Skip to content

Wat te doen als de instellingen van Windows 10 niet werken

10 de augustus de 2021
ManFrustratedatComputer 5c47a0e54cedfd0001edf651

Wanneer de instellingen van Windows 10 niet werken, kan dit zich op verschillende manieren manifesteren:

 • Instellingen worden niet geopend.
 • Instellingen werken niet na openen.
 • Als u op het pictogram Instellingen klikt, wordt de Store-app geopend in plaats van Instellingen.

Dit probleem treedt vaak op na een Windows-update. Dit probleem is alleen van toepassing op Windows 10.

Oorzaak van Windows-instellingen werken niet

Als uw Windows 10 onlangs is bijgewerkt, kan een updatefout, beschadigde systeembestanden of beschadigde gebruikersaccountbestanden het probleem veroorzaken.

Windows 10-instellingen laten werken

Als je problemen hebt met je Windows-instellingen die niet werken, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om ze weer tot leven te brengen.

 1. Start uw computer opnieuw op voordat u iets anders doet. Deze stap corrigeert vaak fouten met het besturingssysteem.

 2. Probeer verschillende manieren om Instellingen te openen. Selecteer eerst de Start menu in de linkerbenedenhoek van uw scherm en kies Instellingen, en de app Instellingen zou moeten openen. Als dat niet werkt, probeer dan met de rechtermuisknop op de Start menu en selecteren Instellingen uit de menukaart. De sneltoets naar de app Instellingen is Winnen+I. Selecteer de Pictogram Actiecentrum op de taakbalk en selecteer Alle instellingen onderaan de Actiecentrum. Als een van deze methoden werkt, kiest u in Windows Instellingen: Update en beveiliging > Problemen oplossen. Ga verder met een van de vermelde problemen die overeenkomen met het probleem dat u ondervindt. Als geen van deze methoden werkt, probeer dan de onderstaande oplossingen.

 3. Om te zoeken naar ontbrekende of beschadigde systeembestanden, voert u als beheerder een systeembestandscontrole uit. Voer binnen de opdrachtprompt uit sfc/scannow. Nadat de controle van het systeembestand is voltooid, start u uw computer opnieuw op en controleert u of de instellingen werken.

 4. Download en voer de probleemoplosser voor Windows Update uit. Nadat u het hulpprogramma hebt uitgevoerd, start u uw computer opnieuw op en controleert u of Instellingen nu correct werkt. Mogelijk hebt u beheerdersrechten nodig om de probleemoplosser uit te voeren. Upgrade indien nodig een account naar de beheerdersstatus.

 5. Installeer de . opnieuw Instellingen app. Open de opdrachtprompt en voer het volgende uit: Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml”}

  Wanneer u deze methode gebruikt, registreert u feitelijk alle Windows 10-apps opnieuw en installeert u ze opnieuw. Start Windows opnieuw en controleer of de app Instellingen werkt.

 6. Log in op uw computer met de inloggegevens van een andere gebruiker. Zorg ervoor dat de gebruiker beheerdersrechten heeft. Als dat account geen problemen ondervindt, maak dan een nieuw account voor jezelf aan en verwijder je oorspronkelijke account. Om het nieuwe account aan te maken, klik op Zoeken en typ cmd. Klik met de rechtermuisknop Opdrachtprompten selecteer Als administrator uitvoeren. Typ bij de opdrachtprompt netto gebruiker nieuwegebruikersnaam nieuwwachtwoord /toevoegen. (Vervangen nieuwe gebruikersnaam en nieuwgebruikerswachtwoord met de daadwerkelijke gebruikersnaam en het wachtwoord dat u van plan bent.) Typ vervolgens de volgende opdracht om van de nieuwe gebruiker een beheerder te maken: net localgroup beheerders Admin /add. Meld u vervolgens af bij het actieve account en log in op het nieuwe.

 7. Als laatste redmiddel moet u mogelijk Windows 10 opnieuw installeren. Deze methode wist alles op uw harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Gebruik deze optie alleen als u weet dat uw harde schijf goed werkt en u alle bovenstaande tips voor het oplossen van problemen hebt uitgeput.

 8. Als u na dit alles nog steeds problemen ondervindt, overweeg dan om een ​​professional te raadplegen om uw computer te laten repareren.