Skip to content

Wat is lokale back-up?

30 de juli de 2021
close up of dvds with headphones 667745327 5b71bd2446e0fb0050f3b248

Lokale back-up is wanneer u lokale opslag gebruikt, zoals een harde schijf, schijf, flashstation, tape of externe harde schijf, om back-upbestanden op te slaan. Lokale back-up is de methode die wordt gebruikt om een ​​back-up te maken van gegevens met commerciële back-upsoftware en gratis back-uptools en is soms een optionele, tweede back-upmethode bij online back-upservices.

Lokale back-up versus online back-up

Lokale back-up is een alternatieve oplossing voor het gebruik van een online back-upservice, die uw bestanden via internet naar een beveiligde gegevensopslagfaciliteit stuurt die eigendom is van en wordt beheerd door een bedrijf waaraan u een vergoeding betaalt voor gegevensopslag.

Vereist geen internetverbinding

Het is meestal een betere manier om lokaal een back-up te maken van bestanden als uw internetverbinding traag is. Met online back-up moeten de bestanden waarvan u een back-up maakt, online worden geüpload om te worden opgeslagen en gedownload om te worden hersteld, terwijl voor lokale back-ups helemaal geen internetverbinding nodig is. Positief is dat lokale back-up u de zekerheid geeft precies te weten waar uw gegevens zich bevinden en wie er toegang toe heeft, plus de vrijheid om uw fysieke back-upapparaat op te slaan waar u maar wilt. Zie onze Veelgestelde vragen over online back-up voor meer informatie over deze verschillen.