Skip to content

Wat is het siteadres van een webpagina?

18 de juni de 2021
Lifewire Share Image 46adcf5791084a5c80ac92ab3a24d05a

Wanneer u naar een webpagina gaat, is het adres van die pagina alles wat wordt weergegeven in het adresvenster van uw webbrowser, inclusief de http:// en alles wat daarna komt. Dat is het volledige adres van de site, maar vaak hoor je het afgekort om de http:// weg te laten omdat dat vaak impliciet is, of zelfs om de http://www weg te laten. een deel van het webadres en om alleen te geven wat volgt, zoals levensdraad.com. In veel browsers is het niet nodig om het http://www. gedeelten van siteadressen.

Ook gekend als: Website-adres, webadres, URL Voorbeelden:

  • Wat is uw siteadres? Ik wil je nieuwe site zien.
  • Het siteadres voor Google is http://www.google.com

De basis van een siteadres voor webpagina’s

Laten we een websiteadres ontleden, met als voorbeeld https://www.levensdraad.com/user.htm.

http:// Dit staat voor hypertext transfer protocol. U ziet ook https://, de beveiligde vorm van het protocol. De :// is een scheidingsteken voordat u de domeinnaam invoert en de rest van het adres van de site en pagina die u wilt bereiken. Vaak hoeft u deze niet op te nemen, omdat veel browsers slim genoeg zijn om ze toe te voegen als u ze vergeet.

www. Deze drie letters gaan vaak over in de domeinnaam. Net als bij http:// kun je ze vaak weglaten en de browser zal het niet erg vinden. Soms bezoekt u een subdomein en dat gaat vooraf aan de domeinnaam, zoals http://personalweb.levensdraad.com waar personalweb een subdomein is van levensdraad.com.

voorbeeld.com Dit is de domeinnaam. Het is een essentieel onderdeel van het adres en leidt de gebruiker naar de website. Voeg je verder niets toe, dan kom je op de homepage van het domein terecht.

/gebruiker.htm Dit is de bestandsnaam van een pagina op de website die u wilt bezoeken. Als u het in het siteadres opneemt, gaat u rechtstreeks naar die pagina in plaats van naar de startpagina van het domein.

Welk siteadres moet ik mensen vertellen voor webpagina’s?

U kunt het eenvoudig houden en het kortste siteadres vermelden dat mensen naar uw webpagina brengt of naar de website die u wilt dat ze bezoeken. Over het algemeen kunt u de http:// weglaten en zelfs de www verwijderen. Als uw domein levensdraad.com is en u wilt dat mensen naar uw startpagina komen, vertel het hen dan gewoon levensdraad.com. Ze zouden dat in de meeste browsers moeten kunnen invoeren en op uw webpagina terecht kunnen komen. Als het domein ongebruikelijk is en een andere extensie dan .com of .org gebruikt, wil je misschien de http://www opnemen, zodat mensen herkennen dat het een websiteadres is in plaats van een adres voor sociale media of iets anders. Als u een siteadres in een document of e-mail schrijft en u wilt dat het klikbaar is, moet u mogelijk het volledige siteadres opnemen, inclusief http://www. Verschillende e-mailprogramma’s, online formulieren en tekstverwerkers kunnen deze al dan niet automatisch klikbaar maken. Maar de kans is groter dat ze dit doen als u het volledige siteadres gebruikt.

Het adresvenster van een webbrowser?

Soms kunt u een adresvenster niet vinden in een webbrowser. Ze kunnen worden verborgen. U kunt ook toegang krijgen tot internet door Siri of een andere computerassistent een opdracht te geven. In deze gevallen kunt u waarschijnlijk het http://www-gedeelte van het webadres weglaten wanneer u de assistent vraagt ​​om de pagina voor u te openen. U kunt bijvoorbeeld zeggen: “Siri, open levensdraad.com.”