Skip to content

Wat is Google Sites en waarom gebruiken?

14 de juli de 2021
googlesites 5be1c6edc9e77c0051dfbda4

Google Sites is een website-bouwplatform van Google. Als u bekend bent met andere websiteplatforms zoals WordPress of Wix, kunt u Google Sites zien als iets dat enigszins op elkaar lijkt, maar misschien meer gespecialiseerd is voor bedrijven en webgebaseerde teams.

Als u al andere Google-producten gebruikt en deze bijzonder nuttig vindt voor een bedrijf of organisatie waarmee u samenwerkt, is Google Sites misschien een andere die u aan uw digitale gereedschapskist kunt toevoegen. Dit is wat u erover moet weten.

Een korte introductie tot Google Sites

Google Sites is een app die deel uitmaakt van Google Workspace (voorheen G Suite), een groep van Google’s zakelijke productiviteitsapps, waaronder Gmail, Agenda, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Meet en meer. Google Workspace is gratis toegankelijk voor iedereen met een Google-account, maar er zijn verschillende betaalde Workplace-abonnementen die variëren van $ 6 tot $ 18 per maand en die aanvullende functies op bedrijfsniveau bieden, waaronder een aangepast domein voor uw Google-site. Er is ook een Workspace Individual-abonnement dat $ 9,99 per maand kost en is bedoeld voor ondernemers en bedrijfseigenaren. Een Workspace Individual-abonnement omvat functies zoals slimme boekingsservices, professionele videovergaderingen, gepersonaliseerde e-mailmarketing en meer. Maar u hebt geen betaald Google Workspace-account nodig om Google Sites te openen en te gebruiken. Als u een Google-account heeft, navigeert u naar Google Sites en selecteert u de plusteken om een ​​nieuwe site te maken. Als u nog geen Google-account heeft, maakt u uw nieuwe Google-account om Sites te gebruiken. Het domein van uw site wordt https://sites.google.com/view/[your site’s name], maar je hebt ook de mogelijkheid om een ​​aangepast domein te kopen of een domein te gebruiken dat je al hebt gekocht bij een domeinregistreerder. Een oudere versie van Sites, ook wel ‘klassiek’ genoemd, was qua functie vergelijkbaar met Google Documenten. De nieuwere versie werkt echter op dezelfde manier als Google Formulieren.

Wat u met Google Sites kunt doen

Met Google Sites kunt u een website maken zonder dat u deze zelf hoeft te coderen. Houd de ondersteuningspagina van Google Sites open en bij de hand wanneer u uw Google-site maakt, zodat u deze kunt raadplegen als u vragen heeft. Net als andere platforms, zoals WordPress.com en Tumblr, heeft Google Sites functies voor het maken van sites waarmee u eenvoudig en intuïtief uw site kunt ontwerpen zoals u dat wilt. U kunt ook ‘gadgets’ toevoegen, zoals kalenders, kaarten, spreadsheets, presentaties en meer om uw site functioneler te maken. Kies een thema en pas het naar wens aan voor een professioneel ogende site die er geweldig uitziet en goed functioneert op alle desktop- en mobiele schermen.

Waarom Google-sites gebruiken?

Google Sites biedt eindeloze mogelijkheden om uw website uniek en op maat te maken. Het kan zijn dat andere platforms geschikter zijn, zoals Shopify of Etsy, als u van plan bent een online winkel op te zetten, maar u moet zowel Google Sites als die platforms gebruiken om voor uzelf te bepalen of er een is. beter dan de andere in termen van wat het beste bij uw stijl en behoeften past. Als u een groot team heeft waarmee u werkt, kunt u overwegen Google Sites te gebruiken om een ​​intranet te bouwen voor communicatiedoeleinden. Het mooie van Google Sites is dat u kunt kiezen wie wel en niet toegang heeft tot uw site. Dus of u nu wilt dat externe bezoekers uw site kunnen bezoeken of dat u bepaalde gebruikers bewerkingsrechten voor samenwerking wilt geven, u kunt dat eenvoudig doen met slechts een paar klikken met Google Sites.