Skip to content

Wat is Hi5 en verschilt het van Facebook?

18 de augustus de 2021
hi5 573357033df78c6bb07c3d7d

Hi5 is een sociale netwerksite gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in flirten, daten en nieuwe vrienden maken. Het is bijna identiek aan de Tagged-website. Beide sites zijn eigendom van het sociale en mobiele technologiebedrijf The Meet Group. Je hebt misschien nog nooit van het sociale netwerk Hi5 gehoord, maar het bestaat al langer dan Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, Tumblr en Pinterest, en het gaat nog steeds goed.

Een korte geschiedenis van Hi5

Hi5 werd een van de meest populaire sociale netwerken in 2007 toen het een enorme groeispurt doormaakte, waarbij een groot deel van die populariteit uit Midden-Amerika kwam. De site dankt zijn naam aan een functie die leden de mogelijkheid bood om hun vrienden virtuele high-fives te geven. Vijven werden gebruikt als een manier om een ​​vriendrelatie te beschrijven. Er was een tijd dat gebruikers Warrior-vijven, crush-vijven, teamgenoot-vijven, swank-vijven en vele andere soorten vijven konden uitdelen.

Aan de slag met Hi5

Hi5 is gratis en u kunt er net als elk ander sociaal netwerk een aangepast profiel op maken. Ondanks dat het ooit een van de meest populaire sociale netwerken voor het desktopweb was voordat mobiel gebruik zo mainstream was als nu, wil je de Hi5 mobiele app downloaden en gebruiken, die gratis is voor Android- en iOS-apparaten, om haal het maximale uit de site.

Hoe verschilt Hi5 van Facebook?

Facebook staat bekend als een privé sociaal netwerk dat je gebruikt om contact te maken met mensen die je al in het echte leven kent. Hoewel iedereen openbare berichten kan plaatsen, volgers naar hun profielen kan trekken in plaats van iedereen als vrienden goed te keuren, zich bij groepen aan te sluiten en deel te nemen aan discussies op openbare pagina’s, is Facebook niet specifiek gestructureerd om nieuwe mensen te vinden en te ontmoeten. Bij Hi5 daarentegen draait alles om het ontmoeten van nieuwe mensen. Als je de app gebruikt, kun je mensen in de buurt vinden om als vrienden toe te voegen. Net zoals de populaire dating-app Tinder werkt, kun je een spelletje ‘Meet Me’ spelen door verbindingen die naar boven komen leuk te vinden of door te geven. De app is geoptimaliseerd voor chatten, dus je kunt direct met iemand in contact komen en een afspraak maken. Ook al is Hi5 veel opener dan Facebook, je hebt nog steeds controle over je privacy-instellingen, zodat je de app precies kunt gebruiken zoals jij dat wilt. Hi5 geeft gebruikers de kans om mensen sneller te ontmoeten door te upgraden naar VIP-pakketten. Net als Tagged heeft Hi5 een “Huisdieren” -spelfunctie waar vrienden kunnen strijden om elkaar te verzamelen.

Waarom Hi5 gebruiken?

Hi5 is een goede keuze voor een sociaal netwerk als u geïnteresseerd bent in het ontdekken van nieuwe mensen in uw omgeving, met hen in contact wilt komen, een beetje online wilt chatten en misschien op den duur wilt afspreken. Veel mensen gebruiken het als een vorm van online dating. Als je meer wilt bijhouden wat je huidige vrienden, familieleden, collega’s en kennissen van plan zijn, dan is Facebook een betere keuze. Bewaar Facebook voor je echte relaties en gebruik Hi5 om nieuwe mensen te ontmoeten.​