Skip to content

Wat is een EMZ-bestand?

12 de augustus de 2021
emz file icons 58497d105f9b58dccc9edda9

Wat te weten

  • Een EMZ-bestand is een Windows Compressed Enhanced Metafile-bestand.
  • Open er een met XnView MP of Quick View Plus.
  • Converteer naar JPG, PNG of een ander afbeeldingsformaat met XnConvert of CoolUtils.com.

In dit artikel wordt uitgelegd wat een EMZ-bestand is, hoe u er een rechtstreeks kunt openen of de EMF-afbeelding kunt extraheren, en welke programma’s er een kunnen converteren naar een afbeeldingsindeling zoals JPG, GIF of PNG.

Wat is een EMZ-bestand?

Een bestand met de EMZ-bestandsextensie is een gecomprimeerd afbeeldingsbestand, meer specifiek een Windows Compressed Enhanced Metafile-bestand genoemd. Dit soort bestanden zijn eigenlijk gewoon GZIP-gecomprimeerde EMF-bestanden, een grafisch formaat dat wordt gebruikt door Microsoft-toepassingen zoals Visio, Word en PowerPoint. EMF-bestanden die zijn opgeslagen in EMZ-bestanden, worden Windows Enhanced Metafile-bestanden genoemd, maar sommige bestanden met de .EMF-bestandsextensie zijn volledig los van elkaar en worden opgeslagen in het Jasspa MicroEmacs Macro-formaat.

Hoe een EMZ-bestand te openen

Het gratis XnView MP-programma kan EMZ-bestanden bekijken op Windows, Mac en Linux. U kunt een EMZ-bestand ook openen door het in een Microsoft Office-programma te plaatsen als een afbeelding. Dit doe je vanuit de Invoegen > Afbeeldingen menu-optie of door het bestand te slepen en neer te zetten in een geopend document, zoals een nieuw of bestaand Word-document.

Een andere optie is om het EMF-bestand uit het EMZ-bestand te extraheren met een programma als 7-Zip. U kunt het geëxtraheerde EMF-bestand vervolgens openen in een beeldbewerkingsprogramma of het gebruiken zoals u dat wilt.

7-Zip extraheren EMF van EMZ

Hoewel 7-Zip en de meeste andere gratis zip/unzip-tools de extractie van de bestanden in het EMZ-bestand mogelijk maken, hebben ze die ondersteuning voor die extensie niet ingebouwd. Dat betekent alleen dat je het extractieprogramma moet openen eersten navigeer vervolgens naar het EMZ-bestand om de gecomprimeerde inhoud te openen. In 7-Zip kan dit worden gedaan door met de rechtermuisknop op het EMZ-bestand te klikken en te kiezen voor 7-Zip > Open Archief. Andere grafische programma’s kunnen ook EMZ-bestanden openen. Quick View Plus is een voorbeeld, maar hoewel het het EMZ-bestand kan openen, kan het niet bewerking het. Als je te maken hebt met een EMF-bestand dat geen grafisch formaat heeft, heb je misschien een macrobestand dat wordt gebruikt met het Jasspa MicroEmacs-programma.

Hoe een EMZ-bestand te converteren

De beste manier om een ​​EMZ-bestand te converteren, is door het te openen in een gratis afbeeldingsconverter zoals XnConvert of CoolUtils.com. U kunt het bestand vervolgens opslaan in een ander formaat zoals JPG, PNG of GIF, dat zal waarschijnlijk nuttiger zijn. Een andere manier om een ​​EMZ-bestand te converteren, is door het EMF-bestand er eerst uit te extraheren met behulp van een hulpprogramma voor het uitpakken van bestanden, zoals 7-Zip, zoals hierboven beschreven, en vervolgens een bestandsconverter op het EMF-bestand te gebruiken. Als u geen EMZ-converter kunt vinden die het bestand direct naar een ander formaat converteert waarin u het wilt hebben (bijv. PDF), converteer dan eerst het EMZ-bestand naar een formaat dat is ondersteund (zoals PNG), en vervolgens converteren Dat bestand naar het gewenste formaat (zoals PDF). Voor dit voorbeeld zou Zamzar perfect werken voor het converteren van PNG naar PDF.

