Skip to content

Wat is een TS-bestand?

10 de augustus de 2021
ts files 59c2d41522fa3a00114bc54a

Een bestand met de bestandsextensie .TS is een Video Transport Stream-bestand dat wordt gebruikt om MPEG-2-gecomprimeerde videogegevens op te slaan. Ze worden vaak gezien op dvd’s in een reeks van meerdere .TS-bestanden.

TypeScript is een andere bestandsindeling die de bestandsextensie .TS gebruikt. Dit zijn tekstbestanden die worden gebruikt om JavaScript-toepassingen te maken en zijn in feite vergelijkbaar met JavaScript-bestanden (.JS), maar bevatten code in de TypeScript-programmeertaal. Een bestand dat eindigt op .TS kan in plaats daarvan een XML-geformatteerd Qt Translation Source-bestand zijn dat wordt gebruikt om vertalingen op te slaan voor een specifiek softwareprogramma dat is ontwikkeld met de Qt SDK. M2TS- en MTS-bestanden lijken op Video Transport Stream-bestanden die hier worden uitgelegd, maar zijn specifiek gericht op Blu-ray-videobestanden.

Hoe een TS-bestand te openen

Videotransport Streambestanden die op een dvd zijn opgeslagen, worden afgespeeld in een dvd-speler zonder dat er extra software nodig is. Als je een TS-bestand op je computer hebt staan, kun je dit openen met een aantal mediaspelers. VLC zou je eerste keuze moeten zijn, omdat het volledig gratis is en deze bestanden op Mac, Windows en Linux kan openen. MPEG Streamclip is een andere optie en de Movies & TV Windows-app werkt mogelijk ook. Als u uw bestand niet kunt openen met VLC, is de bestandsextensie waarschijnlijk al aan een ander programma gekoppeld. Om het te openen, probeer het rechtstreeks naar het geopende programmavenster te slepen of gebruik de Media > Open bestand menu onderdeel. U kunt ook het programma wijzigen dat momenteel is gekoppeld aan .TS-bestanden en het instellen als VLC. Een andere optie om het TS-bestand te openen, is door het te hernoemen naar iets dat uw bestaande mediaspeler ondersteunt, zoals .MPEG. De meeste multimediaspelers ondersteunen al .MPEG-bestanden, en aangezien TS-bestanden MPEG-bestanden zijn, zou hetzelfde programma ook uw TS-bestand moeten afspelen. Sommige niet-vrij Tot de TS-spelers behoren Roxio’s Creator NXT Pro, Corel’s VideoStudio, Audials One, CyberLink’s PowerProducer en Pinnacle Studio. Bezoek deze Get TypeScript-pagina voor programma’s die de TypeScript-taal ondersteunen. Daar kun je de plug-ins en programma’s vinden waarmee je dit type TS-bestand kunt openen. U kunt bijvoorbeeld TS-bestanden gebruiken met het Visual Studio-programma van Microsoft door de TypeScript SDK voor Visual Studio te installeren, of deze plug-in om het bestand in Eclipse te openen. Qt Translation Source-bestanden worden geopend met Qt, een softwareontwikkelingskit.

Hoe TS-bestanden te converteren

Er zijn verschillende gratis videobestandsconverters beschikbaar die TS naar MP4, MKV of zelfs audioformaten zoals MP3 kunnen converteren. Freemake Video Converter is een favoriet uit die lijst die deze formaten en vele andere ondersteunt. Als u Freemake Video Converter gebruikt, kunt u het TS-bestand ook rechtstreeks naar een dvd- of ISO-bestand converteren met de naar dvd uitvoer optie. Het is het beste om een ​​offline desktopconverter te gebruiken als het bestand groot is. U kunt de TS echter ook online naar MP4 converteren zonder dat u programma’s hoeft te downloaden, met sites zoals Zamzar of FileZigZag. Onthoud dat je bij de online converters eerst het bestand moet uploaden en wachten tot het is geconverteerd, en het dan opnieuw moet downloaden voordat je het kunt gebruiken. Het is veel handiger om een ​​offline converter te gebruiken voor grotere video’s. Het is waarschijnlijk niet veel nodig om TS-bestanden van de TypeScript-taal naar iets anders te converteren. Voer de conversie echter indien mogelijk uit met hetzelfde programma dat het bestand opent. Je kunt deze optie normaal gesproken vinden binnen a Opslaan als of Exporteren menu. Om uw TS-bestand te converteren naar QPH (Qt Phrase Books) zodat de vertalingen kunnen worden gebruikt met meer dan één Qt-programma, gebruikt u de tool “lconvert” die is opgenomen in de Qt SDK.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Het is mogelijk dat u de bestandsextensie verkeerd leest en een ander soort bestand behandelt als een TS-bestand, waardoor het niet kan worden geopend in de bovengenoemde programma’s. TSV-bestanden zijn bijvoorbeeld door tabs gescheiden waarden-bestanden die twee van dezelfde bestandsextensieletters als TS delen, maar die niets te maken hebben met video-inhoud, TypeScript of de Qt SDK. Als u er daarom een ​​opent in de software waarnaar hierboven is gelinkt, kunt u deze niet gebruiken zoals bedoeld. Hetzelfde geldt voor veel andere bestandsindelingen. Sommigen van hen gebruiken extensies zoals ADTS, TST, TSF, TSC, TSP, GTS, TSR en TSM. Als je een van die bestanden hebt of een andere die niet echt op .TS eindigt, onderzoek dan die specifieke bestandsextensie om te zien welke programma’s deze kunnen bekijken, bewerken en/of converteren.

Veel Gestelde Vragen

  • Wat is de gemakkelijkste manier om Video Transport Stream .TS-bestanden af ​​te spelen? Als containerformaat voor MPEG, een breed ondersteunde videocodec, verandert u eenvoudig de naam van de extensie in .MPEG laat je je bestand afspelen op een breder scala aan software.
  • Zijn .TS-bestanden een goed videobestandsformaat? Ja! Hoewel ze tegenwoordig minder vaak worden gezien, omdat .TS-bestanden afhankelijk zijn van de MPEG-codec, hebben ze dezelfde kwaliteit als andere, meer gebruikelijke formaten, zoals .MP4.