Skip to content

Wat is een M4P-bestand?

14 de augustus de 2021
m4p files 5a6884318e1b6e001a2b2c08

Een bestand met de M4P-bestandsextensie is een iTunes Audio-bestand, of soms een iTunes genoemd Muziekwinkel Geluidsbestand. Het is eigenlijk gewoon een AAC-bestand dat tegen kopiëren is beveiligd met behulp van een gepatenteerde DRM-technologie die door Apple is gemaakt. M4P-bestanden worden gezien bij het downloaden van muziek uit de iTunes Store. Vergelijkbaar met dit formaat is M4A, dat ook een iTunes Audio-bestand is, maar een bestand dat niet tegen kopiëren is beveiligd.

M4P-bestanden bevatten audiogegevens, dus verwar ze niet met het MP4-videoformaat. Zie onderaan deze pagina voor enkele andere bestandsextensies die verward kunnen worden met M4P.

Hoe een M4P-bestand te openen

M4P-bestanden kunnen worden geopend met iTunes van Apple. De computer waarop u iTunes gebruikt, moet echter geautoriseerd zijn om het M4P-bestand af te spelen. Dit doet u door u aan te melden bij iTunes met hetzelfde account dat is gebruikt om het audiobestand te downloaden. Raadpleeg deze stappen voor het autoriseren van uw computer in iTunes als u hulp nodig heeft. Apple’s QuickTime kan mogelijk ook M4P-bestanden afspelen. Een andere optie is de gratis PotPlayer. Met een iTunes Match-abonnement kun je mogelijk DRM-vrije versies downloaden van de nummers die je al hebt gedownload via de iTunes Store.

Hoe een M4P-bestand te converteren

FileZigZag is een gratis bestandsconverter die M4P-bestanden online naar MP3 converteert, wat betekent dat je het M4P-bestand naar die website hoeft te uploaden om het naar MP3, M4A, M4R, WAV en andere audioformaten te converteren. TuneClone M4P Converter is een andere manier om M4P-bestanden naar MP3 te converteren en is nuttiger dan FileZigZag omdat je de bestanden niet hoeft te uploaden om ze te converteren – het programma werkt vanaf je computer in plaats van via je browser. De proefversie ondersteunt echter alleen het converteren van de eerste drie minuten van elk M4P-bestand.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand nog steeds niet wordt geopend nadat je de hierboven genoemde programma’s hebt geprobeerd, en je weet zeker dat het niet echt een MP4-videobestand is, controleer dan de bestandsextensie opnieuw. Het is heel gemakkelijk om andere bestanden te verwarren met M4P-bestanden, omdat hun extensies zo op elkaar lijken. Maar vergelijkbare extensies betekenen niet noodzakelijk dat de formaten verwant zijn. M4 is bijvoorbeeld de bestandsextensie die wordt gebruikt voor Macro Processor Library-bestanden. Dit zijn gewoon tekstbestanden, dus ze kunnen niet worden afgespeeld in iTunes of een andere mediaspeler. M4U is een andere die je zou kunnen verwarren voor een M4P-bestand. Ze worden gebruikt voor MPEG-4-afspeellijstbestanden. In plaats van een audio- of videobestand te zijn, zijn M4U-bestanden verwijzingen naar videoclips die een videospeler kan gebruiken om die bestanden af ​​te spelen. Hoewel het een eenvoudige bestandsextensie gebruikt, kunnen M-bestanden ook voor deze worden verward.