Skip to content

Wat is Internet-verbinding delen (ICS)?

13 de september de 2021
Couplesharinganinternetconnection 5c940a41c9e77c000149e4c9

Internet Connection Sharing, of ICS, is een ingebouwde functie van Windows-computers waarmee meerdere apparaten verbinding kunnen maken met internet via één internetverbinding op één computer. ICS is een type lokaal netwerk (LAN).

ICS-functies

ICS gebruikt een enkele computer als gateway (of host) waarmee andere apparaten verbinding maken met internet. Computers die zijn aangesloten op de gatewaycomputer of er draadloos verbinding mee maken via een ad-hoc draadloos netwerk, kunnen gebruikmaken van ICS. Er zijn verschillende redenen waarom u dit type netwerk zou willen opzetten:

  • Hiermee kunnen de meeste apparaten (inclusief niet-Windows en oudere Windows-systemen) verbinding maken zonder extra clientsoftware te installeren.
  • Ondersteuning voor alle aangesloten clients om veel verschillende protocollen te gebruiken, waaronder VPN en internetgamen.
  • Clients krijgen automatisch een IP-adres en geconfigureerd voor DNS via de ICS-computer.

In Windows 98 of Windows Me moest ICS worden ingeschakeld of geïnstalleerd op de hostcomputer via de instelling Programma’s toevoegen/verwijderen in het Configuratiescherm. (Om toegang te krijgen tot deze instelling, ga naar de Windows installatie tabblad en selecteer Internethulpmiddelen > Internetverbinding delen.) Windows XP, Vista en Windows 7 hebben deze instelling ingebouwd. (Kijk in de Local Area Connection eigenschappen voor een instelling onder de Delen naar “Andere netwerkgebruikers toestaan ​​verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer.”) ICS vereist dat de hostcomputer een bekabelde verbinding heeft met een modem, zoals een DSL- of kabelmodem, of een AirCard of andere mobiele datamodem. De clientcomputers moeten ook zijn aangesloten op de hostcomputer of zijn aangesloten via een draadloze adapter.

ICS voor verschillende versies van Windows en Mac

Lees voor meer informatie hoe u internettoegang deelt op Windows XP, Vista en Windows 7. U kunt de bekabelde internetverbinding van uw Mac ook delen via Wi-Fi; dit proces maakt geen gebruik van ICS, maar het is vergelijkbaar. Als u één internetverbinding tussen meerdere computers wilt delen, gebruikt u een router of schakelt u in Windows Internet-verbinding delen in zodat andere computers verbinding maken met één computer met een internetverbinding.