Skip to content

Wat is een DSK-bestand?

12 de augustus de 2021
dsk files 5a86f6073de4230037069921

Een bestand met de DSK-bestandsextensie is een schijfkopiebestand dat door verschillende programma’s is gemaakt voor het opslaan van afbeeldingen van schijven voor back-updoeleinden. Sommige DSK-bestanden kunnen in plaats daarvan Borland Project Desktop-bestanden zijn die projectgerelateerde bestanden en referenties opslaan die worden gebruikt door de Delphi IDE of andere programmeersoftware. Als het DSK-bestand geen van beide indelingen heeft, is het hoogstwaarschijnlijk een Simple IDs Database-bestand waarin ID-kaarten zijn opgeslagen.

Bestanden.
De letters “dsk” worden vaak gebruikt als afkorting voor “disk”, wat harde schijf betekent, dus het wordt ook gebruikt in sommige computercommando’s zoals chkdsk (check disk). Dat commando en anderen vinden het leuk, maar het heeft niets te maken met de DSK-bestanden die op deze pagina worden genoemd.

Hoe een DSK-bestand te openen

DSK-bestanden die schijfkopiebestanden zijn, kunnen mogelijk worden geopend met Partition Doctor, WinImage, PowerISO of R-Studio. Macs bieden ingebouwde ondersteuning voor DSK-bestanden met het hulpprogramma Schijfhulpprogramma. Het is onwaarschijnlijk dat alle DSK-bestanden met elk van deze programma’s kunnen worden geopend. Het is het beste om hetzelfde programma te gebruiken dat het DSK-bestand heeft gemaakt om het opnieuw te openen. Sommige DSK-bestanden zijn misschien gewoon ZIP-archieven die de bestandsextensie .DSK gebruiken. Als dat het geval is, kun je er een openen met een archiefdecompressor zoals 7-Zip of PeaZip. DSK-bestanden die Borland Project Desktop-bestanden zijn, kunnen worden geopend met de Delphi-software van Embarcadero (voorheen bekend als Borland Delphi voordat Embarcadero het bedrijf in 2008 kocht). Eenvoudige ID’s Databasebestanden slaan ID-kaarten op die worden gebruikt door het programma voor het maken van ID-kaarten van DSKE, genaamd Simple ID’s. We hebben er geen downloadlink voor, maar dat is het programma dat je nodig hebt om dit type DSK-bestand te openen. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het DSK-bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma DSK-bestanden opent, raadpleeg dan onze handleiding over hoe u het programma kunt wijzigen dat een specifieke bestandsextensie opent in leer hoe u die wijziging aanbrengt in Windows.

Hoe een DSK-bestand te converteren

MagicISO of een van de DSK-openers van hierboven kan mogelijk een DSK-afbeeldingsbestand converteren naar een ander afbeeldingsbestandsformaat zoals ISO of IMG. Als uw DSK-bestand een regulier archiefformaat heeft, zoals ZIP, en u een van de bestanden in het archief wilt converteren, extraheer dan eerst alle inhoud zodat u toegang hebt tot de daadwerkelijke gegevens die erin zijn opgeslagen. Vervolgens kunt u een van die bestanden uitvoeren via een bestandsconverter. DSK-bestanden die door het Delphi-programma worden gebruikt, kunnen mogelijk naar een ander formaat worden geconverteerd als u naar de optie in de Bestand menu. Gewoonlijk zou een programma als Delphi conversies moeten ondersteunen via de Bestand > Opslaan als menu of een soort van Exporteren of Overzetten knop. Eenvoudige ID’s Databasebestanden kunnen alleen worden geopend met Eenvoudige ID’s, dus als u toegang heeft tot dat programma, kijk dan in een soortgelijk menu om de conversieoptie te vinden, als die bestaat.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand op dit moment niet wordt geopend, controleert u de bestandsextensie nogmaals. U verwart misschien een andere bestandsextensie voor deze, wat betekent dat u een andere indeling voor deze verwart, en daarom kan het bestand niet worden geopend in de hierboven genoemde programma’s. DockX Skin-bestanden gebruiken bijvoorbeeld de DSKIN-bestandsextensie die behoorlijk lijkt op DSK. Maar je hebt eigenlijk een heel ander programma nodig om die bestanden te openen, met name DockX. SKD is een andere die lijkt op DSK, maar die extensie is gereserveerd voor Max Payne Skin Data-bestanden die worden gebruikt door de Max Payne spel.