Skip to content

Wat is een FACE-bestand?

26 de oktober de 2022
mid adult man searching for files in filing cabinet 617853321 570d9e663df78c7d9e47d7a4

Een bestand met de FACE- of FAC-bestandsextensie is een Usenix FaceServer Graphic-bestand dat is gemaakt op Unix-gebaseerde besturingssystemen. Hoewel het formaat is vervangen door andere, zoals JPG en GIF, werd het oorspronkelijk gebruikt als het formaat voor foto’s gemaakt van USENIX-conferenties. Sommige gezichtsherkenningssystemen, vooral die op sommige smartphones, gebruiken deze bestandsextensie ook voor gegevens waarin informatie over gezichtstags wordt opgeslagen, en ze hebben een vergelijkbare grafische indeling. FACE is ook een acroniem voor sommige termen die niets te maken hebben met een bestandsindeling, zoals Fiber Access Covering Everyone, Framed Access Communications Environment en Florida Association for Computers in Education, Inc.

Hoe een FACE-bestand te openen

Open er een met het gratis XnView-programma. Andere grafische hulpmiddelen die werken met op rasters gebaseerde afbeeldingen werken mogelijk ook. U kunt mogelijk ook een FACE-bestand openen in andere afbeeldingsviewers door de extensie gewoon te hernoemen naar JPG. Deze truc zorgt ervoor dat het programma het bestand herkent als een JPG, die het programma waarschijnlijk kan openen, en vervolgens de foto mogelijk correct weergeeft als de toepassing de interne structuur van het formaat daadwerkelijk kan herkennen. Het is onpraktisch om FACE-bestanden te openen van een smartphone omdat ze veel opslagruimte in beslag kunnen nemen als er veel zijn. Het Android-besturingssysteem (en misschien vergelijkbare apparaten) gebruiken een functie genaamd Tag vriend dat FACE-bestanden en soms FACE-mappen produceert. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u hebt liever een ander geïnstalleerd programma, raadpleeg dan onze handleiding Hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie kunt wijzigen om die wijziging aan te brengen. in Windows.

Hoe een FACE-bestand te converteren

Konvertor is een van de weinige gratis bestandsconversieprogramma’s die een FACE-bestand naar een ander formaat zou moeten converteren. U kunt echter mogelijk de extensie wijzigen in JPG en vervolgens een gratis afbeeldingsconverter gebruiken om de JPG naar iets anders te converteren, zoals PNG. Hoewel het niet gratis is, ondersteunt Graphics Converter Pro van Newera Software dit en meer dan 500 andere grafische formaten.

Hoe te stoppen met het maken van FACE-bestanden

Aangezien FACE-bestanden op een telefoon automatisch worden aangemaakt via de Tag Buddy-functie, moet u Tag Buddy uitschakelen om het automatisch maken van deze bestanden te stoppen. Raadpleeg de documentatie bij het Tag Buddy-systeem voor uw specifieke telefoon voor meer informatie.

Kunt u het nog steeds niet openen?

Als uw bestand niet wordt geopend met de hierboven genoemde tools, is de kans groot dat uw bestand niet echt in dit specifieke formaat is. Het kan in plaats daarvan een totaal ander formaat zijn met een geheel andere bestandsextensie, wat betekent dat het met een ander programma wordt geopend. FACE-bestanden zijn bijvoorbeeld niet hetzelfde als FACEFX-bestanden, dit zijn FaceFX Actor 3D-modelbestanden die zijn gemaakt met het FaceFX-programma van OC3 Entertainment. Hoewel de twee extensies er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien, zijn hun formaten eigenlijk helemaal niet gerelateerd. Een ander voorbeeld is GEZICHTEN. Het heeft slechts één extra letter aan het einde, dus het is gemakkelijk om het te verwarren voor een FACE-bestand, maar ze worden eigenlijk gebruikt door JavaServer Faces.