijn de indelingen totaal verschillend. Een DCM- of DICOM-bestand kan bijvoorbeeld gemakkelijk worden verward met een DMC-bestand, ook al worden ze gebruikt om medische beelden op te slaan, iets heel anders dan de indelingen die op deze pagina worden genoemd. Een andere is het DMG-formaat dat wordt gebruikt op Mac-computers. Als u de bestandsextensie nogmaals controleert en merkt dat u echt een DMG-bestand hebt, volgt u die link voor meer informatie over dat formaat en hoe u het op uw computer kunt openen. Onderzoek anders de bestandsextensie die uw bestand gebruikt, hier op Lifewire of elders op internet. U zou het formaat moeten kunnen vinden dat betrekking heeft op die bestandsextensie en uiteindelijk het programma kunnen downloaden dat u nodig hebt om het te openen of te converteren. DMC is ook de naam van een textielbedrijf waarvan de website DMC.com is. Bestanden die via die website zijn gedownload, zoals deze gratis borduurontwerpen en kruissteekpatronen, zijn hoogstwaarschijnlijk opgeslagen in PDF-formaat (dat wil zeggen, u kunt een gratis PDF-lezer gebruiken om ze te openen).