Skip to content

Wat is inactieve back-up?

18 de juli de 2021
GettyImages 651435107 a1ac2f7c662a4427ad400f352630e791

Inactieve back-up is een functie die sommige cloudback-upservices ondersteunen om een ​​back-up van uw bestanden te maken wanneer u de computer niet gebruikt, in plaats van ze de hele tijd te laten draaien.

Wat is het voordeel van inactieve back-up?

Of u nu online een back-up van bestanden maakt of een back-uptool gebruikt om een ​​back-up te maken naar zoiets als een externe harde schijf, de back-upsoftware heeft systeembronnen nodig om de back-ups uit te voeren. Terwijl de back-up plaatsvindt, kan de verhoogde belasting van de computer en/of het netwerk leiden tot slechte prestaties wanneer u andere taken probeert uit te voeren. Inactieve back-up kan dit voorkomen door alleen back-ups van uw bestanden te maken wanneer u niet bij uw computer bent, zodat u de impact op de prestaties niet merkt.

Hoe werken inactieve back-ups?

Toepassingen die inactieve back-ups ondersteunen, bewaken het CPU-gebruik en starten/hervatten alleen back-ups wanneer het gebruik onder een bepaalde drempel komt, waarna de software ervan uitgaat dat u uw computer niet gebruikt, in welk geval de back-ups kunnen worden uitgevoerd. Bij sommige back-upprogramma’s kunt u eenvoudig de inactieve back-upoptie inschakelen, zonder geavanceerde instellingen. Anderen laten u bepalen hoe lang u van uw computer weg moet zijn voordat de back-ups kunnen worden uitgevoerd. Bij sommige back-uptools kan de CPU-gebruiksdrempel zelfs handmatig worden ingesteld, zodat u nog meer controle hebt over wanneer de inactieve back-upfunctie van kracht wordt.

Hoe verschillen inactieve back-ups van geplande back-ups?

Stel bijvoorbeeld dat u alle back-ups plant om te starten wanneer u om 9.00 uur naar uw werk vertrekt. In dit scenario zou u uw computer na die tijd niet meer gebruiken, dus het zou een inactieve back-up zijn, omdat deze actief is terwijl u weg bent. Inactieve back-ups zijn echter nuttig omdat ze elke keer worden uitgevoerd als u de computer niet gebruikt. U kunt gedurende de dag meerdere keren van uw computer afstappen, in welk geval de back-ups elke keer dat u weg bent, kunnen worden uitgevoerd, inclusief terwijl u aan het werk bent (of slaapt, pauze heeft, enz.).