Skip to content

Wat is een EAP-bestand?

5 de augustus de 2021
eap files 65b70e12504549dabea1c113d601832c

Een bestand met de EAP-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Enterprise Architect Project-bestand. Ze zijn gemaakt door de Computer Aided Software Engineering (CASE) tool van Sparx Systems, Enterprise Architect genaamd. Sommige EAP-bestanden kunnen in plaats daarvan Adobe Photoshop Exposure-bestanden zijn. Deze worden gebruikt om belichtings-, offset- en gammacorrectiewaarden voor Photoshop-afbeeldingen op te slaan. De waarden worden beheerd binnen Photoshop’s Afbeelding > Aanpassingen > Blootstelling menu. Als het niet in een van deze formaten is, kan het in plaats daarvan een C-more Project-bestand zijn dat is gekoppeld aan programmeersoftware van AutomationDirect.

EAP is ook een afkorting voor sommige technologietermen die niets te maken hebben met deze bestandsindelingen, zoals: Uitbreidbaar authenticatieprotocol en externe hulpvoeding.

Hoe een EAP-bestand te openen

EAP-bestanden die projectbestanden zijn, kunnen worden geopend met het Enterprise Architect-programma van Sparx Systems, of gratis (maar in alleen-lezen modus) met Enterprise Architect Lite. Als je problemen hebt met je bestand in Enterprise Architect, raadpleeg dan hun handleiding over gegevensbeheertaken zoals het repareren, comprimeren of repliceren van EAP-bestanden. Adobe Photoshop wordt gebruikt om EAP-bestanden te openen als het Exposure-bestanden zijn. Dit gebeurt via de Afbeelding > Aanpassingen > Blootstelling menu. Kies het kleine menu van dat scherm en selecteer Voorinstelling laden om naar het bestand te bladeren.

Adobe Photoshop-hulpmiddel voor beeldbelichting

U kunt via hetzelfde proces ook uw eigen aangepaste belichtingsinstellingen in Photoshop opslaan; kies gewoon Voorinstelling opslaan in plaats daarvan. Wanneer Adobe Photoshop voor het eerst wordt geïnstalleerd, wordt het standaard geleverd met een paar EAP-bestanden, genaamd Min 1.0, Min 2.0, Plus 1.0, en Plus 2.0. Ze zijn opgeslagen in de VoorinstellingenBelichting map van de installatiemap van het programma, waardoor dit een andere manier is om ze te gebruiken – kopieer ze gewoon naar deze map en start het programma opnieuw. In Windows is dit waarschijnlijk het volledige pad: C:Program FilesAdobeAdobe PhotoshopPresetsExposure

EAP-bestanden zijn ook gekoppeld aan eaDocX, zodat u EA-modellen in programma’s zoals Microsoft Word kunt laden. Het wordt geïnstalleerd als een invoegtoepassing, dus het is op zichzelf geen volledig functioneel programma en heeft geen eigen grafische gebruikersinterface. U vindt de gebruikershandleiding hier. C-more HMI-programmeersoftware van AutomationDirect is nodig als uw bestand in dat formaat is. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze handleiding Hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie kunt wijzigen om die wijziging aan te brengen. in Windows.

Hoe een EAP-bestand te converteren

Een Enterprise Architect Project-bestand kan met de Enterprise Architect-software worden geconverteerd naar een ander bestandsformaat. U kunt EAP bijvoorbeeld naar PDF opslaan met de HET DOSSIER > Afdrukken naar PDF menu. Een andere ondersteunde conversie is XMI (XML Metadata Interchange), die wordt gedaan via de PAKKET > Importeren/Exporteren menu. Er is waarschijnlijk geen reden om een ​​EAP-bestand te converteren dat in Photoshop wordt gebruikt, omdat het slechts een reeks belichtingsinstellingen is die van toepassing zijn op het Adobe Photoshop-programma. Als u het bestand toevallig in een ander bestandsformaat zou krijgen, zou het de bestandsextensie en -structuur wijzigen en voorkomen dat Photoshop het gebruikt. C-more heeft een Bestand menu dat u kunt gebruiken om het project in een ander bestandsformaat op te slaan. Het programma ondersteunt andere bestanden zoals EAP9, EPP9, EAS9 en EAS, dus u kunt uw project mogelijk naar die formaten converteren.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Houd er rekening mee dat sommige bestanden alleen kijk zoals deze omdat de bestandsextensie op dezelfde manier is gespeld. Met andere woorden, je hebt misschien niet eens een EAP-bestand en dat kan de reden zijn dat het niet opent met de hierboven genoemde programma’s. Enkele voorbeelden van bestanden die kunnen worden verward met een EAP-bestand zijn EPS-, EASM-, EAS- (RSLogix-symbool), EAR (Java Enterprise Archive) en EAL-bestanden (Kindle End Actions).