Skip to content

Wat te doen als u geen toegang hebt tot iTunes op uw iPad

24 de juli de 2021
GettyImages 457316526 57deda085f9b58651650818c

Een iPad moet verbinding maken met iTunes voor belangrijke systeemupdates en het maken van back-ups van uw applicaties en gegevens. Maar voordat u opraakt en een nieuwe kabel koopt, zijn er een paar dingen die we kunnen controleren.

Controleer of de computer de iPad herkent

Controleer eerst of de computer de iPad herkent. Wanneer u uw iPad op uw computer aansluit, zou er een kleine bliksemschicht moeten verschijnen in de batterijmeter in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit symbool geeft aan dat de iPad wordt opgeladen. Zelfs als de batterijmeter “Niet opladen” aangeeft, wat betekent dat uw USB-poort de iPad niet kan opladen, weet u in ieder geval dat de computer uw tablet heeft herkend. Als u de bliksemschicht of de woorden ‘Niet opladen’ ziet, herkent uw computer dat de iPad is aangesloten.

Controleer de iPad-kabel

Zorg er vervolgens voor dat het probleem niet bij de USB-poort ligt door de iPad op een andere poort aan te sluiten dan die u eerder hebt gebruikt. Als u een USB-hub gebruikt of deze aansluit op een extern apparaat zoals een toetsenbord, probeer dan een USB-poort op de computer zelf.

Als het probleem wordt opgelost door de iPad op een andere USB-poort aan te sluiten, hebt u mogelijk een slechte poort. De meeste computers hebben genoeg USB-poorten, zodat een enkele kapotte geen probleem is, maar als u merkt dat u bijna leeg raakt, kunt u een USB-hub kopen bij uw plaatselijke elektronicawinkel.

Laag stroomverbruik veroorzaakt iPad-problemen

Zorg ervoor dat de iPad niet te weinig stroom krijgt. Wanneer de batterij bijna leeg is, kan het zijn dat de energiebesparende modus tot onverwacht gedrag leidt wanneer het apparaat probeert de levensduur te verlengen. Als uw iPad is aangesloten op uw computer, koppelt u deze los en controleert u het batterijpercentage, dat zich rechtsboven op de iPad naast de batterijmeter bevindt. Als het minder dan 10 procent is, laat je de iPad volledig opladen. Als de woorden “Niet opladen” het batterijpercentage vervangen wanneer u de iPad op uw computer aansluit, sluit u deze aan op een stopcontact met behulp van de adapter die bij de iPad is geleverd.

Start de computer en de iPad opnieuw op

Een van de oudste trucs voor het oplossen van problemen in het boek is om de computer opnieuw op te starten. Terwijl u wacht tot de computer weer opstart, start u de iPad opnieuw op door de slaapknop in de rechterbovenhoek van het apparaat ingedrukt te houden. Na enkele seconden verschijnt er een rode knop met een pijl, waarin u wordt gevraagd deze te verschuiven om het apparaat uit te schakelen. Nadat het scherm volledig zwart is geworden, wacht u een paar seconden en houdt u de slaapknop opnieuw ingedrukt. Het logo van Apple verschijnt in het midden van het scherm terwijl de iPad opnieuw opstart. Als een standaard reset niet werkt, doe dan a herstart forceren door de Suspend- en Home-knoppen ingedrukt te houden totdat de iPad wordt uitgeschakeld en weer wordt ingeschakeld. Wanneer uw computer en de iPad opnieuw opstarten, sluit u de iPad opnieuw aan op iTunes.

Hoe iTunes opnieuw te installeren

Als iTunes de iPad nog steeds niet herkent, is het tijd om een ​​schone kopie van iTunes te proberen. Verwijder eerst iTunes van uw computer. Als u iTunes verwijdert, worden niet alle muziek en apps op uw computer verwijderd.

Een vrouw met een iPad en laptop

Verwijder iTunes op een Windows-computer door naar het menu Start te gaan en Configuratiescherm te kiezen. Zoek naar een pictogram met het label Programma’s en functies. Blader in dit menu totdat u iTunes ziet, klik er met de rechtermuisknop op met uw muis en selecteer verwijderen. Nadat u iTunes van uw computer hebt verwijderd, downloadt u de nieuwste versie.

Hoe zeldzame problemen met iTunes op te lossen

Nog steeds problemen? Soms problemen met stuurprogramma’s, systeembestanden of softwareconflicten die uiteindelijk de oorzaak van het probleem zijn. Deze fouten zijn moeilijker op te lossen.

Jonge man die aandachtig naar veel Post-it-notities kijkt

Als u antivirussoftware gebruikt, probeer deze dan af te sluiten en probeer de iPad op uw computer aan te sluiten. Van antivirussoftware is bekend dat deze soms conflicteert met andere programma’s op uw computer.