Skip to content

Wat is Ning en is het de moeite waard om te gebruiken?

16 de juli de 2021
ScreenShot2018 03 20at3.12.15PM 5ab15d7c0e23d900379a8a4f

Ning is een sociaal netwerk waarmee gebruikers hun eigen gepersonaliseerde sociale netwerken kunnen creëren. Het is een begin van een sociaal netwerk!

Wat is Ning?

Ning, voor het eerst gelanceerd in oktober 2005, is momenteel het grootste SaaS-platform dat tot doel heeft zakelijke of merkgerichte gebruikers te helpen een website te ontwikkelen die werkt als een sociaal netwerk met functies voor communitybeheer en integratie van sociale media. Het platform biedt ook e-commerce-oplossingen, zodat gebruikers geld kunnen verdienen met hun gemeenschappen. Ning helpt gebruikers om aan de slag te gaan met het maken van hun sociale netwerken door hen door een reeks eenvoudige stappen te leiden, waaronder het benoemen van hun sociale netwerk, het selecteren van een kleurenschema, unieke profielvragen en zelfs het opnemen van hun eigen advertenties als ze die willen. Ning-sites zijn gebouwd om extreem snel te zijn en worden geleverd met geavanceerde functies plus diepgaande analyses.

Waarom u Ning zou willen gebruiken in plaats van andere sociale netwerken

Als je al verbonden bent met iedereen op bestaande sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en anderen, waarom zou je dan zelfs maar overwegen om een ​​geheel nieuwe in beeld te brengen door lid te worden van Ning? Het is zeker een vraag die de moeite waard is om te stellen. Simpel gezegd, het is het niveau van controle en aanpassing dat je krijgt dat het onderscheidt van de grote sociale netwerken die iedereen al gebruikt. Je kunt doorgaan en een Facebook-groep opzetten of een Twitter-chat starten, maar dit betekent dat je ook moet spelen volgens de regels van Facebook en Twitter. Naast het verkrijgen van meer controle over uw Ning-netwerk, krijgt u ook alle tools en expertise die u nodig hebt om het te koesteren en te zien groeien. Ning beweert mensen te hebben geholpen bij het bouwen van online communities met meer dan een miljoen leden plus tientallen miljoenen gecombineerde paginaweergaven. Ning kan worden gebruikt om een ​​fansite voor je muziek te maken, een plek voor discussie voor een non-profitorganisatie in je gemeenschap, een platform om toegang tot je inhoud te verkopen of wat je maar wilt. Het open karakter van Ning maakt de mogelijkheden alleen beperkt door je verbeeldingskracht.

Functies Ning Aanbiedingen

Dus je eigen sociale netwerk klinkt misschien best goed. Maar wat dacht je van een paar details? Dit is wat je krijgt.

Community-functies: Bouw een forum, laat gebruikers foto’s plaatsen en voeg zelfs een “vind ik leuk”-functie toe, vergelijkbaar met Facebook!

Publicatietools: Voeg een blog of zelfs meerdere blogs toe met SEO-optimalisatie en gebruik het populaire commentaarplatform dat u wilt (Facebook, Disqus, enz.)

Sociale integratie: Sta uw gebruikers toe om in te loggen via een bestaand sociaal netwerkaccount, integreer platforms voor het delen van video’s zoals YouTube of Vimeo en geniet van naadloos sociaal delen via alle andere populaire sociale netwerken.

E-mail uitzending: Blijf op de meest intieme manier in contact met uw gemeenschap: e-mail! Dit bespaart u de tijd en het geld dat nodig zou zijn om met een andere e-maillijstbeheerservice te werken.

Mobiele optimalisatie: Krijg toegang tot uw sociale netwerk vanaf mobiele apparaten dankzij het responsieve ontwerp en ontwikkel zelfs uw eigen optionele app met behulp van API’s.

Aanpasbare opties: Creëer de exacte look die u wilt voor uw sociale netwerk met de intuïtieve drag-and-drop-functie, voeg desgewenst aangepaste code toe en verbind alles zelfs met uw eigen domeinnaam.

Privacy & moderatie: Zorg ervoor dat elke gebruiker controle heeft over zijn privacyniveau, benoem optiebeheerders, beheer inhoud en controleer spam.

Inkomsten genereren: Schakel opties voor betaalde lidmaatschapstoegang in op uw platform, verzamel donaties of accepteer betalingen in ruil voor inhoud.

Voor wie is Ning niet?

Ning is niet het type platform dat je om persoonlijke redenen zou gebruiken. Als je alleen maar een community wilt samenbrengen met zo min mogelijk investering, dan is het waarschijnlijk het beste om je aan een Facebook-groep of -pagina te houden. U kunt een 14-daagse gratis proefversie van Ning krijgen, maar daarna wordt u gevraagd om te upgraden naar een van de drie verschillende abonnementen, waarvan het goedkoopste het basisabonnement is voor $ 25 per maand. Ning is echt een tool voor marketeers, daarom kost het zoveel om te gebruiken en is het ideaal voor bedrijven en merkbouwers.