Skip to content

Wat is een EDRW-bestand?

11 de augustus de 2021
edrw files 5a8ae81004d1cf00369b3ec2

Een bestand met de EDRW-bestandsextensie is een eDrawings-bestand dat wordt gebruikt met het SolidWorks eDrawings CAD-programma. Kortom, het is gewoon een formaat dat wordt gebruikt voor het opslaan van 3D-ontwerpen in een “alleen bekijken”-formaat. EDRW-bestanden zijn handig bij het delen van een ontwerp, niet alleen omdat het bestand is gecomprimeerd tot een veel kleiner formaat dan het onbewerkte ontwerp, waardoor ze veel gemakkelijker te delen zijn, maar ook omdat er niet met de originele gegevens kan worden geknoeid omdat het formaat speciaal is gemaakt om een ​​ontwerp te bekijken, niet om het te bewerken.

Tekeningen in een EDRW-bestand kunnen worden bekeken zonder dat de ontvanger een volledig, omvangrijk CAD-programma hoeft te installeren. EDRWX-bestanden zijn vergelijkbaar, maar zijn gemaakt in het XPS-formaat.

Hoe een EDRW-bestand te openen

SolidWorks eDrawings Viewer is een gratis CAD-tool die tekeningen in het EDRW-formaat kan openen en animeren. Dit programma kan het bestand zelfs beveiligen met een wachtwoord. Selecteer de GRATIS GEREEDSCHAP tabblad op de downloadpagina om de link te vinden. eDrawings Viewer ondersteunt ook andere eDrawings-bestandsindelingen, zoals EASM, EASMX, EPRT, EPRTX en EDRWX. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het EDRW-bestand probeert te openen, maar het is niet het programma waarmee u het bestand wilt gebruiken, of het wordt helemaal niet geopend, volg dan deze handleiding om te leren hoe u dit in Windows kunt oplossen.

Hoe een EDRW-bestand te converteren

Als u het eDrawings Viewer-programma downloadt via de SolidWorks-link hierboven, kunt u het EDRW-bestand opslaan in BMP, TIF, JPG, PNG, GIF en HTM. Hetzelfde programma kan EDRW naar EXE converteren (of zelfs een ZIP met de EXE automatisch erin opgeslagen), zodat het kan worden geopend op een computer waarop de eDrawings-software niet is geïnstalleerd. U kunt EDRW naar PDF converteren met een PDF-printertool. We zijn niet op de hoogte van bestandsconversieprogramma’s die EDRW naar DWG of DXF kunnen converteren, wat twee andere CAD-bestandsindelingen zijn. Maar zelfs met een conversietool die ondersteunt om het bestand in een van die formaten te krijgen, kun je alleen maar: weergave het 3D-beeld, niet bewerking het, omdat het eigenlijk gewoon een weergaveformaat is.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als u uw bestand nog steeds niet kunt openen, controleert u nogmaals of u de bestandsextensie niet verkeerd leest. Het is gemakkelijk om bestanden voor elkaar te verwarren wanneer ze dezelfde letters/cijfers voor bestandsextensies delen, maar dat betekent niet dat de bestanden gerelateerd zijn en met dezelfde software kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn DRW (DESIGNER Drawing) en WER (Windows Error Report).