Skip to content

Wat is een ELM-bestand?

9 de juli de 2021
elm files 5a671f27cf077700375e966b

Een bestand met de ELM-bestandsextensie is een Office-themabestand. Dit zijn instellingenbestanden die worden gebruikt door Microsoft Office-programma’s en Microsoft FrontPage. Een ELM-bestand is een niet-gecomprimeerd bestand dat alle verschillende delen van het thema bevat. Ze kunnen ook verwijzen naar externe bestanden zoals JPG’s of andere afbeeldingen. De fantasie MMORPG-videogame Eeuwige Landen gebruikt ook de ELM-bestandsextensie voor Eternal Lands Map-bestanden. Ze worden soms opgeslagen met GZ-compressie en worden daarom genoemd *.elm.gz.

Ondanks dat hun bestandsextensies erg op elkaar lijken, zijn ELM-bestanden totaal verschillend van EML-bestanden (Mail Message).

Hoe een ELM-bestand te openen

ELM-bestanden worden gebruikt door Microsoft Office-programma’s, maar kunnen niet rechtstreeks door hen worden geopend. Met andere woorden, ook al heb je ELM-bestanden in je Microsoft Office-installatiemap, je kunt er bijvoorbeeld niet handmatig een openen in Word of Excel. Het nu beëindigde Microsoft FrontPage-webontwerpprogramma gebruikt ook ELM-bestanden. Aangezien Office-themabestanden normaal gesproken volledig op tekst zijn gebaseerd, kan elke teksteditor ze ook openen – zie onze lijst met beste gratis teksteditors voor enkele van onze favorieten. ELM-bestanden die als tekstdocumenten zijn geopend, laten u het bestand niet gebruiken zoals u zou verwachten, maar tonen in plaats daarvan alleen wat details over het thema in tekstvorm. Het gratis Eternal Lands-spel gebruikt ELM-bestanden die Eternal Lands Map-bestanden zijn. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het ELM-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma ELM-bestanden wilt laten openen, raadpleegt u onze handleiding Hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie kunt wijzigen om die veranderen in Windows.

Hoe een ELM-bestand te converteren

ELM-bestanden die door Microsoft-producten worden gebruikt, kunnen waarschijnlijk niet naar een ander formaat worden geconverteerd en doen nog steeds wat ze doen. Ze worden automatisch door de juiste programma’s gebruikt, en alleen die, dus conversie naar een ander formaat is niet nodig. Als u om welke reden dan ook Doen wilt u een ELM-bestand converteren naar iets als HTM, TXT of een ander op tekst gebaseerd formaat, dan kunt u dit doen met een teksteditor. Maar nogmaals, dit zou een bestand opleveren dat niet meer goed zou werken met Microsoft-producten en alleen nuttig zou zijn om het voor u gemakkelijker te maken om de tekstinhoud van het bestand te lezen. Eternal Lands-game is waarschijnlijk de enige andere software die ELM-bestanden gebruikt. Omdat ze een geheel ander formaat hebben dan Office Theme-bestanden, moeten ze hoogstwaarschijnlijk in hun oorspronkelijke formaat blijven (met de extensie .ELM). Meestal kunt u een bestandsextensie (zoals de .ELM-bestandsextensie) niet wijzigen in een extensie die uw computer herkent (zoals .JPG) en verwachten dat het nieuwe hernoemde bestand bruikbaar is. In de meeste gevallen moet een daadwerkelijke conversie van het bestandsformaat met behulp van een van de hierboven beschreven methoden plaatsvinden.