Skip to content

Wat maakt uw Android-batterij leeg?

7 de juli de 2021
what s draining your android battery 5176452 781ebcaa04c24c8698d78b32c16c472d

Hoewel moderne Android-batterijen een steeds hogere capaciteit hebben, kan het soms lijken alsof uw Android-batterij sneller leegloopt dan normaal. Dit geldt vooral voor oudere apparaten. Hier is een blik op enkele van de redenen waarom de batterij van uw telefoon zo snel leeg kan raken en wat u moet doen om dit te verhelpen.

Waarom gaat de batterij van mijn telefoon zo snel leeg?

Er zijn een paar belangrijke redenen waarom de batterij van uw telefoon zo snel leeg kan raken. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste redenen achter dergelijke problemen.

 • De batterij van je telefoon is aan het verouderen. Als de batterij van uw telefoon vroeger behoorlijk betrouwbaar was, maar plotseling leeg raakt, kan deze gewoon oud worden. Oudere telefoonbatterijen hebben meer kans om sneller leeg te raken dan nieuwe.
 • Je gebruikt het veel. Als uw telefoongebruik hoger is dan normaal, voelt het alsof uw batterij veel sneller leeg raakt. Dat betekent niet dat er een probleem is met de batterij. Het betekent alleen dat je het vaak gebruikt.
 • Je telefoon wordt te heet. Warmte is de vijand van alle batterijen. Als je telefoon oververhit raakt door warm weer of onjuiste opslag, zal de batterij van je telefoon sneller leeg raken.
 • Bij bepaalde apps gaat de batterij sneller leeg. Sommige apps kunnen de batterij sneller opgebruiken dan andere. Het is de moeite waard om te controleren welke apps het meeste stroom verbruiken (denk aan gaming).

Hoe u kunt controleren welke apps uw batterij het snelst leegmaken

Het is mogelijk om te controleren welke apps op je Android-telefoon de batterij het meest gebruiken. Het kan een nuttige leidraad zijn, vooral als die apps apps zijn die je niet vaak gebruikt. Hier leest u hoe u kunt zien welke apps uw batterij leegmaken.

 1. Kraan Instellingen.

 2. Kraan Accu.

 3. Kraan Batterijgebruik van de telefoon.

 4. De apps zijn gerangschikt in volgorde van welke apps het meeste stroom verbruiken. Tik op elke app om nog meer te weten te komen.

  Vereiste stappen om meer te weten te komen over het batterijgebruik van elke app op Android

Hoe de levensduur van de Android-batterij te verbeteren

Er zijn meerdere manieren om de batterijduur van uw Android-telefoon te verbeteren. We hebben gekeken naar de negen beste manieren om de levensduur van de batterij van je Android te verlengen, en hoe je de batterijduur van je mobiele telefoon in het algemeen kunt verbeteren. Hier is een overzicht van de belangrijkste manieren om de levensduur van uw batterij te verbeteren.

 • Schakel de batterijbesparingsmodus in. Schakel de batterijbesparingsmodus in en uw telefoon verlaagt automatisch de prestaties en schakelt services zoals GPS uit om het batterijverbruik te verminderen.
 • Schakel onnodige services uit. Als je dingen liever handmatig doet, schakel dan wifi, Bluetooth, locatieservices en andere onnodige services uit om de levensduur van de batterij te verlengen.
 • Dim je scherm. Het verlagen van de helderheid van het scherm kan de levensduur van de batterij aanzienlijk verlengen zonder de prestaties te beïnvloeden.
 • Gebruik je telefoon zo min mogelijk. Als u het minder vaak gebruikt, gaat de batterij langer mee, hoewel dit misschien niet handig is.
 • Kalibreer de batterij van je Android. Het kalibreren van uw Android-batterij kan nuttig zijn, vooral bij oudere Android-apparaten met minder batterijbesparende opties.