Skip to content

Wat is een EPM-bestand?

11 de augustus de 2021
epm files 5e5b3fe5c9ad4a9c9963a14adf2b6d67

Een bestand met de EPM-bestandsextensie is een Encrypted Portable Media-bestand. In tegenstelling tot andere mediabestandsformaten zoals MP3, WAV, MP4, enz., kunnen bestanden in dit formaat niet worden geopend met zomaar een multimediaspeler. EPM kan in plaats daarvan verwijzen naar Encryption Policy Manager, een versleutelingsclientprogramma dat wordt gebruikt met Check Point-beveiligingssoftware voor het versleutelen van draagbare verwisselbare media-opslagapparaten zoals flashdrives, cd’s en dvd’s, enz.

EPM is ook een acroniem voor Oracle Enterprise Performance Management en de eenheid van concentratie die equivalenten per miljoen wordt genoemd, maar geen van beide heeft iets te maken met het EPM-bestandsformaat.

Hoe een EPM-bestand te openen

EPM-bestanden zijn gecodeerde mediabestanden, wat betekent dat u een bepaald programma moet gebruiken om het video- of audiobestand dat u mogelijk heeft af te spelen. Helaas hebben we geen informatie over hoe dit te doen. Sommige EPM-bestanden kunnen containers zijn voor andere bestanden, vergelijkbaar met het ZIP-formaat. Als dat je bestand is, zou je de inhoud ervan moeten kunnen uitpakken met een tool voor het uitpakken van bestanden, zoals 7-Zip. Als u bijvoorbeeld 7-Zip gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop of houdt u het EPM-bestand ingedrukt en kiest u de optie die zegt 7-Zip > Open Archief. U kunt dan de inhoud zien die erin is opgeslagen en de gewenste bestanden kopiëren of alles in één keer uitpakken. Endpoint Media Encryption Software Blade opent bestanden die zijn gekoppeld aan Check Point’s Encryption Policy Manager. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is of als u liever een ander geïnstalleerd programma opent, kunt u wijzigen welk programma standaard EPM-bestanden opent in Windows.

Hoe een EPM-bestand te converteren

Als het je lukt om een ​​MP3 van het EPM-bestand te krijgen, kun je een gratis audio-omzetter gebruiken om het naar een ander audioformaat zoals WAV te converteren. Hetzelfde geldt voor gecodeerde video’s die zijn opgeslagen als EPM-bestanden: een gratis video-omzetter kan MP4’s en andere vergelijkbare formaten converteren.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als u uw bestand nog steeds niet kunt openen, leest u mogelijk de bestandsextensie verkeerd. Sommige bestanden hebben een vergelijkbare bestandsextensie, hoewel ze niet met hetzelfde programma worden geopend. Enkele voorbeelden hiervan zijn EMP-, EAP-, PEM-, EPS-, EPC-, RPM-, CEP-, EPRT- en EPUB-bestanden.