Meer informatie over EMZ-bestanden

Het resulterende EMF-bestand dat is gedecomprimeerd uit een EMZ-bestand, is een nieuwere versie van het Windows Metafile-bestandsformaat (WMF) van Microsoft. Dus terwijl EMF-bestanden GZIP-gecomprimeerd zijn tot een EMZ-bestand, kan het WMF-formaat ZIP-gecomprimeerd zijn, wat resulteert in een WMZ-bestand. Een Windows Metafile-bestand lijkt op het SVG-formaat omdat het bitmap- en vectorafbeeldingen kan bevatten. Na het openen van een EMZ-bestand met een hulpprogramma voor het uitpakken van bestanden, kan het zijn dat er geen EMF-bestanden in staan, maar in plaats daarvan bestanden met de extensie .EM. Je zou deze moeten kunnen hernoemen naar .EMF en ze nog steeds kunnen gebruiken zoals je een EMF-bestand zou doen.

Kunt u uw bestand nog steeds niet openen?

De meest waarschijnlijke reden dat uw bestand niet wordt geopend als een EMZ-bestand met de hierboven genoemde programma’s, is omdat het niet echt een EMZ-bestand is. U kunt dit controleren door naar de bestandsextensie te kijken. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk om EMZ-bestanden en EML-bestanden te verwarren, omdat hun bestandsextensies erg op elkaar lijken. Een EML-bestand is echter een e-mailberichtbestand dat door sommige e-mailclients wordt gebruikt om een ​​e-mailbericht op te slaan. Dit staat volledig los van EMZ-bestanden. Evenzo kunnen EMI-bestanden, die al veel op EML-bestanden lijken, verward worden met EMZ-bestanden, ook al worden ze gebruikt door het spel Pocket Tanks. Hetzelfde kan gezegd worden voor elk bestandsformaat dat een soortgelijk klinkend of vergelijkbaar gespeld achtervoegsel gebruikt, zoals EMY voor eMelody Ringtone-bestanden. Deze bestanden kunnen er heel erg uitzien alsof ze gerelateerd zijn aan EMZ-bestanden, maar ze kunnen niet met dezelfde programma’s worden geopend en hebben in plaats daarvan een teksteditor of het Awave Studio-programma nodig. Als uw bestand niet echt eindigt op “.EMZ”, onderzoekt u de echte bestandsextensie op Google om te zien welke programma’s het kunnen openen of converteren.

Veel Gestelde Vragen

  • Waar staat EMZ voor? De afkorting staat voor Enhanced Metafile-Zipped. Een EMZ-bestand is ook bekend als een Windows Compressed Enhanced Metafile-bestand, wat een gecomprimeerd afbeeldingsbestand is.
  • Hoe open je online een EMZ-bestand? Ga naar View EMZ Online om online een EMZ-bestand te openen. Wanneer u een bestand neerzet of uploadt naar de site, wordt u doorverwezen naar de viewer-applicatie waar u tussen pagina’s kunt navigeren en, indien gewenst, het bestand kunt downloaden in PNG- of PDF-indeling.
  • Hoe open ik een EMZ-bestand op een Android? U kunt bijna elke rits-app in Google Play gebruiken om EMZ-bestanden te openen. Download bijvoorbeeld de 7Zipper-app en navigeer door de app om het EMZ-bestand te vinden dat u wilt openen. Houd het EMZ-bestand lang ingedrukt, selecteer Extracten kies een map om de inhoud van het EMZ-bestand (EMF-afbeeldingen) op te slaan. Open en bekijk de EMF-afbeeldingen in elke afbeeldingsviewer op uw Android.