Skip to content

Wat is er met Windows 9 gebeurd?

19 de juni de 2021
windows 9 logo 5a53be3e9802070037cc6053

Microsoft heeft in het verleden een vrij stabiel versienummerschema gevolgd met hun besturingssystemen: Windows 7, dan Windows 8 en dan … Windows 10. Wacht, wat? Dat is juist. Ze sloegen gewoon Windows 9 over. Microsoft besloot eenvoudigweg om hun Windows 8-opvolger niet Windows 9 te noemen, maar ging in plaats daarvan voor Windows 10, dat oorspronkelijk de codenaam had. Drempel.

Dus maak je geen zorgen, je hebt geen belangrijke versie van Windows gemist. U hoeft iets genaamd “Windows 9” niet te downloaden en technisch gezien hoeft u het niet eens echt te begrijpen waarom Microsoft sloeg het over. Blijf echter lezen om meer te weten te komen over waarom de naam is overgeslagen en waarom u waarschijnlijk beter niets kunt downloaden dat ‘Windows 9’ heet.

Waarom heeft Microsoft Windows 9 overgeslagen?

Mary Jo Foley, die regelmatig verslag uitbrengt over Microsoft, legde het op deze manier uit in een stuk dat ze schreef op 30 september 2014, de dag van de aankondiging van Windows 10:

Maar Microsoft koos in plaats daarvan voor Windows 10 omdat ze wilden aangeven dat de komende Windows-release de laatste “grote” Windows-update zou zijn. In de toekomst is Microsoft van plan om regelmatige, kleinere updates aan de Windows 10-codebase uit te voeren, in plaats van nieuwe grote updates uit te brengen. Windows 10 heeft een gemeenschappelijke codebase voor meerdere schermformaten, waarbij de gebruikersinterface is aangepast om op die apparaten te werken.

Later nieuws over Windows 10 bevestigde dit idee: dat Windows veel regelmatiger zal worden bijgewerkt. Er zal dus misschien nooit een Windows 11 of Windows 12 zijn, alleen een evoluerend en steeds beter Windows. Periode.

Download “Windows 9” niet!

Microsoft heeft geen versie van Windows uitgebracht met de naam “Windows 9”, en we kunnen ons niet voorstellen dat ze dat ooit zouden doen. Dit betekent dat zelfs als u online een “download Windows 9”-link of een artikel over het bijwerken naar Windows 9 vindt, u moet onthouden dat Windows 9 niet bestaat. Elke download genaamd Windows 9 is meer dan waarschijnlijk slechts een poging om uw computer te infecteren met een virus door zich voor te doen als een update voor Windows of als een “zeldzame Windows-versie” die alleen bepaalde gebruikers kunnen installeren. Dat, of de persoon die het deelt, heeft de download gewoon een verkeerde naam gegeven, maar dat is onwaarschijnlijk. Als je al software hebt gedownload die zich voordoet als Windows 9, zorg er dan voor dat je je harde schijf nu scant. Een altijd actief programma voor virusbescherming zou al op uw computer moeten zijn geïnstalleerd en zou voldoende moeten zijn om de malware te verwijderen, maar als u extra voorzichtig bent of er geen hebt geïnstalleerd, moet u uw computer scannen op malware.

Bronnen voor Windows Update

Ook al bestaat Windows 9 niet, je kunt met Windows Update nog steeds andere versies van Windows, zoals Windows 10 en Windows 8, up-to-date en vrij van bugs houden.