Skip to content

Wat is Facebook Lite?

17 de juli de 2021
GettyImages 857750818 5bd72b32c9e77c007c948951

Facebook Lite is een officiële Facebook-app die kan worden gebruikt als alternatief voor de originele, standaard Facebook-app. Als je gefrustreerd bent over de prestaties van de standaard-app op je mobiele Android-apparaat, wil je blijven lezen.

Een introductie tot Facebook Lite

Zoals de naam al doet vermoeden, is Facebook Lite een lichtere versie van de standaard-app. Het is ontworpen voor Android-apparaten die de omvang en het energieverslindende karakter van de standaard-app niet aankunnen. Facebook Lite is specifiek uitgekleed wat betreft grootte en systeemresourcevereisten, zodat het minder RAM, CPU en gegevens gebruikt. Het kan ook draaien op onstabiele of trage internetverbindingen. Ondanks zijn ‘lichtheid’ in systeemvereisten en gegevensgebruik, biedt Facebook Lite nog steeds bijna alle functies die je kunt krijgen in de originele Facebook-app, wat betekent dat je nog steeds de volledige Facebook-ervaring kunt krijgen, zelfs zonder het beste apparaat, data-abonnement of Wi -Fi-verbinding.

Hoe Facebook Lite werkt

Facebook Lite werkt vrijwel hetzelfde als de originele Facebook-app. Wanneer u de app opent, krijgt u uw nieuwsfeed te zien, samen met de hoofdmenu-opties en het statusupdateveld bovenaan het scherm.

Je kunt bladeren, liken, reageren, vrienden toevoegen en alles doen wat je normaal op Facebook zou doen. Je zult niet merken dat er veel functies ontbreken, en je kunt zelfs enkele van de meer recente functies gebruiken die Facebook heeft toegevoegd, zoals Verhalen (door te tikken op Toevoegen aan verhaal op je homefeed) of Reacties (door te tikken en ingedrukt te houden) Leuk vinden knop op een bericht, die een reeks van zes reacties oproept die u kunt selecteren). Over het algemeen is Facebook Lite ontworpen om eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Het werkt erg snel en efficiënt, zodat u meer tijd kunt besteden aan het gebruiken van Facebook en minder tijd aan wachten tot dingen zijn geladen.

Verschillen tussen Facebook Lite en standaard Facebook-app

Nu je weet dat je Facebook Lite bijna precies op dezelfde manier kunt gebruiken als de originele Facebook-app, vraag je je misschien af ​​wat de specifieke verschillen zijn tussen de twee apps. Hier is een korte vergelijking tussen de belangrijkste functies voor u.

App-grootte

Het verschilt per apparaat, maar je kunt verwachten dat Facebook Lite ongeveer 95 procent minder opslagruimte in beslag neemt dan de originele Facebook-app. Als voorbeeld, Facebook Lite (versie 117.0.0.8.98) neemt 13,7 MB in beslag in vergelijking met 239 MB voor de originele Facebook-app (versie 195.0.0.35.99) op de Samsung Galaxy Tab A.

Batterij gebruik

Volgens ontwikkelaar Abdou Belghalem, die een experiment tussen de twee apps uitvoerde, en beweert dat het gebruik van Facebook Lite meer dan 50 procent batterijvermogen kan besparen in vergelijking met het gebruik van de originele Facebook-app.

Gegevens en wifi

Om gegevens te besparen bij het gebruik van Facebook Lite, worden foto’s in een lagere resolutie weergegeven, zijn video’s niet ingesteld op automatisch afspelen en is er geen automatische vernieuwingsfunctie. De standaard-app is daarentegen gebouwd om media van hoge kwaliteit te ondersteunen, terwijl de nieuwsfeed regelmatig wordt vernieuwd. Facebook Lite is ook ontworpen om soepel te werken op 2G-netwerken of in gebieden met slechte signalen.

App-prestaties

Omdat Facebook Lite minder systeembronnen en minder stroom gebruikt, laadt het snel, werkt het soepel en werkt het zeer efficiënt. De standaard app kan een beetje achterblijven, afhankelijk van het apparaat en de verbinding. Als je gewend bent aan de originele app, merk je misschien een heel klein verschil tussen de tijd die nodig is om een ​​nieuwe actie op Facebook Lite uit te voeren. Het is nauwelijks merkbaar, maar terwijl de originele app onmiddellijke overgangen van de ene actie naar de volgende ondersteunt, is Facebook Lite zo ontworpen dat elk een nieuwe gebeurtenis is.

Interface en algemene lay-out

Facebook Lite ziet er over het algemeen minder rommelig uit in vergelijking met de originele app, hoewel het bijna allemaal dezelfde functies heeft. Sommigen zeggen dat Facebook Like een iets meer gedateerde uitstraling heeft, met blokachtige elementen die groter zijn dan nodig. Sommige knoppen en pictogrammen kunnen ook kleiner en eenvoudiger lijken, terwijl geavanceerdere afbeeldingen nergens te zien zijn.

Waar wordt Facebook Lite het best voor gebruikt?

Iedereen met een compatibel Android-apparaat kan Facebook Lite gebruiken, maar het is vooral handig voor gebruikers met specifieke apparaten en in specifieke situaties. Facebook Lite is het meest geschikt voor:

  • Oudere of goedkopere Android-apparaten met beperkte verwerkingskracht
  • Apparaten met beperkte opslagruimte
  • Apparaten met beperkte mobiele data-abonnementen
  • Verbindingen met instabiele of trage netwerken (zoals in landelijke gebieden)

Kortom, als je huidige Android-apparaat relatief nieuw is met goede hardware en voldoende opslagruimte, je een genereus data-abonnement hebt en/of je verbinding doorgaans sterk en betrouwbaar is, dan wil je misschien gewoon de standaard Facebook-app blijven gebruiken.

Hoe Facebook Lite te downloaden

Facebook Lite is alleen beschikbaar voor Android-apparaten via Google Play. Je kunt het nog steeds gebruiken, zelfs als je bent aangemeld bij je Facebook-account op andere apparaten (iOS, Android, internet) of hetzelfde Android-apparaat met de standaard Facebook-app.

  1. Bezoek de Google Play Store op uw Android-apparaat.

  2. Gebruik de zoekveld of je stem bovenaan om te zoeken naar ‘Facebook Lite’.

  3. Selecteer de Facebook Lite-app uit uw zoekresultaten.

  4. Kraan Installeren. De app zou vrij snel moeten worden geïnstalleerd, aangezien deze niet veel ruimte in beslag neemt.

  5. Zodra de installatie is voltooid, tikt u op OPEN.

  6. Voer uw inloggegevens voor uw Facebook-account in de gegeven velden in en tik vervolgens op Log in.