Skip to content

Wat is OxygenOS?

8 de september de 2021
oneplus launches oneplus 5 smartphone at berlin flash store 699356072 7e960491ee6c46c7ad4a60b060e670ef

OxygenOS is een Android-skin, of aangepaste versie, die exclusief wordt gebruikt op alle OnePlus-smartphones, inclusief de meest recente modellen. OnePlus-telefoons zijn Android-apparaten, vervaardigd door het Chinese OnePlus, die zijn ontworpen om te concurreren met de verfijning en mogelijkheden van toonaangevende smartphones. OxygenOS ziet eruit en voelt aan als stock-Android, maar het heeft een scala aan unieke en handige functies en staat bekend als soepel en responsief. Het is ontworpen om schoon en eenvoudig te zijn en om te werken met natuurlijke gebaren, zoals gebruikers het liefst hun smartphones bedienen. Hier is een blik op enkele van de meest opmerkelijke OxygenOS-functies. OnePlus is ijverig om OxygenOS up-to-date en synchroon te houden met de nieuwste Android-versies. OxygenOS loopt momenteel in de pas met Android 10.

Gebaarfunctionaliteit

OxygenOS wordt geprezen om zijn soepele bewegingsfunctionaliteit, waarmee gebruikers op natuurlijke wijze kunnen navigeren. Gebaren vervangen een traditionele navigatiebalk en creëren een naadloze ervaring op volledig scherm. Veeg omhoog vanaf het midden onderaan het scherm om naar huis te gaan, veeg omhoog en houd vast om de pagina met recente apps te openen en veeg vanaf de linker- of rechterrand van het scherm om terug te gaan. Om te schakelen tussen de twee recent gebruikte apps, veegt u omhoog en naar rechts op het scherm wanneer u zich in een app bevindt. Met gebaren buiten het scherm kun je een app snel openen en starten, terwijl muziekgestuurde gebaren het gemakkelijk maken om naar een ander nummer te gaan. Veeg het scherm omlaag om een ​​screenshot te maken en dubbeltik op het scherm om het in of uit te schakelen.

Gebaarnavigatie op stock Android is gecentreerd rond het pilvormige pictogram onder aan het scherm en is lang niet zo uitgebreid, hoewel Android 10 verbeterde gebarennavigatie biedt.

App-locker

De ingebouwde app-locker in OxygenOS beveiligt uw apps en gegevens tegen iedereen die nieuwsgierig genoeg is om in uw apparaat te wrikken. Schakel deze functie in voor al je apps of alleen bepaalde gevoelige apps en gebruik vervolgens een pincode of de vingerafdrukscanner om de apps te openen. Dit is een geweldige manier om een ​​spreadsheet met persoonlijke financiële gegevens of een berichten-app met privégesprekken te beveiligen. Om de app locker in te schakelen, ga naar Instellingen > Nutsvoorzieningen > App-lockeren voer vervolgens een pincode in. Selecteer Apps toevoegen en kies de apps die door de app locker moeten worden beschermd.

Screenshot van App locker-functie in OxygenOS

Stock Android wordt niet geleverd met een ingebouwde app-locker; u moet een app van derden toevoegen vanuit de Google Play Store.

De plank

Shelf is een productiviteitstool die wordt weergegeven wanneer u op het startscherm veegt. Het is een vloeiende manier om app-inhoud te bekijken zonder op een pictogram te tikken. Het toont recente apps, het huidige weer, contacten, een memofunctie en meer. U kunt ook essentiële apparaatinformatie van Shelf bekijken, inclusief resterende gegevens, beschikbare opslagruimte en batterijpercentage. Shelf is aanpasbaar en u kunt widgets van andere apps die op uw apparaat zijn geïnstalleerd, toevoegen. Stock Android heeft de Shelf-functie niet, maar door naar rechts te vegen op het startscherm wordt Google Feed geopend, die rapporten toont op basis van uw belangrijkste interesses, bezochte websites en YouTube-kanalen. Het kan ook de weers- en sportscores weergeven.

Zen-modus

Een nieuwe OxygenOS-functie die bij de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro werd geleverd, wordt de Zen-modus genoemd. Wanneer geactiveerd, stuurt de Zen-modus een telefoon in een digitale trance, waarbij alle activiteit gedurende 20 minuten wordt geblokkeerd. U kunt ook niet van gedachten veranderen en proberen het apparaat uit de slaapstand te halen, zelfs niet als u uw telefoon uitschakelt. Dit is een geweldige manier om je geest digitaal los te maken en te heroriënteren.

Screenshot van de Zen-modus OxygenOS-functie

Gaming-modus en Fnatic-modus

Net als de Zen-modus, de gaming-modus en de ultra-gaming-modus van de OnePlus 7 Pro, Fnatic-modus, zijn ze bedoeld om de wereld af te stemmen, maar deze keer is het zo dat u zich kunt concentreren op uw game-ervaring. Wanneer geactiveerd, blokkeren de spelmodus en de Fnatic-modus meldingen en andere afleiding. De Fnatic-modus gaat verder, blokkeert alles behalve alarmen en stopt ook achtergrondprocessen om alle bronnen op het spel te concentreren.

Gebruiker die een game speelt met OxygenOS Gaming Mode

Parallelle apps

OxygenOS heeft een ingebouwde functie voor parallelle apps waarmee de OnePlus gekloonde versies van andere geïnstalleerde apps kan uitvoeren. Dit is geweldig als je meerdere Twitter-, Instagram- of Facebook-accounts hebt en je niet wilt uitloggen bij het ene account en bij het andere wilt inloggen. U kunt bijvoorbeeld een gekloonde versie van Facebook gebruiken om uw beide accounts tegelijkertijd te gebruiken. Dit is een voorbeeld van de meest populaire OxygenOS-functies. Bezoek de OnePlus OxygenOS-website voor meer informatie over meer functies, waaronder de slimme galerij, de functie voor veilige schermontgrendeling en meer.