Skip to content

Wat is Mobcrush?

15 de juli de 2021
mobcrush 5c66b38f46e0fb0001e809fb

Mobcrush is een gratis service voor het gelijktijdig uitzenden naar meerdere streamingplatforms. Omdat Mobcrush-streams tegelijkertijd een groot aantal doelgroepen via verschillende services kunnen bereiken, hebben ze het potentieel om meer dan 160 miljoen kijkers te bereiken, naar schatting 75 procent van het Amerikaanse gamingpubliek.

Hoe werkt Mobcrush?

Mobcrush maakt verbinding met tal van sociale en streamingplatforms en stelt een enkele gebruiker in staat om naar al deze platforms tegelijk uit te zenden. Chatrooms en commentaarsecties van alle verbonden accounts worden samengevoegd tijdens een livestream en kunnen worden beheerd vanuit de officiële Mobcrush-apps. De dienst is volledig gratis voor iedereen om te gebruiken. Nieuwe gebruikers kunnen zich aanmelden bij Mobcrush door hun bestaande Facebook-, Google-, Twitch-, Twitter- of Mixer-accounts te gebruiken of door handmatig een nieuw Mobcrush-account aan te maken op de officiële website of apps.

Met welke streamingdiensten kan Mobcrush verbinding maken?

Mobcrush-livestreams kunnen worden uitgezonden naar de volgende sociale en streamingplatforms:

  • Zenuwtrekking
  • Mixer
  • YouTube
  • Twitter
  • Facebook

Bij het streamen naar Facebook kunnen naast het gebruikersprofiel ook specifieke Facebook-pagina’s worden geselecteerd. Alle uitzendingen verschijnen ook op het hoofdkanaal van de gebruiker op de Mobcrush-website en -apps.

Welke videogames kan ik streamen op Mobcrush?

Mobcrush maakt het streamen van mobiele, console- en pc-videogames mogelijk, naast niet-videogame-gerelateerde inhoud zoals vloggen en podcasts. De Mobcrush-smartphone-apps hebben de mogelijkheid om ingebouwde mobiele gameplay te streamen, terwijl degenen die streamingsoftware zoals OBS Studio op een pc of Mac gebruiken, alle gametypes kunnen uitzenden.

Waar kan ik Mobcrush-apps downloaden?

Mobcrush heeft officiële apps voor iOS- en Android-smartapparaten. De iOS Mobcrush-app ondersteunt iPhones, iPod touch en iPads met iOS 9.0 en hoger, terwijl de Mobcrush Android-app smartphones en tablets ondersteunt met Android 5.0 en hoger. Het wordt aanbevolen dat Windows- en Mac-gebruikers naar Mobcrush streamen via een streamingprogramma zoals OBS Studio. Het proces lijkt erg op hoe je naar Twitch streamt met OBS Studio. Er was een officiële Mobcrush-app voor macOS, maar deze is stopgezet.

Hoe verdienen streamers geld met Mobcrush?

Mobcrush beheert zijn eigen advertentieprogramma genaamd Go Live Get Paid, dat adverteerders en specifieke marketingcampagnes koppelt aan streamers. Streamers kunnen actieve campagnes bekijken in hun Mobcrush-dashboard en een aanvraag indienen om een ​​van hun reguliere streams om te zetten in een gesponsorde stream. Bij een gesponsorde stream kan het gaan om daadwerkelijke video- of beeldadvertenties die tijdens de uitzending worden afgespeeld of om een ​​promotiescript dat door de streamer moet worden gelezen. Het bedrag dat voor elke gesponsorde stream wordt uitbetaald, is afhankelijk van het totale aantal volgers dat de streamer heeft op al hun gekoppelde accounts. Hoe groter het aantal volgers, hoe meer geld adverteerders bereid zijn te betalen per promotie. Naast Mobcrush’s eigen programma voor het genereren van inkomsten, kunnen degenen die op het platform streamen ook geld verdienen door opties van derden te gebruiken, zoals Patreon, voor het ontvangen van maandelijkse betalingen van kijkers, of betalingsdiensten zoals PayPal en Venmo voor eenmalige donaties. Het Go Live Get Paid-programma van Mobcrush is alleen beschikbaar voor Amerikaanse streamers, dus internationale omroepen zullen alternatieve opties moeten gebruiken om geld te verdienen met hun streams. Het vragen om donaties in cryptocurrencies zoals Bitcoin is een andere manier om betaald te worden op Mobcrush, net als het verkopen van unieke merchandise of het verkopen van producten via gelieerde links. Veel technieken die door Twitch-streamers worden gebruikt om geld te verdienen, worden ook gebruikt door degenen op Mobcrush.

Kan ik Mobcrush gebruiken met Twitch?

Mobcrush ondersteunt integratie met de populaire Twitch-streamingservice voor videogames, maar het moet worden opgemerkt dat Twitch vereist dat al hun Twitch-partners en -filialen exclusief blijven voor hun platform. Als je een Twitch-partner of -partner bent, kun je Mobcrush in wezen niet gebruiken om tegelijkertijd te streamen naar rivaliserende live game-services zoals Mixer en YouTube. Twitch-streamers die nog geen Partner of Affiliate zijn, kunnen zonder gevolgen tegelijkertijd naar Twitch en andere platforms streamen. Degenen die pro willen worden met hun streaming, zullen uiteindelijk moeten beslissen of ze naar al hun platforms willen streamen met Mobcrush of willen werken aan Twitch Partnership en alle voordelen die dat programma biedt.