Skip to content

Wat is een DST-bestand en hoe opent u er een?

11 de augustus de 2021
dst files 59c2e728685fbe00115537b8

Een bestand met de bestandsextensie .DST kan een AutoCAD Sheet Set-bestand zijn dat is gemaakt door het AutoCAD-programma van Autodesk om verschillende tekenlay-outs te bevatten. Tajima Embroidery Format gebruikt ook de DST-bestandsextensie. Het bestand slaat steekinformatie op die beschrijft hoe de software de naainaald moet aansturen. Het wordt gebruikt door verschillende borduurmachines en -programma’s. Andere DST-bestanden kunnen DeSmuME Save State-bestanden zijn die zijn gekoppeld aan de Nintendo DS-emulator genaamd DeSmuME. Deze bestanden worden gemaakt wanneer u de gamestatus opslaat in DeSmuME.

Hoe een DST-bestand te openen

De ingebouwde Sheet Set Manager-tool van AutoCAD opent DST-bestanden die Sheet Set-bestanden zijn. Dezelfde tool wordt gebruikt om DST-bestanden te maken. Je kunt het weergeven via Weergave > Paletten > Sheet Set Manager. Open DeSmuME State Files met het DeSmuME-programma. Het kan ook een DST-bestand maken via: Bestand > Staatsbestand opslaan. Als je te maken hebt met gegevens met betrekking tot het borduurformaat, kun je een paar DST-bestandsviewers krijgen, waaronder Wilcom’s TrueSizer, Embroidermodder, Embird’s Studio, BuzzXplore (voorheen genaamd Buzz Tools Plus), SewWhat-Pro en StudioPlus. Wilcom heeft ook een gratis online DST-viewer genaamd TrueSizer Web. Enkele vergelijkbare Tajima-bestandsindelingen die worden ondersteund door TrueSizer en waarschijnlijk enkele van deze andere DST-openers zijn Tajima Barudan (.DSB) en Tajima ZSK (.DSZ). Een eenvoudige teksteditor zoals Notepad++ toont een deel van de informatie in platte tekst, dus het is alleen nuttig voor het lezen van de coördinaten die het borduurprogramma uit het DST-bestand haalt. Gebruik een DST-converter om het DST-bestand als afbeelding te openen om het ontwerp weer te geven.

Hoe DST-bestanden te converteren

AutoCAD moet worden gebruikt om de DST-bestanden naar een ander formaat te converteren. Het is onwaarschijnlijk dat een andere tool het beter kan doen dan AutoCAD zelf. Evenzo is uw beste optie voor het converteren van een borduurgerelateerd DST-bestand om hetzelfde programma te gebruiken dat het heeft gemaakt. Op die manier wordt de originele inhoud die werd gebruikt om de instructies voor het DST-bestand te bouwen, geëxporteerd naar het nieuwe formaat. Als je niet de originele software hebt die is gebruikt om je specifieke DST-bestand te maken, probeer dan in ieder geval de hierboven genoemde programma’s te gebruiken die bestanden in het Tajima Embroidery-formaat kunnen openen. Er is misschien een Exporteren of Opslaan als optie die dienst doet als DST-converter. Wilcom TrueSizer converteert bijvoorbeeld DST naar PES als u uw bestand in de Deco/Brother/Babylock-borduurbestandsindeling wilt hebben. TrueSizer Web converteert ook DST-bestanden naar een grote verscheidenheid aan bestandsindelingen, waaronder maar niet beperkt tot Janome, Elna, Kenmore, Viking, Husqvama, Pfaff, Poem, Singer EU en Compucon. Als u DST naar JPG of PDF wilt converteren om het patroon als een afbeelding te zien, kunt u overwegen een eenvoudige bestandsconversieservice te gebruiken, zoals de gratis Convertio. Upload gewoon uw DST-bestand naar die website en kies een conversie-indeling en download het geconverteerde bestand vervolgens terug naar uw computer. Convertio ondersteunt een breed scala aan bestandsindelingen, wat betekent dat u uw DST-bestand ook kunt converteren naar Adobe Illustrator-bestand (AI), EPS, SVG, DXF en andere formaten. De kwaliteit of het nut van een zomertijdconversie met deze tool is misschien niet wat u zoekt, tenzij u alleen de afbeelding hoeft te bevestigen. Het is onwaarschijnlijk dat DeSmuME-statusbestanden kunnen worden geconverteerd naar een nieuw formaat, omdat de gegevens nuttig zijn voor games die binnen die specifieke emulator worden gespeeld.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als je inderdaad een DST-bestand hebt, maar het niet correct kan worden bekeken, denk er dan aan dat je het verkeerde programma gebruikt. Hoewel borduurbestanden die eindigen op .DST bijvoorbeeld waarschijnlijk kunnen werken met elk ander programma dat borduurgegevens opent, kunnen ze niet correct worden gelezen met DeSmuME of AutoCAD. Als het bestand niet met het juiste programma kan worden geopend, is het bestand zelf mogelijk beschadigd. Herstel vanaf een reservekopie, als je die hebt.