Skip to content

Wat is offline herstellen?

11 de juli de 2021
urgent package peter dazeley photographers choice getty images 56a6fa9d5f9b58b7d0e5d0a9

Sommige online back-upservices bieden een functie genaamd offline herstel, een optie waarbij het back-upbedrijf fysiek stuurt uw eerder geback-upte bestanden naar u op een opslagapparaat. Offline herstellen is bijna altijd een extra kost, die alleen in rekening wordt gebracht als en wanneer u de functie mogelijk moet gebruiken. Backblaze is een voorbeeld van een online back-upservice die offline herstel ondersteunt.

Waarom zou ik offline herstellen gebruiken?

Het terugzetten van bestanden naar uw computer vanaf uw online back-upaccount kan lang duren als de bestanden groot zijn, uw internetverbinding traag is of u veel gegevens hebt. Als je een normaal herstel via internet bent gestart, maar het duurt langer dan je zou willen, overweeg dan om offline herstel te gebruiken als dat een optie is. Een andere situatie waarin offline herstellen een slim idee is, is wanneer uw harde schijf crasht en u Windows volledig opnieuw moet installeren of uw computer of apparaat in de fabriek moet herstellen. Aangezien u uw bestanden niet kunt terugzetten op een kapotte harde schijf, is het ideaal om alles terug te krijgen op een draagbaar apparaat. Als je meerdere GB of misschien zelfs TB aan gegevens hebt om te herstellen, is het misschien de slimste keuze om je gegevens op de ouderwetse manier naar je toe te laten sturen.

Hoe werkt offline herstellen?

Ervan uitgaande dat het cloudback-upplan dat u hebt gekocht offline herstel als optie biedt, volgt u het proces dat het bedrijf heeft geschetst om het aan te vragen. Dit kan een paar klikken op een knop in de online back-upservicesoftware zijn of misschien een e-mail, chat of telefoontje met ondersteuning. Na ontvangst van uw verzoek voor offline herstel, maakt de online back-upservice een kopie van uw gegevens van hun servers naar een soort opslagapparaat. Dit kunnen een of meer dvd- of bd-schijven, flashdrives of externe harde schijven zijn. Zodra ze de gegevens gereed hebben, sturen ze deze naar u, meestal met de snelste verzendsnelheid die beschikbaar is, zoals de volgende dag of ’s nachts. Meestal worden UPS of FedEx gebruikt. Zodra u fysieke toegang heeft tot uw bestanden, kunt u de software van de online back-upservice die u al heeft geïnstalleerd, gebruiken om uw gegevens op uw computer te herstellen zoals u zou doen bij het herstellen via internet.