Skip to content

Wat is Kleer Wireless Technology en waar is het nu?

9 de augustus de 2021
kileer logo 5509b3b74a7543a290feba0b25b4a71c

Audio- en apparaatconnectiviteit maakt gebruik van verschillende draadloze technologieën. Elk heeft voor- en nadelen. Eén in het bijzonder – Kleer – is onder de radar van de consument gevlogen en heeft geleidelijk zijn weg gevonden naar meer producten. Bluetooth heeft de markt voor draadloze luidsprekers en hoofdtelefoons stormenderhand veroverd, dus het kan gemakkelijk zijn om nieuwe releases met Kleer-technologie te missen. Maar als je draadloze audio waardeert die geen compromissen sluit, dan wil je meer aandacht gaan besteden aan Kleer.

Kleer (ook bekend als KleerNet) is een gepatenteerde draadloze technologie die werkt in de 2,4 GHz-, 5,2 GHz- en 5,8 GHz-bereiken en 16-bits / 44,1 kHz-audio kan streamen. Gebruikers kunnen genieten van audio van cd-/dvd-kwaliteit tot 100 m (328 ft) met extra voordelen. Bluetooth met aptX-ondersteuning kan “CD-achtige kwaliteit” leveren. Ook kunnen nieuwere Bluetooth-audioapparaten (bijv. Ultimate Ears UE Roll 2-luidspreker, Master & Dynamic MW60-hoofdtelefoon, Plantronics Backbeat Pro/Sense-hoofdtelefoon) draadloze afstanden tot 100 f (30 m) behouden.

Kleer versus Bluetooth

Ondanks de recente verbeteringen van Bluetooth behoudt Kleer een technologisch voordeel met zijn lage bandbreedtegebruik, lage latentie van geluid, hoge weerstand tegen draadloze interferentie, ultralaag stroomverbruik (naar verluidt 8-10 keer langere levensduur van de batterij) en de mogelijkheid om ondersteuning te bieden tot vier Kleer-compatibele apparaten via een enkele zender. Die laatste functie is met name ideaal voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het creëren van robuuste, merkonafhankelijke thuisbioscoopsystemen en audio voor het hele huis zonder gedoe met kabels. Meerdere luisteraars kunnen van dezelfde film genieten via een Kleer-koptelefoon, of verschillende kamers kunnen Kleer-luidsprekers laten streamen vanaf één muziekbron. Omdat producten die Kleer-technologie gebruiken compatibel en interoperabel met elkaar zijn, zijn gebruikers niet gebonden aan het ecosysteem van een merk (bijv. Sonos). Hoewel hij op zichzelf behoorlijk krachtig is, blijft Kleer meer een onbekende buiten audiofiele, enthousiaste of thuisbioscoopkringen. In tegenstelling tot Bluetooth, dat de markt voor persoonlijke audio en mobiele telefoons doordringt, vereist het gebruik van Kleer vaak een compatibele zender/adapter. Smartphones en tablets worden gewaardeerd om hun draagbaarheid, dus de gemiddelde consument is minder geneigd om met een dongle om te gaan om muziek van cd-kwaliteit naar een set Kleer-koptelefoons te streamen. Als zodanig verbleken de opties voor het kopen van koptelefoons, luidsprekers of systemen met Kleer-functionaliteit in vergelijking met die van Bluetooth. Het kan veranderen als en wanneer fabrikanten ervoor kiezen om Kleer-technologie in hardware te integreren, zoals ze hebben gedaan met Wi-Fi en Bluetooth. Degenen die zich willen verdiepen in en ervaren in de wereld van draadloos streamen van hifi-audio via Kleer, hebben enkele opties. Producten zijn verkrijgbaar via een lijst van gerenommeerde bedrijven zoals (maar niet beperkt tot): Sennheiser, TDK (we hebben eerder de TDK WR-700 draadloze hoofdtelefoons getest), AKG, RCA, Focal, Sleek Audio, DigiFi en SMS Audio .