Skip to content

Wat is een XLR-bestand?

17 de augustus de 2021
xlr files 5a47a06b22fa3a0036597703

Een bestand met de XLR-bestandsextensie is een Works Spreadsheet- of Chart-bestand, vergelijkbaar met het XLS-formaat van Microsoft Excel. XLR-bestanden worden gemaakt met Microsoft Works-versies 6 tot en met 9 en kunnen zaken als grafieken en afbeeldingen opslaan, maar ook gewone spreadsheetgegevens zoals tekst, formules en getallen, in afzonderlijke cellen van de spreadsheet.

WPS is een ander bestandsformaat dat wordt gebruikt in Microsoft Works, maar voor documentgegevens (zoals DOC) in plaats van spreadsheetgegevens.

Hoe een XLR-bestand te openen

XLR-bestanden kunnen worden geopend en bewerkt met de nu stopgezette Microsoft Works. Sommige versies van Microsoft Excel kunnen het openen, maar dit is mogelijk alleen mogelijk voor bestanden die zijn gemaakt in Works-versie 8 en hoger. OpenOffice Calc ondersteunt het formaat ook. Als u Excel of Calc gebruikt, probeer dan eerst dat programma te openen en navigeer vervolgens naar het bestand dat u wilt openen. Meestal heb je meer geluk om het op deze manier te openen dan te proberen je computer te configureren om standaard XLR-bestanden te openen met een van die programma’s. U kunt ook proberen het bestand te hernoemen om de bestandsextensie .XLS te krijgen en het vervolgens openen in Microsoft Excel of een ander programma dat deze bestanden ondersteunt.

Hoe een XLR-bestand te converteren

Zamzar is een gratis bestandsconverter die in uw browser wordt uitgevoerd (het is geen downloadbaar programma) en XLR converteert naar XLS, XLSX, PDF, RTF, CSV en andere vergelijkbare formaten. U kunt ook geluk hebben met het converteren van het bestand als het eenmaal is geopend in een van de bovengenoemde programma’s, zoals Excel of Calc. Als u Microsoft Works al op uw computer hebt staan, maar het bestand gewoon in een andere indeling wilt, kunt u dat ook daar doen. Het converteren van een XLR-bestand met een van de bovenstaande programma’s gebeurt meestal via de Bestand > Opslaan als menu. Als u bijvoorbeeld Microsoft Works gebruikt, opent u het bestand en kiest u vervolgens die menuoptie om te kiezen uit indelingen zoals WKS, XLSX, XLSB, XLS, CSV of TXT. Onthoud ook de tip van hierboven over het wijzigen van de bestandsextensie. Als u dit doet, wordt het niet precies geconverteerd, maar het lijkt in veel gevallen te werken, zodat u het kunt openen in elke XLS-viewer/editor die u op uw computer heeft. Deze initialen verwijzen ook naar een type elektrische connector voor audioapparaten. U kunt een converter voor XLR naar USB kopen op websites zoals Amazon.com.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet wordt geopend nadat je de bovenstaande suggesties hebt geprobeerd, is de kans groot dat je niet echt met een XLR-bestand te maken hebt. Dit is vrij gemakkelijk te verwarren, aangezien veel bestandsextensies er hetzelfde uitzien. X_T is een voorbeeld. Een andere is XLF, dat qua spelling heel dicht bij elkaar ligt, maar is gereserveerd voor XLIFF-documentbestanden; je kunt er een lezen met een teksteditor. XIP is een ander waarvan je zou denken dat het op de een of andere manier gerelateerd is aan een spreadsheetbestand, maar het macOS Signed Archive-formaat is wat deze bestandsextensie gebruikt.