Skip to content

Wat maakt een smartphone slim?

18 de juli de 2021
four hands smart phones james boast getty images 5aa11b750e23d900374b91f2

EEN smartphone voegt functies toe aan een standaard mobiele telefoon, zoals e-mail en surfen op het web. Het maakt verbinding met internet en biedt daardoor gepersonaliseerde diensten. 1:54

Waarom worden ze smartphones genoemd?

Belangrijkste smartphonefuncties

Over het algemeen draait een smartphone een besturingssysteem dat mobiele en webapplicaties ondersteunt. Apple’s iPhone draait op iOS en BlackBerry-smartphones draaien op BlackBerry OS. Op andere apparaten draait het Android-besturingssysteem van Google, WebOS van HP en Windows Phone van Microsoft. Tegen 2020 veroveren Android en iOS bijna de hele wereldmarkt.

Apps

Hoewel bijna alle mobiele telefoons een soort software bevatten – zelfs de meest eenvoudige modellen bevatten tegenwoordig bijvoorbeeld een adresboek of een soort contactmanager – maakt en bewerkt een smartphone Microsoft Office-documenten en downloadt apps zoals persoonlijke en zakelijke financiële managers , foto’s maken en bewerken, routebeschrijvingen opvragen via GPS en een afspeellijst met digitale deuntjes maken.

Internet toegang

Meer smartphones hebben met hogere snelheden toegang tot internet, dankzij de groei van 4G- en 3G-datanetwerken en de uitrol van de nieuwe 5G-standaard, een mix van mobiele data en Wi-Fi-data maakt deze apparaten tot krachtpatsers bij het consumeren van media.

Berichten

Alle mobiele telefoons kunnen sms-berichten verzenden en ontvangen, maar wat een smartphone onderscheidt, is de verwerking van e-mail. Een smartphone kan synchroniseren met uw persoonlijke en hoogstwaarschijnlijk uw professionele e-mailaccount. De meeste smartphones ondersteunen meerdere e-mailaccounts. Andere omvatten toegang tot populaire instant messaging-apps. De meeste telefoons van tegenwoordig zijn smartphones, hoewel je er nog steeds een paar kunt vinden zonder een aantal van deze functies als je goed genoeg zoekt. Gezien de verbonden wereld van vandaag is het echter een goed idee om gewoon een smartphone te kopen, zodat je op elke gewenste manier in contact kunt blijven met degenen van wie je houdt.