Skip to content

Wat is een OXT-bestand?

17 de juli de 2021
oxt files 5a567d9cf1300a0037c906ce

Een bestand met de OXT-bestandsextensie is een Apache OpenOffice Extension-bestand. Ze worden gebruikt om meer functies toe te voegen aan OpenOffice-toepassingen, zoals de Writer-tekstverwerker, het Calc-spreadsheetprogramma en de presentatiesoftware van Impress. U kunt OXT-bestanden downloaden van de pagina Apache OpenOffice Extensions.

OXT-bestanden.

Hoe een OXT-bestand te openen

Het primaire programma dat wordt gebruikt om OXT-bestanden te openen, is OpenOffice, via de ingebouwde Extension Manager-tool. Voor v2.2 en hoger kunt u dubbelklikken of dubbeltikken op het OXT-bestand om het te installeren. Anders kunt u als volgt OXT-bestanden handmatig installeren in OpenOffice:

 1. Open het hoofdprogramma van OpenOffice of een van de afzonderlijke toepassingen (Calc, Writer, enz.).

 2. Ga naar Hulpmiddelen > Extensiebeheer om de te openen Extensiebeheer venster.

 3. Selecteer Toevoegen aan de onderkant.

 4. Selecteer het OXT-bestand dat u in OpenOffice wilt importeren en kies Open. U kunt dan het venster Extensiebeheer sluiten.

  OpenOffice-scherm Extensie toevoegen met OXT-bestand gemarkeerd

OpenOffice kan een OXT-bestand rechtstreeks openen, maar het ondersteunt ook het laden van de extensie vanuit een ZIP-bestand. Dit betekent dat u het bestand niet per se uit het archief hoeft uit te pakken als het zo is gedownload. OpenOffice kan ook extensies openen die eindigen op de bestandsextensie UNO.PKG. Dat gezegd hebbende, sommige OXT-bestanden worden gedownload in ZIP of andere archieven omdat ze meer informatie of andere bestanden bevatten waarmee u iets moet doen. Sommige ZIP-bestanden hebben bijvoorbeeld een PDF-document “help mij”, lettertypen en andere relevante gegevens die bij de extensie horen. De Extension Manager is ook de manier waarop u extensies bijwerkt. Ga hiervoor terug naar stap 2 hierboven en kies Controleren op updates. Het is ook hoe u extensies uitschakelt of verwijdert – selecteer een geïnstalleerde extensie en zij kiezen Uitschakelen of Verwijderen om het uit te schakelen of volledig te verwijderen. OXT-bestanden zouden ook moeten werken met NeoOffice, een vergelijkbare kantoorsuite voor macOS die is gebaseerd op OpenOffice.

Hoe een OXT-bestand te converteren

Het is onwaarschijnlijk dat er bestandsconversieprogramma’s beschikbaar zijn die een OXT-bestand naar een ander bestandsformaat kunnen converteren, omdat het voornamelijk bedoeld is voor kantoorsuites zoals OpenOffice. Andere programma’s gebruiken hun eigen bestandsindelingen voor extensies.

Kunt u het nog steeds niet openen?

De OXT-bestandsextensie wordt veel gespeld zoals sommige andere, zoals POTX, waardoor het gemakkelijk is om ze met elkaar te verwarren. Dit is de voornaamste reden waarom een ​​bestand niet kan worden geopend met het hulpprogramma Extensiebeheer van OpenOffice: omdat het niet echt een OpenOffice-extensiebestand is. Als je de bestandsextensie van je bestand dubbel controleert en merkt dat het echt leest als .ODT in plaats van .OXT, dan heb je echt een tekstdocument dat alleen kan worden geopend met tekstverwerkers, niet als een extensiebestand. OTX is een andere die veel op OXT lijkt, maar eigenlijk behoort tot een bestandsindeling die de naam “theWord Encrypted Old Testament Text Module” draagt. OTX-bestanden slaan een versleutelde kopie van het Oude Testament van de Bijbel op voor gebruik met het programma theWord. Als het nog niet duidelijk is, controleer dan de bestandsextensie van uw bestand. Als het geen OXT-bestand is, onderzoek dan de bestandsextensie op Lifewire of Google om te zien of u kunt achterhalen welke programma’s het kunnen openen of converteren. FAQ

 • Hoe krijg ik extensies voor OpenOffice?

  U kunt OpenOffice-extensies krijgen van de website van Apache of van websites van derden. Of ga naar Extensiebeheer en selecteer Krijg meer extensies online.

 • Wat zijn enkele andere alternatieven voor Microsoft Office?

  Er zijn veel gratis alternatieven voor Microsoft Office, waaronder LibreOffice, WPS Office, SoftMaker, SSuite en Zoho Docs.

 • Wat is beter, LibreOffice of OpenOffice?

  LibreOffice is een beter gratis alternatief voor Microsoft Office omdat het Excel-, Word- en PowerPoint-bestanden ondersteunt. Anders zijn de verschillen tussen LibreOffice of OpenOffice meestal esthetisch.