Skip to content

Wat is een XBIN-bestand?

7 de mei de 2023
open filing cabinet drawer with documents inside 957298568 5afc3435875db900363bf404

Wat te weten

  • Een XBIN-bestand is een licentiebestand dat wordt gebruikt om de aankoop van een programma met de naam RegSupreme te valideren.
  • Dit programma is niet meer verkrijgbaar bij de fabrikant, maar er zijn nog wel oude exemplaren te krijgen.

In dit artikel wordt uitgelegd wat een XBIN-bestand is en hoe u er een opent op uw computer.

Wat is een XBIN-bestand?

Een bestand met de XBIN-bestandsextensie is een RegSupreme-licentiebestand dat wordt gebruikt door de RegSupreme-software voor het opschonen van registers van Macecraft Software. Het is onduidelijk hoe het bestand door dat programma wordt gebruikt; het kan worden gecodeerd en gebruikt voor het verifiëren van gebruikersregistratie, of het kan een bestand zijn dat u van het bedrijf downloadt om uw aankoop te verifiëren. De meeste XBIN-bestanden worden waarschijnlijk aangeroepen licentie_backup.xbin of gegevens.xbin. eXtended BIN-bestanden worden ook XBIN-bestanden genoemd, maar ze eindigen op de XB-bestandsextensie. XBin, of eXtended Binary, is ook een bestandsindeling die niets met deze te maken heeft.

Hoe een XBIN-bestand te openen

RegSupreme is waarschijnlijk verlaten software – het lijkt niet meer te bestaan, of we kunnen er in ieder geval geen actuele downloadlink voor vinden. De Macecraft Software-website verwijst door naar een aantal van hun andere software die mogelijkheden biedt voor het opschonen van registers, jv16 PowerTools. Als u deze software al op uw computer heeft staan, kunt u het bestand mogelijk openen met behulp van de app Bestand menu, maar het is ook mogelijk dat het programma het bestand automatisch gebruikt. Met andere woorden, het XBIN-bestand staat mogelijk in de installatiemap van het programma en wordt door het programma naar behoefte gebruikt, dus u kunt het mogelijk niet handmatig openen. Het is onwaarschijnlijk dat het licentiebestand nog werkt, maar als u het XBIN-bestand wilt gebruiken, kunt u hier een gearchiveerde kopie uit 2004 van RegSupreme v1.1 krijgen.

Hoe een XBIN-bestand te converteren

De meeste bestanden worden geconverteerd met een tool voor het converteren van bestanden, maar aangezien dit formaat gerelateerd is aan een licentiebestand, is er weinig reden en waarschijnlijk geen methode om het naar een ander formaat te converteren.

Kan het nog steeds niet openen?

Sommige bestanden gebruiken een extensie die sterk lijkt op andere. Dit maakt het vrij eenvoudig om het ene formaat voor het andere te verwarren, waardoor u problemen krijgt bij het openen of converteren van het bestand. XBM deelt bijvoorbeeld een paar dezelfde letters als XBIN, maar het is in een niet-gerelateerd formaat en wordt gebruikt met verschillende programma’s. Een ander formaat dat je gescheiden moet houden als een ander formaat, maar dat gemakkelijk te verwarren is voor dit formaat, is BIN.