Skip to content

Wat is een EX_-bestand?

9 de september de 2021
ex file icons 58248c3c3df78c6f6af81df2

Een bestand met de bestandsextensie EX_ is een gecomprimeerd EXE-bestand. Dit formaat slaat een EXE-bestand op met een kleiner formaat om opslagruimte te besparen. Mogelijk vindt u het EX_-formaat ook in gecomprimeerde installatiebestanden die u van internet downloadt. Windows kan een EX_-bestand niet uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld niet per ongeluk een EX_-bestand openen om het programma uit te voeren totdat de bestandsextensie is hernoemd naar EXE.

Wees zeer voorzichtig bij het openen van uitvoerbare bestanden. Deze bestanden kunnen extreem gevaarlijk zijn voor uw systeem, persoonlijke gegevens en de algehele beveiliging. Open nooit een uitvoerbaar bestand dat u per e-mail is toegestuurd of waarvan u niet expliciet weet wat het doet.

Hoe een EX_-bestand te openen

U moet eerst het EX_-bestand converteren naar een EXE-bestand voordat u het bestand kunt uitvoeren. Dat doe je met de uitbreiden commando vanaf de Windows-opdrachtprompt. Om deze opdracht te laten werken, moet u ervoor zorgen dat de opdrachtprompt in de juiste map werkt. Gebruik na het openen van de opdrachtprompt de opdracht dir om de map te wijzigen in de map met het EX_-bestand. Voer vervolgens deze opdracht in, ter vervanging van bestand.ex_ met de naam van het EX_-bestand dat u wilt uitbreiden (de tweede bestand.exe is de naam die u aan het uitgevouwen bestand wilt geven): expand file.ex_ file.exe

Het nieuwe EXE-bestand wordt gemaakt met de naam. Er worden geen wijzigingen aangebracht in het originele EX_-bestand. Een andere optie voor het invoeren van de uitbreiden opdracht is om de opdrachtprompt te openen en te typen uitbreiden gevolgd door een spatie. Sleep vervolgens het EX_-bestand naar de opdrachtprompt en zet het neer. Deze truc vult automatisch de locatie en naam van het EX_-bestand.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand op dit moment niet wordt geopend, controleert u of u echt met een EX_-bestand te maken heeft. Sommige bestandsextensies lijken erg op elkaar, en als je een ander bestand verwart met een bestand dat eindigt op EX_, en het probeert te openen zoals je hierboven hebt gelezen, zal het waarschijnlijk helemaal niet werken. Enkele voorbeelden van vergelijkbare bestandsextensies zijn EX4, EXO, EXP (Symbols Export) en EX (Euphoria Source Code). Als je een van die bestanden hebt, heb je waarschijnlijk een ander programma op je computer nodig om het te openen/bewerken/converteren. FAQ

  • Zijn EX_-bestanden gevaarlijk?

    Ze kunnen zijn. Als u een EX_-bestand van internet downloadt, kan het, net als .EXE-bestanden, een virus of andere schadelijke software bevatten. Een manier om te zien of een bestand legitiem is of niet, is de bestandsnaam. Als u een ._ex-bestandsextensie ziet in plaats van .ex_, kan dit spyware zijn. Zorg ervoor dat de bestanden die u downloadt afkomstig zijn van een bron die u vertrouwt.

  • Hoe voer je een .exe-bestand uit in de opdrachtprompt?

    Zoek eerst het bestandspad van de map met het .exe-bestand. Als het zich bijvoorbeeld in de map Downloads bevindt, kan het bestandspad zoiets zijn als ‘C:UserscheshDownloads’. Open de opdrachtprompt en typ in CD [filepath], vervangend [filepath] met de locatie van uw .exe-bestand. druk op Binnenkomen. Zodra u op de juiste locatie bent, typt u begin [filename.exe] en druk op Binnenkomen om het uitvoerbare bestand uit te voeren.