Skip to content

Wat is iPhone-fout 53 en hoe los je dit op?

17 de juli de 2021
iphone error 53 406f3e1a4d6640d99057361beeba1b15

iPhone-fout 53 is een enigszins obscuur probleem dat ertoe kan leiden dat een iPhone niet werkt. Het is belangrijk om te begrijpen wat het is, wat het veroorzaakt en hoe het te voorkomen. Volgens de meeste rapporten kan fout 53 optreden onder de volgende bepaalde voorwaarden:

  • Je hebt een iPhone 6, 6 Plus, 6S of 6S Plus.
  • De telefoon heeft iOS 8.3 of hoger.
  • U probeert het besturingssysteem bij te werken of de iPhone te herstellen.
  • Er is een hardwarereparatie aan de telefoon uitgevoerd door iemand anders dan Apple.
  • U probeert een iOS-apparaat te herstellen met macOS Catalina 10.15, macOS Mojave 10.14 of eerder, of een pc met iTunes.

Oorzaken van iPhone-fout 53

In zijn foutcodepagina voegt Apple fout 53 toe aan enkele tientallen andere hardwareproblemen en geeft enkele algemene suggesties. De huidige versie van de pagina geeft geen bruikbare verklaring voor de oorzaak van fout 53, maar een oudere versie van de pagina claimde het volgende:

Als uw iOS-apparaat Touch ID heeft, controleert iOS tijdens een update of herstel of de Touch ID-sensor overeenkomt met de andere componenten van uw apparaat. Deze controle houdt uw apparaat en de iOS-functies met betrekking tot Touch ID veilig. Wanneer iOS een niet-geïdentificeerde of onverwachte Touch ID-module vindt, mislukt de controle.

Het belangrijkste is dat de Touch ID-vingerafdruksensor is afgestemd op de andere hardwarecomponenten van dat apparaat, zoals het moederbord of de kabel die de Touch ID-sensor op het moederbord verbindt. Apple geeft er de voorkeur aan dat Apple-onderdelen worden gebruikt in een iPhone. Apple heeft strikte beveiliging rond Touch ID. Touch ID maakt gebruik van vingerafdrukgegevens, die om redenen van persoonlijke identiteit moeten worden beschermd. Het wordt ook gebruikt om zowel uw iPhone- als Apple Pay-gegevens te beveiligen. Er is mogelijk geknoeid met een iPhone waarvan de Touch ID-eenheid niet overeenkomt met de rest van de hardware, waardoor deze kwetsbaar is voor aanvallen. Omdat de componenten van de iPhone van elkaar op de hoogte zijn, kan een reparatie met componenten die niet overeenkomen, iPhone-fout 53 veroorzaken. U denkt bijvoorbeeld dat u een gebarsten scherm of een kapotte Home-knop kunt repareren met elk compatibel onderdeel. Volgens Apple kun je de foutmelding krijgen als die onderdelen niet overeenkomen – iets waar veel externe reparatiewerkplaatsen zich misschien niet van bewust zijn. Als u fout 53 ziet, is dit hoogstwaarschijnlijk omdat u een reparatie heeft laten uitvoeren met onderdelen die niet bij elkaar passen. Bij elke reparatie aan een iPhone door iemand anders dan Apple of een geautoriseerde externe leverancier vervalt de garantie. Om problemen met uw garantie en fout 53 te voorkomen, moet u altijd reparaties aanvragen bij Apple of een geautoriseerde leverancier.

Hoe iPhone-fout 53 te repareren

Volg deze stappen om uw apparaat bij te werken of te herstellen zodat het weer goed werkt.

  1. Werk het iPhone-besturingssysteem bij. Apple loste iPhone Error 53 op met de release van iOS 9.2.1​. Met deze update kunnen mensen van wie de telefoon is geraakt met fout 53, de telefoon zelf herstellen, zonder contact op te nemen met Apple of Apple te betalen voor reparaties.

  2. Herstel de iPhone. Als het updaten van iOS het probleem niet oplost, volg dan de foutspecifieke instructies van Apple voor het herstellen van een apparaat met een iPhone-fout 53.

  3. Neem contact op met Apple-ondersteuning. Als geen van bovenstaande werkt, neem dan contact op met de klantenondersteuning van Apple of maak een afspraak met een Apple Genius-bar.