Skip to content

Wat is Zedge en hoe werkt het?

23 de juni de 2021
zedge app main 5a69f36d1d6404001aac077d

Zedge is een gratis app die een grote selectie van downloadbare achtergronden, beltonen, live wallpaper en andere functies biedt om je smartphone aan te passen.

Zedge-achtergronden voor Android

Zedge voor Android biedt wallpaper, live wallpaper, ringtones, games, iconen, widgets en toetsenborden om je Android-smartphone aan te passen in één handige app van Google Play. Nadat je de Zedge-app hebt gedownload en geopend, zie je een menu met de bovenstaande opties.

 1. Start de Zedge-app.

 2. Selecteer Behang uit de menukaart. Bovenaan staan ​​twee tabbladen: Uitgelicht en Ontdekken. Uitgelicht bevat samengestelde media, terwijl de Ontdek tabblad kunt u bladeren op categorie of kleur.

 3. Kraan Ontdek en kies een categorie, zoals Gezegden. Vervolgens kunt u door die categorie bladeren en een voorbeeld bekijken of een van de opties openen.

 4. Als u terug wilt naar het vorige scherm, tikt u op de X in de linker bovenhoek.

 5. Om iets als achtergrond in te stellen, tik je op de witte cirkel met de download icoon midden onder in het scherm.

 6. Kraan Stel in als achtergrond. Zedge zal het automatisch downloaden en je achtergrond veranderen.

 7. Wat als je de afbeelding leuk vindt, maar deze nog niet als achtergrond wilt instellen? U kunt op de tikken hart icoon om het als favoriet op te slaan, of je kunt op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek tikken en op . tikken Downloaden.

 8. Zedge maakt een map aan in je Galerij of Foto’s genaamd Behang en plaats de geselecteerde achtergrond erin.

Zedge-beltonen voor Android

Het downloaden van een Zedge-ringtone voor je Android-telefoon werkt op een vergelijkbare manier.

 1. Kiezen Beltonen uit de menulijst. Nogmaals, u kunt bladeren door de Aanbevolen beltonen of tik op de Ontdek tabblad om op categorie te bladeren.

 2. Kraan Ontdek en kies een categorie, zoals land. U ziet een lijst met beltonen voor countrymuziek.

 3. Om een ​​voorbeeld van dit scherm te bekijken, tikt u op de Speel icoon (driehoek binnen de cirkel). Zedge zal het voorbeeld voor je laden en afspelen. Als je de beltoon leuk vindt, maar toch wilt blijven browsen, tik je op de hart icoon om het aan uw favorieten toe te voegen.

 4. Om de beltoon te downloaden, tikt u op de titel van het nummer en vervolgens op de witte cirkel met de circle download icoon. Je kunt het ook vanuit dit scherm beluisteren.

  Zedge Android-beltonen.

 5. Dan zie je deze opties: Alarmgeluid instellen, Melding instellen, Beltoon voor contact instellen, en Zet beltoon. Tik op degene van je keuze en Zedge doet de rest.

 6. Nogmaals, als je het wilt downloaden voor later gebruik, tik je op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en kies je Downloaden.

Zedge-achtergronden voor iPhone

Voor iPhone-gebruikers is er Zedge Wallpapers. Er is niet langer een Zedge-ringtone-app voor iOS. Hier leest u hoe u achtergronden van Zedge naar uw iPhone kunt downloaden.

 1. Open de Zedge-app. Het startscherm zal aanbevolen wallpapers en previews van premium wallpapers tonen. Langs de onderkant van het scherm ziet u een icoon thuis, een diamant icoon voor premie (betaald), en de zoekpictogram.

 2. Tik op de zoekpictogram om te bladeren op populaire zoekopdrachten, kleuren of categorieën. Tik op Huisdieren onder categorieën om enkele voorbeelden te zien.

 3. Zoek er een die je leuk vindt en tik op de foto om het volledige voorbeeld te openen.

  Zedge iPhone-achtergronden.

 4. Tik op de witte cirkel met de download icoon midden onder in het scherm. Zedge downloadt de afbeelding automatisch naar een album met de naam Zedge in uw Foto’s.

 5. Om je achtergrond te veranderen in de gedownloade afbeelding, sluit je de app en ga je naar Instellingen > Behang > Kies een nieuwe achtergrond.

 6. Scroll naar beneden in de albumlijst en tik op Zedge. Tik op de achtergrond die je zojuist hebt gedownload en tik vervolgens op Nog steeds of Perspectief > Instellen.

 7. Instellen zal een menu oproepen met de vraag of je wilt Vergrendelscherm instellen, Startscherm instellen, of Beide instellen. Selecteer de gewenste optie en druk op je startknop om af te sluiten.