Skip to content

Wat is een ESD-bestand?

6 de augustus de 2021
esd files 5a53e5ea845b3400379dadbd

Een bestand met de ESD-bestandsextensie is een bestand dat is gedownload met Microsoft’s Elektronische software downloaden toepassing, dus het bestand zelf wordt een Windows Electronic Software Download-bestand genoemd. Het slaat een gecodeerd Windows Imaging Format (.WIM) -bestand op. Mogelijk ziet u dit bestand bij het upgraden van het Windows-besturingssysteem. Dit is vaak het geval bij het downloaden van een bestand van de website van Microsoft om zoiets als Windows 10 te installeren. Andere ESD-bestanden kunnen in plaats daarvan helemaal niets met elkaar te maken hebben en staan ​​voor een ExpertScan Survey Document-bestand. Dit type wordt gebruikt met de Expert Scan-software om enquêtes, formulieren en/of rapporten op te slaan.

ESD-bestanden.

Hoe een ESD-bestand te openen

ESD-bestanden die van Microsoft zijn en die worden gebruikt bij het installeren van software-upgrades, mogen niet handmatig worden geopend (tenzij u ze converteert zoals hieronder beschreven). In plaats daarvan gebruikt Windows ze intern tijdens het updateproces. Ze worden vaak samen met WIM-bestanden (Windows Imaging Format) opgeslagen in de AppDataLocalMicrosoft map, onder de WebSetupDownload submap. ExpertScan Survey-documentbestanden kunnen worden geopend met Expert Scan, een programma van AutoData. Andere software kan ook ESD-bestanden gebruiken, maar niet voor software-upgrades of documentbestanden. Als geen van de bovenstaande ideeën werkt om het te openen, is het waarschijnlijk in geen van beide formaten. Op dit moment is het waarschijnlijk slim om te proberen een teksteditor te gebruiken om het te openen – het kan gewoon een normaal tekstdocument zijn, maar als dat niet het geval is, kan dit nog steeds leesbare informatie opleveren die u kan helpen de indeling te identificeren waarin het zich bevindt.

Hoe een ESD-bestand te converteren

Wim Converter is een gratis tool die Microsoft ESD-bestanden converteert naar WIM of SWM (een gesplitst WIM-bestand). Het gratis NTLite-programma kan er ook een opslaan in WIM. ESD Decrypter kan worden gebruikt om een ​​ESD naar ISO te converteren. Aangezien dit programma wordt gedownload via een ZIP-archief, hebt u mogelijk een gratis bestandsextractor zoals 7-Zip nodig om het te openen. ESD Decrypter is een opdrachtregelprogramma, dus het is zeker niet zo eenvoudig te gebruiken als een programma met een gebruikersinterface. Er is een zeer nuttige ReadMe.txt bestand dat bij de download wordt geleverd, zodat u begrijpt hoe u het bestand kunt converteren. Als u uiteindelijk op zoek bent naar een manier om op te starten naar een ESD-bestand, volg dan de bovenstaande instructies om het bestand naar ISO te converteren en lees vervolgens Hoe u een ISO-bestand op een USB-station brandt of Hoe u een ISO-bestand op een dvd brandt . U moet ook de opstartvolgorde in het BIOS wijzigen, zodat uw computer opstart vanaf de schijf of het flashstation. ExpertScan Survey Document-bestanden kunnen worden geëxporteerd naar PDF met behulp van de hierboven genoemde Expert Scan-software.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als geen van de bovengenoemde programma’s je helpt bij het openen van je bestand, is de kans groot dat je niet echt met een ESD-bestand te maken hebt, wat het geval kan zijn als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen. EDS-bestanden lijken bijvoorbeeld op de een of andere manier gerelateerd te zijn, maar aangezien de bestandsextensies in werkelijkheid anders zijn, is dit een goede indicatie dat de formaten ook verschillen, wat betekent dat ze verschillende programma’s nodig hebben om te werken. Als u merkt dat het achtervoegsel op uw bestand niet “.ESD” leest, onderzoek dan de bestandsextensie, deze moet meer te weten komen over de programma’s die verantwoordelijk zijn voor het openen of converteren ervan. FAQ

  • Zijn ESD-bestanden opstartbaar?

    ESD-bestanden kunnen worden opgestart nadat ze naar ISO zijn geconverteerd met een tool zoals ESD Decrypter of NTLite. Dubbelklik na het converteren op het ISO-bestand om het op een cd in Windows te branden. Of download een gratis tool zoals Rufus om het ISO-bestand op een USB-station te branden.

  • Hoe converteer ik ESD naar ISO met NTLite?

    Ga eerst naar de Afbeelding tabblad in NTLite en selecteer Toevoegen om het ESD-bestand toe te voegen, of u kunt het bestand slepen en neerzetten in NTLite. Selecteer vervolgens de Besturingssystemen hoofdmap > Overzetten > selecteer WIM (Standaard, bewerkbaar) > OK. Kies vervolgens de uitgepakte WIM-map > selecteer ISO makenen geef de map een naam.