Skip to content

Wat is een EPC-bestand?

25 de juli de 2021
epc file icons 5829dc7f5f9b58d5b165544c

Een bestand met de EPC-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Doctor Who Game Data-bestand of een bestand dat wordt gebruikt met de MS-DOS Jill of the Jungle-game. Hoe dan ook, het bestand bevat waarschijnlijk gegevens zoals 3D-scènes of kaarten, maar de twee EPC-bestanden hebben verder niets met elkaar te maken, behalve dat ze allebei worden gebruikt voor een pc-game. Een EPC-bestand kan in plaats daarvan een EPC Tools Diagram-bestand zijn, een op XML gebaseerd bestand dat wordt gebruikt om diagrammen op te slaan. Een ander type EPC-bestand is er een met een eBook. We hebben niet veel informatie over dit type EPC-bestand, maar het kan worden aangenomen dat het vergelijkbaar is met het EPUB-formaat.

Hoe een EPC-bestand te openen

EPC-bestanden die zijn gekoppeld aan de games die we zojuist noemden, zouden prima moeten worden geopend met de Firehand Ember Free-afbeeldingsviewer. Dit zal natuurlijk niet het bestand in beide games openen, maar in plaats daarvan zou je de afbeelding moeten laten zien die het bestand vertegenwoordigt. EPC Tools is een plug-in voor Eclipse die dit soort EPC-bestanden kan openen. Aangezien deze bestanden het XML-formaat gebruiken, zou u het EPC-bestand ook in elke teksteditor moeten kunnen bekijken, zoals Notepad++. Het openen van dit type bestand in een teksteditor kan tot op zekere hoogte nuttig zijn, maar het EPC-bestand kan waarschijnlijk het beste worden bekeken via de EPC Tools-plug-in. We hebben dit niet kunnen testen, maar een EPC-bestand dat een eBook-bestand is, kan mogelijk worden geopend in dezelfde toepassingen die met EPUB-bestanden werken. Het is echter waarschijnlijk dat u het .EPC-bestand moet hernoemen naar .EPUB, zodat het programma het bestand zal herkennen. AlReader is een mobiele app (voor Android) die EPC-bestanden ondersteunt die zijn hernoemd naar EPUB. Als uw EPC-bestand niet lijkt te werken met een van beide programma’s, kan het volledig los staan ​​van een van de zojuist genoemde formaten. Een ding dat u kunt doen om erachter te komen welke software het EPC-bestand kan openen, is proberen de inhoud ervan te bekijken in een teksteditor zoals Windows Notepad of Notepad++. Als een deel van de tekst leesbaar is in een teksteditor, vooral een deel van het bestand aan het begin, dan kun je die informatie misschien gebruiken om het programma te onderzoeken dat je EPC-bestand heeft gemaakt en wat kan worden gebruikt om het te openen . Indien alle van de tekst leesbaar is, dan is uw EPC-bestand een op tekst gebaseerd bestand dat met elke teksteditor kan worden geopend. Als u merkt dat een programma op uw computer EPC-bestanden opent wanneer u erop dubbelklikt, maar het is het verkeerde programma of niet het programma dat u wilt gebruiken, wijzig dan het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie in Windows.

Hoe een EPC-bestand te converteren

Ik heb er weinig vertrouwen in dat een EPC-spelbestand kan worden geconverteerd naar een ander formaat. Vooral als je bedenkt dat het formaat alleen in de twee bovengenoemde spellen wordt gebruikt, hebben ze waarschijnlijk geen praktisch nut in een ander formaat. Het XML-formaat waarin sommige EPC-bestanden zijn opgeslagen, moet waarschijnlijk in hun oorspronkelijke formaat blijven, zodat ze kunnen worden gebruikt met de EPC Tools-plug-in. U kunt ze echter zeker converteren naar een ander XML-achtig formaat met behulp van een teksteditor of XML-viewer. Wat we hierboven zeiden over het hernoemen van een .EPC eBook naar .EPUB is waarschijnlijk de beste manier om dat type EPC-bestand naar een nieuw formaat te converteren. De handeling van het hernoemen van de extensie converteert het bestand echter niet. Als het eenmaal in het EPUB-formaat is, kun je een gratis documentconverter zoals Doxillion gebruiken om het eBook te converteren naar DOCX, HTML, PDF en andere op tekst gebaseerde formaten. U kunt een bestandsextensie (zoals de .EPC-bestandsextensie) meestal niet wijzigen in een extensie die uw computer herkent (zoals .JPG) en verwachten dat het nieuw hernoemde bestand bruikbaar is. In de meeste gevallen moet een daadwerkelijke conversie van het bestandsformaat plaatsvinden, wat meestal mogelijk is met een gratis bestandsconverter.