Skip to content

Wat te doen als de Google Assistent geen sms verzendt

20 de juli de 2021
googleassistantwonttextmessage 5c58cbadc9e77c000102d142 4642d40da255440bbf99e4249fe8d902

Google Assistant is een virtuele assistent die onder andere op internet kan zoeken, afspraken kan maken en sms-berichten kan verzenden. Als je Google Assistent geen sms-berichten verzendt volgens de instructies, is er waarschijnlijk een probleem met je contacten of de Google-app. Hier helpen we je om het tot op de bodem uit te zoeken.

Controleer of de spraakopdrachten van de Google Assistent werken

Om het probleem te isoleren, moet u eerst uitzoeken of de spraakopdrachten van uw apparaat correct werken. Probeer Google Assistent te gebruiken om een ​​eenvoudige zoekopdracht op het web met spraakopdrachten uit te voeren. Als Google deze taak niet kan voltooien, weet u dat het probleem niet beperkt is tot sms-berichten. Zorg ervoor dat de spraakopdrachten van de Google Assistent zijn ingeschakeld. Als dit het geval is, moet u het spraakmodel opnieuw trainen om ervoor te zorgen dat het u goed begrijpt. U kunt ook proberen de Google-app terug te zetten naar de oorspronkelijke staat. Als andere spraakopdrachten van de Google Assistent correct werken en het probleem zich lijkt te beperken tot sms-berichten, komt dit waarschijnlijk door een fout in uw contacten. Een andere mogelijke boosdoener zijn onjuiste machtigingsinstellingen in de Google-app.

Controleer uw contactnummers op fouten

Open de app Contacten en controleer uw contactnummers op fouten. Extra spaties, haakjes, punten en komma’s kunnen de doorgang van oproepen en sms’jes blokkeren.

Om problemen te voorkomen, moeten alle telefoonnummers dit formaat hebben: 555-555-5555. Haakjes en andere tekens, zoals in (555) 555-5555, kunnen het vermogen van de Google Assistent om oproepen en berichten te routeren, verstoren.

Zorg ervoor dat de Google Assistent toestemming heeft om teksten te verzenden

Google Assistant vertrouwt erop dat de Google-app correct werkt, wat betekent dat er verschillende machtigingen nodig zijn om spraakopdrachten uit te voeren. Instellingen voor machtigingen bepalen welke apps toegang hebben tot de functies van uw mobiele apparaat, zoals bellen, sms’en en opnemen. Als je sms-berichten wilt verzenden met Google Assistant, heeft de Google-app toestemming nodig om de functie voor korte berichten (SMS) op je telefoon te gebruiken. Ga als volgt te werk om machtigingen op een Android-apparaat aan te passen: Als u een iOS-apparaat heeft, vindt u de machtigingen voor spraakherkenning onder Instellingen > Privacy > Spraakherkenning.

 1. Open de Instellingen app en selecteer Apps en meldingen. Als je een oudere versie van Android hebt, moet je mogelijk . selecteren Apps in plaats van Apps en meldingen.

 2. Selecteer Google.

  Instellingen-app met apps en meldingen en Google

 3. Selecteer Rechten.

 4. Zorg ervoor dat de schuifregelaar naast sms naar rechts wordt geschoven. Als de schuifregelaar naar links of grijs wordt geschoven, kan de Google Assistent geen sms-berichten verzenden of openen.

  App-machtigingen met de SMS-schuifregelaar in de Aan-positie

 5. Controleer of de Google Assistent nu sms-berichten kan verzenden. Als dit niet het geval is, zet u de Google-app terug naar de oorspronkelijke staat.

Reset de Google-app naar de oorspronkelijke instellingen

Als u heeft geverifieerd dat er geen fouten in uw telefoonnummers voor contact staan ​​en uw Google-app de juiste machtigingen heeft, is de volgende stap om de Google-app terug te zetten naar de oorspronkelijke staat. Dit proces elimineert alle mogelijk corrupte gegevens in de Google-app. Als het niet werkt, kun je ook updates downloaden en installeren voor de Google-app. Deze instructies zijn niet van toepassing op iOS-apparaten. U kunt echter de Google- of Google Assistent-app verwijderen en vervolgens opnieuw downloaden.

 1. Open de Instellingen app op uw Android-apparaat en selecteer Apps en meldingen. Als je een oudere versie van Android hebt, moet je mogelijk . selecteren Apps in plaats van Apps en meldingen.

 2. Selecteer Google.

  Instellingen-app met apps en meldingen en Google

 3. Selecteer Opslag.

 4. Selecteer Cache wissen.

 5. Selecteer Lege opslagruimte.

  Cache en opslag wissen

  In sommige oudere versies van Android en de Google-app moet u mogelijk Ruimte beheren in plaats daarvan.

 6. Selecteer Alle gegevens wissen.

 7. Selecteer OK.

  De optie voor het wissen van gegevens in de Google-app geselecteerd

 8. Druk op terug knop om terug te keren naar het hoofdscherm met informatie over de Google-app en het menupictogram te selecteren dat wordt aangegeven met drie verticale stippen (⋮).

 9. Selecteer Updates verwijderen.

  De update-optie voor het verwijderen van de Google-app

  Sommige oudere versies van de Google-app hebben deze optie niet. Als u de optie om updates te verwijderen niet ziet, kunt u deze oplossing niet proberen.

 10. Wacht tot de updates zijn verwijderd en selecteer vervolgens Uitschakelen.

 11. Selecteer App uitschakelen.

  de Google-app de bevestigingspop-up uitschakelen

  Schakel de Google-app alleen tijdelijk uit als onderdeel van dit probleemoplossingsproces. Stop het probleemoplossingsproces bij deze stap niet. Als u de Google-app permanent uitgeschakeld laat, werkt uw telefoon mogelijk niet goed.

 12. Selecteer Inschakelen.

 13. Controleer of de Google Assistent nu sms-berichten kan verzenden.

 14. Als de Google Assistent nog steeds geen sms-berichten kan verzenden, navigeer dan naar de Google Play Store en installeer de nieuwste versie van de Google-app.

  Google app Activeer optie en Google App in de Google Play Store

 15. Controleer of de Google Assistent nu sms-berichten kan verzenden. Als het nog steeds geen berichten kan verzenden, moet u mogelijk wachten tot Google een oplossing heeft uitgebracht. Bezoek het officiële ondersteuningsforum van de Google Assistent om uw probleem te melden en voor aanvullende informatie te zoeken.