Skip to content

Wat is Smart Stay?

27 de juli de 2021
Asian phone GangZhou Getty 5a24478eaad52b003757419d

Wil je dat je telefoon langer aan blijft als je hem gebruikt? Dat kan als je een smartphone of tablet van Samsung hebt. Met Android kan de Smart Stay-functie de camera aan de voorkant op uw telefoon of tablet activeren om af en toe uw gezicht te scannen om te zien of u het apparaat gebruikt.

Wat is Smart Stay?

Smart Stay is een coole ‘systeem aan’-functie die beschikbaar is voor gebruikers die sinds begin 2016 een Samsung-smartphone, -tablet of -phablet hebben gemaakt. Smart Stay is beschikbaar op deze apparaten als ze Android 6 (Marshmallow), Android 7 gebruiken. (Nougat) of Android 8 (Oreo).

Smart Stay werkt met een vorm van gezichtsherkenning op afstand. Als hij je gezicht ziet, begrijpt je telefoon, tablet of phablet dat je het scherm niet wilt uitschakelen na een periode van inactiviteit, zoals wanneer je een artikel leest in de Flipboard-app. Wanneer uw apparaat uw gezicht niet meer ziet, denkt het dat u voor nu klaar bent en wordt het scherm uitgeschakeld met het interval dat is ingesteld in de instelling Schermtime-out, die standaard 10 minuten is, om de batterij te sparen.

Hoe het aan te zetten?

Uw smartphone of tablet schakelt Smart Stay niet automatisch in, dus u kunt het als volgt inschakelen:

  1. Tik in het startscherm op Apps.

  2. Tik in het scherm Apps op Instellingen.

  3. Kraan Geavanceerde functies in de instellingenlijst.

  4. Tik in het scherm Geavanceerde functies op Slim verblijf.

Boven aan het Smart Stay-scherm (of de Smart Stay-lijst aan de rechterkant van het scherm Instellingen van uw tablet), ziet u dat de functie is uitgeschakeld. Dit scherm vertelt je ook wat Smart Stay doet en hoe je je smartphone of tablet moet gebruiken om ervoor te zorgen dat de functie werkt.

Hoe Smart Stay te gebruiken

Houd eerst uw smartphone of tablet rechtop en houd deze stil zodat de camera aan de voorkant uw gezicht goed kan bekijken. Smart Stay werkt ook het beste op een goed verlichte plek, maar niet in direct zonlicht. (Je zult sowieso moeite hebben om je scherm in direct zonlicht te bekijken). Het belangrijkste is dat Smart Stay niet werkt met andere apps die de camera aan de voorkant gebruiken, zoals de Camera-app. Wanneer u de camera aan de voorkant voor een ander doel gebruikt, stopt Smart Stay automatisch met werken, ook al meldt de app Instellingen dat de functie nog steeds is ingeschakeld in de schermen Geavanceerde functies en Smart Stay. Als je de app die de camera aan de voorkant gebruikt actief gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken dat je scherm wordt uitgeschakeld. Zodra u stopt met het gebruik van de app die de camera aan de voorkant gebruikt, hervat Smart Stay de werking.

Hoe het uit te schakelen?

U kunt Smart Stay uitschakelen in het scherm Geavanceerde functies door op de schakelknop Smart Stay te tikken, of in het scherm Smart Stay door op Uit te tikken. Op dat moment kunt u overschakelen naar een andere app of terugkeren naar de startpagina en uw smartphone of tablet gebruiken zoals u gewoonlijk doet.

Hoe u weet dat Smart Stay werkt

U ziet geen pictogrammen of andere meldingen in de meldingsbalk die aangeven dat Smart Stay is ingeschakeld en werkt. U zult echter merken dat als u alleen maar iets op het scherm leest, het na 15 seconden tot 10 minuten niet wordt uitgeschakeld, afhankelijk van uw instelling voor Schermtime-out. U kunt Smart Stay weer uitschakelen door hetzelfde proces te herhalen dat u hebt gebruikt om de functie in te schakelen. Nadat je Smart Stay hebt uitgeschakeld, wordt het scherm van je smartphone of tablet uitgeschakeld na het interval van inactiviteit dat is opgegeven in de instelling voor Schermtime-out, of je nu naar het scherm kijkt of niet.