Skip to content

Wat is er gebeurd met de functie ‘Bouncebericht’ van Apple Mail?

25 de juni de 2021
an envelope stuck in a mail slot with return to sender written on it 187591438 57cdceed3df78c71b65ce509

Oudere versies van Mail, de e-mailapp van Apple, hadden een functie genaamd Bounce to Sender, waarmee gebruikers een ongewenst bericht terug konden sturen naar de afzender. Het idee was dat als je het bericht afwijst, de afzender stopt met het verzenden van e-mailberichten naar jouw adres. Apple heeft deze functie verwijderd in Apple Mail versie 5 en hoger. Hier leest u waarom de functie is verwijderd en hoe Apple gebruikers nu aanbeveelt om met spam en andere ongewenste e-mail om te gaan. In Apple Mail kun je een bericht niet terugsturen naar een afzender, maar je kunt wel een afzender blokkeren en geen e-mails meer ontvangen van die specifieke persoon of groep.

Waarom de functie ‘Bounce naar afzender’ is verwijderd

Naarmate de tijd en de technologie vorderden, realiseerde Apple zich dat deze functie meer kwaad dan goed zou kunnen doen. Deze teruggestuurde berichten bevestigden aan de spammer dat het e-mailadres geldig was en dat hun berichten waren ontvangen. Bovendien, als de spammer vervalste e-mailadressen zou gebruiken, zou het bouncebericht alleen teruggaan naar een vervalst adres. In Apple Mail-versies 4 en eerder was het terugsturen van een bericht een eenvoudig proces. U markeert het bericht in de mailboxweergave en selecteert Bericht > Stuiteren naar afzender.

Aanbevelingen van Apple voor het omgaan met spam

In plaats van berichten terug te sturen naar een afzender, heeft Apple Mail verschillende tools voor het omgaan met ongewenste e-mails.

Gebruik de ingebouwde functie voor ongewenste e-mail

Het ingebouwde filter voor ongewenste e-mail van Apple Mail heeft een scherp oog voor spam en markeert verdachte berichten die u als ongewenste e-mail kunt bevestigen of als veilig kunt markeren. Dit proces leert Apple Mail hoe u uw e-mail beter kunt filteren. Als Apple Mail een ongewenste e-mail mist, markeert u het bericht als ongewenste e-mail door met de rechtermuisknop op de e-mail te klikken en te selecteren Markeren als junk, of door de te selecteren rommel knop op de werkbalk (weergegeven door een duim). Als u het pictogram Junk (een duim omhoog of omlaag) niet ziet op uw werkbalk, kiest u Mail > Voorkeuren > Ongewenste e-mail en selecteer Filteren van ongewenste e-mail inschakelen.

Apple Mail-regels instellen

Regels in Apple Mail helpen je bij het organiseren en automatiseren van je e-mailsysteem, zodat je e-mail naar bepaalde mappen kunt sturen. Stel regels in om te bepalen wat ongewenste of ongewenste e-mail is, en laat deze naar de Prullenbak of een andere door u aangewezen map sturen. Verfijn de effectiviteit van de regel door meerdere voorwaarden toe te voegen, zoals afzender, inhoud, onderwerp en meer.