Skip to content

Wat is een SIP-adres?

15 de augustus de 2021
SIP Guy drinking and communicating Hero Images Getty 56a9d2303df78cf772aad03b

Session Initiation Protocol faciliteert oproepen via internet en andere IP-netwerken. Net als een telefoonnummer is een SIP-adres een unieke identificatie voor elke gebruiker op het wereldwijde telefoonnetwerk of voor een e-mailadres. Het is ook bekend als een SIP Uniform Resource Identifier. U ontvangt een SIP-adres wanneer u zich registreert voor een SIP-account en het fungeert als een communicatie-ingang die mensen gebruiken om contact met u op te nemen. SIP-adressen kunnen worden vertaald in telefoonnummers, die gemakkelijker te traceren zijn als contact-ID’s dan SIP-adressen. Besparingen die haalbaar zijn met een SIP-account liggen in het bereik van 40 procent voor binnenlandse gesprekken en 90 procent voor internationale gesprekken.

Waarom een ​​SIP-account krijgen?

Gebruik een SIP-account om VoIP-bureautelefoons, softphones en mobiele VoIP-clients in te stellen. Een SIP-account opent de deur naar gratis videobellen en bellen in HD op vele platforms, waaronder Windows- en Mac-computers en mobiele iOS- en Android-apparaten. SIP-naar-SIP-oproepen tussen twee SIP-adressen via internet zijn bijna altijd gratis. Voor bedrijven die veel internationale contacten hebben, biedt SIP enorme besparingen. Omdat het een VoIP-service is met weinig hardware-aankopen en lage onderhoudskosten, betaalt het snel de installatie en acceptatie door het personeel terug. Hoewel dit allemaal verwarrend klinkt, is SIP-bellen al na een korte trainingssessie gebruiksvriendelijk. In de meeste gevallen is de geluidskwaliteit beter dan bij een bekabelde telefoondienst. Kleine bedrijven en startups gebruiken SIP-accounts om de initiële hardware-aankopen en -installaties die bekabelde telefoonlijnen vereisen, te vermijden.

Structuur van een SIP-adres

Een SIP-adres lijkt op een e-mailadres. De structuur is: sip:[email protected]:poort

type=”code”> Dit is bijvoorbeeld een SIP-adres verkregen door te registreren bij Ekiga: sip:[email protected]

type=”code”> In dit voorbeeld, slokje geeft het protocol aan en verandert niet. Het start elk SIP-adres. Sommige SIP-adressen worden doorgegeven zonder het sip-gedeelte, omdat dit wordt opgevat als het formaat. De gebruikersnaam is het deel dat u kiest wanneer u zich registreert voor een SIP-adres. Het kan een reeks cijfers of letters zijn. In dit voorbeeld is het gebruikersgedeelte nadeem.u. In andere adressen kan het een telefoonnummer zijn (zoals gebruikt voor SIP-trunking voor PBX-systemen) of een andere combinatie van letters en cijfers. Het At-symbool (@) is verplicht tussen de gebruiker en het domein, net als bij een e-mailadres. De domeinnaam van de service waarmee u zich heeft geregistreerd, verschijnt direct na het At-symbool. Het kan een volledig gekwalificeerd domein zijn of een IP-adres. In dit voorbeeld is het domein ekiga.net. Andere voorbeelden zijn: sip.mijndomein.com en 14.18.10.23. Je hebt als gebruiker geen controle over de domeinnaam. De poort is optioneel en is meestal afwezig op SIP-adressen omdat er in veel gevallen geen technische reden is voor hun aanwezigheid. Wanneer een poort verschijnt, geeft dit de poort aan waartoe toegang moet worden verkregen op een proxyserver of een andere server die is toegewezen aan de SIP-activiteit. Voorbeelden van SIP-adressen zijn:

Een SIP-adres verschilt van een telefoonnummer en een e-mailadres doordat het is gekoppeld aan de gebruiker en niet aan de serviceprovider. Het volgt je waar je ook gaat en is niet gebonden aan de dienst zoals een telefoonnummer.

Waar een SIP-adres te krijgen

U kunt bij verschillende providers online gratis SIP-adressen verkrijgen.

Een SIP-adres gebruiken

Gebruik uw SIP-adres om een ​​SIP-client te configureren. Vervolgens geef je het SIP-adres aan je vrienden en klanten die SIP gebruiken, zodat er gratis spraak- en videocommunicatie tussen jou en hen is. Bedrijven gebruiken een dienst om het systeem in te stellen en voor elke medewerker een SIP-adres te verstrekken. U kunt uw SIP-adres ook gebruiken om contact op te nemen met mensen die geen SIP gebruiken op hun vaste of mobiele telefoon. Hiervoor is een betaalde dienst vereist om de oproep van het IP-netwerk naar het telefoonnetwerk te beëindigen. Vergeet de VoIP-diensten die er zijn niet over het hoofd. Mensen die gewone telefoons gebruiken, kunnen u ook bellen op uw SIP-adres, maar u moet een telefoonnummer hebben dat is gekoppeld aan het SIP-adres, dat hun adres voor u is. Voor communicatie via internet is SIP interessant, met de vele functies die horen bij spraak- en videogesprekken, waarbij vaak meerdere partijen betrokken zijn. Kies daarvoor een goede SIP-client en geniet ervan.